Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. SUCCESVERHALEN
  4.  » 
  5. DIABETES 2 OMGEKEERD
  6.  » Albert (69) versloeg diabetes 2

Albert (69) versloeg diabetes 2

In 2015 kreeg Albert (69) te horen dat hij diabetes type 2 had. Met een pakket medicijnen mocht hij weer naar huis: hij moest direct dagelijks meerdere keren insuline spuiten. Ook moest hij pillen slikken tegen een hoge bloeddruk en voor zijn cholesterol. Als Albert begint met de startgids, keert hij in zeer korte tijd zijn diabetes om en kan hij stoppen met alle medicatie. Hij valt 15 kilo af en is nu vol energie en kerngezond.

“Ik wist niet eens dat dat je van diabetes 2 af kunt komen. Maar het is echt waar, mijn internist heeft me genezen verklaard”

Je ontdekte dat je diabetes type 2 had, hoe was dat voor je?

Ik wist precies wat het inhield en wat mij te wachten stond, want diabetes komt veel in onze familie voor, ik stond er dus niet van te kijken dat ik het ook kreeg. Want hoezo zou ik het dan niet krijgen? Ik dacht dat het een familiekwaal was, waar geen ontkomen aan was.

Hetzelfde geldt voor de hoge bloeddruk en een hoog cholesterol. Ook dat komt veel voor in mijn familie. Dus dat kreeg ook ik er gratis bij. Ik had het maar gewoon te accepteren: Iedere dag insuline spuiten en pillen slikken. Het was nou eenmaal zo, tenminste dat dacht ik toen.

Hoe maakte je kennis met TheNewFood?

“Mijn vrouw en ik besloten in de coronatijd iets te gaan doen aan ons overgewicht, het leek ons het juiste moment om onze manier van eten om te gooien. Via Facebook kwam mijn vrouw een bericht van TheNewFood tegen. We begonnen ons te verdiepen in deze aanpak en lazen ook dat je op deze manier diabetes 2 kunt verslaan en aan je hele gezondheid kunt werken. Dat leek ons wel wat!

Voordat ik begon heb ik contact gezocht met mijn diabetesverpleegkundige. Ik wist dat bloedsuikers snel lager konden worden en dat het belangrijk was een plan te maken voordat ik koolhydraatarm/keto ging eten. Gelukkig was mijn diabetesverpleegkundige enthousiast en kon ik direct starten.”

Je kon al na één dag stoppen met insuline?

“Ik was verbaasd dat deze manier van eten zo snel zulke grote resultaten opleverde! Ik prikte meerdere keren per dag mijn bloedsuiker en zat na een dag al op prachtige bloedsuikers. Bloedsuikers die niet passen bij iemand met diabetes! Ik kon direct stoppen met de insuline en mijn waarden zijn sinds ik begonnen ben prachtig gebleven.

Ook voelde ik me met de dag energieker en slanker worden. Ik viel gestaag af en voelde me ook veel vrijer. Ik ben niet meer ziek, voel me fit en gezond. Mijn vrouw is ook 8 kilo afgevallen en voelt zich ook veel beter! We fietsen nu dagelijks tussen de 30-40 kilometer. Dat hoefden we voorheen niet te proberen, maar nu gaat het vanzelf! Sinds de start hebben we al ruim 1500 km gefietst. Dat is toch leuk!”

Hoe reageert je omgeving?

“Onze omgeving is net zo verbaasd als wij in het begin waren. Ook zij dachten dat het gewoon bij mij hoorde: diabetes 2 hebben. Niemand had gedacht dat je er zo makkelijk iets aan kunt doen. Ineens hoef ik geen insuline meer te spuiten en geen pillen te slikken. Ze zien een gezonde Albert, die energiek en slanker is.

Blijkbaar werkt het ook aanstekelijk: mijn dochter en een vriendin zijn inmiddels ook met de startgids begonnen en zijn ook enthousiast. Niet voor niks natuurlijk: je eet heerlijk en kunt dit zó makkelijk volhouden.”

En hoe gaat het nu met je gezondheid?

“Het gaat geweldig! Ik hoef geen medicatie meer te gebruiken, niet voor mijn diabetes, maar ook niet meer voor mijn bloeddruk en cholesterol. Alles is perfect en ik heb veel meer energie! Ik ben in totaal nu 15 kilo afgevallen en mijn conditie is enorm verbeterd! 

Ook mijn internist is enorm tevreden. Ik was in augustus bij hem voor controle, en hij heeft toen de diagnose diabetes 2 uit mijn dossier gehaald. Ik ben officieel helemaal vrij van de diabetes 2! Mijn bloedsuikerwaardes zijn weer normaal. Natuurlijk moet ik niet meer terug naar zoals ik eerst at, ik weet dat ik dan weer ziek zal worden. Maar ik ga niet terug, we vinden dit een aanpak die heel goed te doen is.

Waarom zou je anderen deze aanpak aanbevelen?

“Ik wil graag een tegenvraag stellen: waarom zou je wachten op je gezondheid terwijl die voor het grijpen ligt? Het is perfect mogelijk om met lekker eten op een gezonde manier af te vallen en diabetes om te keren! De menu’s in de startgids zijn geweldig, de maaltijden zijn heerlijk en gemakkelijk te maken. Je zult je gelijk heel veel beter voelen!”

Wil jij ook jouw ervaring met deze aanpak delen? Laat het ons weten! Wij nemen persoonlijk contact met je op voor een interview. Laten we nog meer mensen inspireren om anders te gaan eten en weer slanker, energieker en gezonder te worden!  

Delen