Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. SUCCESVERHALEN
  4.  » 
  5. DIABETES 2 OMGEKEERD
  6.  » Van alle medicatie en klachten af

Van alle medicatie en klachten af

35 jaar was Vanessa Ritzky (nu 47) toen ze diabetes 2 bleek te hebben. Ze had toen al veel andere gezondheidsproblemen. Van de eetadviezen van de diëtiste werd ze niet beter. In de loop van de tijd gaat het steeds slechter met Vanessa. Pas jaren later ontdekt ze gezond koolhydraatarm/keto. Dat blijkt precies wat haar lijf nodig heeft en inmiddels is ze 35 kilo lichter, klachtenvrij en medicatievrij.

Hoe ging dat toen je diabetes 2 bleek te hebben?

“Ik schrok er natuurlijk wel een beetje van, maar zowel mijn vader en oma kregen op hun 35e ook diabetes 2. Dus echt verbaasd was ik niet. Ik moest gelijk aan de metformine en de simvastine kreeg ik er als toetje bij. Ook de vaste trip naar de diëtiste bleef me niet bespaard. Daar kreeg ik een mooie voedingslijst en dat viel mee. Zo erg was het helemaal niet! Ik mocht nog steeds mijn geliefde pasta en brood!

Weliswaar de volkoren variant, maar dat is ook lekker! En als ontbijt mocht ik een bammetje met appelstroop en magere vruchtenyoghurt met aspartaam en een grote beker magere melk! Nou helemaal happy want dat lust ik wel! Veel mocht ik uiteraard niet eten want ik moest gewicht kwijt. Dus ik ging op dit dieet met weinig calorieën en veel volkoren en magere vetvrije producten en veel sport (uren op de crosstrainer).”

Werkte die aanpak van de diëtiste?

“Ik verloor een klein beetje gewicht. Maar ik had constant honger, was altijd moe en uitgeput. En ik had wel steeds meer medicatie nodig om mijn bloedsuikers stabiel te houden. Ik hield het niet vol.  Mijn lijf was ook niet happy! Kreeg reflux, dus hup aan de omeprazol. Migraines kwamen opzetten, bovenop dagelijks zeurende hoofdpijn, dus aan de migraine spray.

Spier- en gewrichtspijn hoorde bij het dagelijks leven en had om de haverklap peesontstekingen, waar ik fysiotherapie voor kreeg. Ik had een licht verhoogde bloeddruk en gek genoeg was mijn cholesterol met statines te hoog. Kortom: elke dag aan de medicijnen, uitgeput, allerlei kwaaltjes en pijntjes, te dik en ik voelde me minstens 80 jaar oud.” 

En toen was je het zat?

“Het werd van kwaad tot erger. Ik zat toen aan drie keer per dag metformine, statines en Omeprazol. Bijna dagelijks pijnstillers voor mijn constante hoofdpijn en regelmatig Imigran tegen migraine. Ik zat inmiddels aan de 94 kilo, terwijl ik weinig at en veel aan beweging deed. Volgens de diabetesverpleegkundige deed ik alles goed… Ik ben toen zelf op zoek gegaan naar een oplossing. 

Na een lange zoektocht kwam ik bij koolhydraatbeperkt terecht. Ik heb dat jaren gedaan en viel er een beetje van af en m’n bloedsuikers verbeterde wel wat. Maar ik had nog altijd voortdurend honger, had nog steeds veel klachten en voelde me beroerd. Het ging pas echt beter toen ik gezond koolhydraatarm/keto ontdekte. Een wereld van verschil! Ik viel eindelijk goed af en voelde me meteen al veel beter.”

Wat heeft het je opgeleverd?

“Inmiddels weeg ik 63 kilo, dus 31 kilo minder. Ik ben van mijn diabetes 2 af en sinds twee jaar helemaal medicatie vrij. Al mijn kwalen zijn verdwenen als sneeuw voor de zon! Geen migraine meer en zelfs mijn dagelijkse zeurende hoofdpijn waar ik sinds mijn tienerjaren last van had, is weg! Weg reflux, weg spier- en gewrichtspijn! En nul peesontstekingen meer! Bloedwaarden perfect!

Mijn bloedsuikers zijn nu laag en stabiel! Mijn bloeddruk helemaal netjes! Ik heb tonnen energie! Helder hoofd. Ik ben mijn overgewicht kwijt en het blijft eraf! Ik voel me nu minstens tien jaar jonger!”

Ga je dit volhouden?

“Deze manier van leven (want dat is het) heeft mijn leven in alle opzichten zoveel verbeterd! Voor mij niks anders meer! Ik eet elke dag heerlijk écht puur eten. TheNewFood heeft ook veel lekkere gerechtjes, ik heb nu alle boekjes en de planner. En heel belangrijk gewoon simpel en snel klaar! Ideaal voor als je werkt (of een gezin hebt). 

Een aantal gerechten die heel regelmatig op het menu staan? Met stip op nummer 1 staat de pizza-ovenschotel, uit de ovenspecial. Echt superlekker! De Japanse kippensoep (soepspecial) is ook heerlijk en ik ben dol op de makkelijke schotel karbonade met groenten uit de oven (ovenspecial), die staat ook vaak op tafel.”

Heb je een tip voor anderen met diabetes 2?

“Neem je leven in eigen handen. Stap over op de gezonde koolhydraatarm/ ketogene levensstijl om je gezondheid weer terug te krijgen. En doe het strikt! NIET half half met om de haverklap een “cheatday”. Dan maak je het jezelf alleen maar moeilijk. En ook totaal niet nodig met al het heerlijke eten dat je wel kan eten! Ga er gewoon helemaal voor! Alle begin is moeilijk, maar houd vol en je lijf zal je echt eeuwig dankbaar zijn!”

Wil jij ook jouw ervaring met deze aanpak delen? Laat het ons weten! Wij nemen persoonlijk contact met je op voor een interview. Laten we nog meer mensen inspireren om anders te gaan eten en weer slanker, energieker en gezonder te worden!  

Delen