Selecteer een pagina
  1. RECEPTEN
  2.  » Aardappelsalade zonder aardappel

Aardappelsalade zonder aardappel

Een regelrechte hit voor bij de barbecue of bijvoorbeeld als lunch. Het is een flinke hoeveelheid, maar de salade is nog zeker drie dagen heerlijk. Of halveer het recept! Volg je het weekmenu dan kan de salade als diner, eventueel met nog een stukjes vlees/kip/vis.

± 8 porties ± 5 GRAM KH PER PORTIE (RECEPT ZOMERSPECIAL PAG. 76)

DIT HEB JE NODIG VOOR 8 PORTIES 

SALADE
1 grote bloemkool, in kleinere roosjes (formaat aardappelblokjes)
200 gram baconplakjes
6 grote augurken zoet-zuur, fijngesneden (zie TIP)
3 stengels bleekselderij, fijngesneden
1 kleine rode ui, fijngesneden of gehakt
250 gram jongbelegen kaas, grof geraspt
4 eieren hardgekookt en fijngehakt

DRESSING
300 ml mayonaise (zie TIP)
325 ml crème fraîche (1 groot + 1 klein bekertje)
2 el milde Franse mosterd
2 el citroensap
1 bosje verse dille, fijngehakt (of 4 el gehakte dille uit de diepvries)
1 bosje verse peterselie, fijngehakt (of 4 el gehakte peterselie uit de diepvries)
1 tl suikervrije limonadesiroop citroen of zoetstof
zout en zwarte peper naar smaak

ZO MAAK JE HET

1. Kook de mini-bloemkoolroosjes beetgaar en laat iets afkoelen.
2. Bak de bacon krokant in een droge koekenpan, laat afkoelen en breek in kleine stukjes.
2. Meng de dressing in een grote kom en voeg hier de bloemkoolroosjes, de verbrokkelde bacon en de rest van de ingrediënten toe.
3. Breng op smaak met zout en peper.
4. Laat minimaal 1 uur goed koud worden in de koelkast.

TIP Een overzicht van producten die in de boeken worden gebruikt, en welke keuzes je hier in hebt, vind je hier

DIT IS EEN RECEPT UIT DE ZOMERSPECIAL!  HIERONDER ALLE RECEPTEN IN DE DEZE SPECIAL.