Selecteer een pagina

Ik ontvang veel reacties van mensen die zijn begonnen met de menu’s volgens de STARTGIDS.

Dit zijn een aantal van deze reacties.

 

Reacties via de facebookpagina van TheNewFood:

Ria is in 1 maand 7 kilo kwijt!
Dan te bedenken dat ik nog dacht: zou dat wel wat zijn voor mij. Ja dus! 7 kilo in de eerste 4 weken, ik ga lekker door. Eet heerlijk, geen honger en heerlijk makkelijk afvallen. Super die startgids.

Ingrid is al 22 kilo afgevallen
Inmiddels ben ik 22 kg kwijt in bijna vijf maanden! Heb de boekjes , ontbijt & lunch to Go , ovenmaaltijden, startgids, eenpansmaaltijden. Ben blij met mijn kilo’s minder, maar ook met deze nieuwe levenswijze wat dat is het inmiddels bij ons geworden . Lekkere en makkelijke recepten .

Dolly heeft geen diabetes meer
Mijn diabetesverpleegkundige heeft mij dit aangeraden. Nu een half jaar bezig en inmiddels 19 kg lichter en geen diabeet meer. Ook mijn bloeddruk en cholesterol zijn nu prima. Dus mij heeft het heel goed geholpen. Ik ben inmiddels aan deze eetgewoonte gewend, ik eet heerlijk en kost mij geen enkele moeite.

Marjolein had al veel diëten geprobeerd, maar niets werkte echt
Na alle verschillende diëten te hebben geprobeerd is deze nu echt werkzaam! Ik tik bijna de 10 kilo aan na ruim 7 weken! Heus waar….. en dit is gewoon goed te doen. Het eten smaakt me ook veel en veel beter…. en ik heb veel minder honger. Normaliter kon ik blijven eten…… Echt top dit, en absoluut een aanrader!

De man van Lenie heeft geen diabetes meer en ze zijn flink afgevallen
Wij zijn in januari begonnen,mijn man en ik.Omdat mijn man diabetes 2 heeft,hoge bloeddruk en verhoogd cholesterol.hij is inmiddels 15 kilo kwijt en ik 5 kilo.Geen diabetes meer maar nog wel een nog iets verhoogde bloeddruk en een iets verhoogde cholesterol.Wij gaan gewoon door want we voelen ons heel goed.

Anja hoeft geen insuline meer te spuiten en mag alle medicatie laten staan
Anja na 3 dagen: Ik ben heel blij met dit kookboek, ja het werkt echt mijn bloedsuikerspiegel is stukken beter en hoef nog maar 28 eenheden insuline te spuiten in plaats van 44 en dat na een paar dagen….

Anja na 1 week: Even een aanvulling op mijn vorige bericht toen vertelde ik dat ik van 44 eenheden naar 28 was gegaan. Van morgen door de diabetverpleegkundige mag nu 16 eenheden spuiten dit een maand uitproberen we hebben zelfs gesproken over de insuline te gaan vervangen door tabletten. Afgevallen ben ik ook het gaat langzaam maar dat is beter.
Anja 2 weken later: Ik hoef geen insuline meer te spuiten ga nu een week lang kijken hoe mijn bloedsuikerwaardes zijn en neem dan weer contact op met de diabetesverpleegkundige.

Jeannette kan het bijna niet geloven
Niet te geloven, voor ik hiermee begon heb ik 2 mnd gelijnd en was 8 ons afgevallen. Ga nu mijn 3e week in met de vega-startgids en het is niet te geloven maar ik bent 4 kilo kwijt. Ben benieuwd of er nog meer afgaat. Dank je wel Matty

Caroline heeft weer stabiele bloedsuikers en normaal cholesterol
Ook ik ben sinds een paar maanden medicatievrij…. het is even wennen maar het heeft zoveel voordelen…. doordat ik geen Metformine meer gebruik is na een paar maanden mijn B12 weer op een normaal niveau na jaren een tekort gehad te hebben. Ook cholesterol en D weer normaal.

Angelique valt 4 kilo af in de eerste week
Vorige week maandag ochtend begonnen met 72.4 en vanmorgen 68 kilo. Helemaal blij met dit resultaat

Ina: Bloedsuikerspiegel schiet als een idioot naar beneden, dus voor mij als diabetes patiënt, super!!!!

Anita is van haar snaaibuien af
Ik ben sinds 1 week bezig met het eerste boekje. Echt geweldig. Het boekje is ontzettend handig en staat boordevol heerlijke recepten. Wat ik merk is dat ik geen snaaibuien meer heb en niet meer moe ben na het eten.
Ook kon mijn riem al een gaatje strakker.

Elmy heeft diabetes 1 en spuit veel minder
Ik ben diabeet 1 ben nu paar maanden bezig …mijn verpleegkundigen vertelde top wou dat meer mensen omschakelde …heb veel minder insuline per dag en voel me heel goed, veel meer energie. 10 kilo eraf in 12 weken van 74 naar 64 kilo.

Greet is samen met haar man al flink afgevallen  
Ik wil laten weten dat het dieet ons heel goed bevalt. Inmiddels beiden al flink afgevallen en wat ook erg belangrijk is voor ons is dat het heerlijk is , makkelijk en snel !!

Ine hoeft geen insuline meer te spuiten
Het heeft mij geholpen…. ik hoef niet meer te spuiten voorheen 64 eenheden! En 15 kilo afgevallen ….ik ben een gelukkig mens

Ook de diëtiste van Ann vindt de startgids een goed boek
Vandaag meegenomen naar mijn diëtiste en ze vond het een goed boek, ze was erg geïnteresseerd en heeft de recepten bekeken en goed gekeurd 😁😁😁. Ze was zeer tevreden met de 3 kilo die ik minder woog.

Eliza eet heerlijk en raadt iedereen de startgids aan
Vrienden en familie blij gemaakt met het boek. Wordt erg gewaardeerd. Hoe eenvoudig om snel gezonder te leven zonder diabetes en overgewicht. En heerlijk blijven eten.

Monique is na 2 weken al 5 kilo kwijt
Ik wens iedereen heel veel succes!!! Ben nu in mijn derde week eet heerlijk,voel me supergoed, zit vol energie en ben al 5 kilo kwijt. Dankjewel Matty!

Aukje mag de insuline afbouwen en ook andere medicatie laten staan
Koolhydraatarm eten , dmv de recepten van Matty Barnhoorn, heeft ervoor gezorgd dat ik de helft minder diabetesmedicatie mag gebruiken en helemaal mag stoppen met de medicatie voor hoge bloeddruk! Ik ben helemaal óm!

Aukje 2 weken later Na 10 dagen deze eetwijze: halvering van mijn diabetesmedicatie; na drie weken stoppen met de medicatie voor hoge bloeddruk en na 4 weken stoppen met de medicatie voor te hoog cholesterol. Wat een succes!

Lidy laat met succes haar pasta staan
Geen diabeet maar wel te zwaar. In 1 week 2.1/2 kilo afgevallen. Wow voor deze fervente pasta eter. Ik ga door

Juliette gebruikt alle boekjes met veel plezier
Ik gebruik jouw boekjes al ‘eeuwen’ en de maaltijden zijn heerlijk en net zo makkelijk te maken als ‘de Hollandse ouderwetse pot’. 

 

Een aantal van de reacties ontvangen via ons contactformulier:


Marga en haar man vielen samen ruim 35 kilo af in 3 maanden
Beste Matty,
In maart van dit jaar heb ik de startgids bij je aangevraagd. Inmiddels ben ik zelf 15 kilo afgevallen en mijn man meer dan 20 kilo. Low Carb High Fat eten is voor ons een nieuwe levensstijl geworden waar we ons prima bij voelen! Dit wilde ik je even laten weten. Bedankt!

De bloedwaardes van Christa zijn al binnen 2 weken aanzienlijk verbeterd
“Hallo Matty, Ik zou je de resultaten van mijn bloedonderzoek laten weten. Nou, ik verwachtte met anderhalve week nog niet zo veel resultaat…… Bloedglucose nuchter van 7.4 naar 5.7; HbA1C nu 43 vorige weet ik niet; Triglyceride van 1.8 naar 1,5
Gewicht van 102.8 nu na 2 weken 97.5.
Je snapt dat ik bijna van mijn stoel viel van verbazing. Ben hier zo ontzettend blij mee! Hoop over 3 maanden ook met mijn statines te stoppen, die slik ik al wel 20 jaar. Dit is een erfelijke aandoening, dus even afwachten maar.
Ontzettend bedankt voor je belangstelling en dat je dit boek hebt geschreven. Ik ga door!”

 Ton bruist weer van de energie en viel 7 kilo af in twee weken
“Ik was op zoek naar een andere manier van eten op aanraden van mijn Dermatoloog. Hij adviseerde mij om vooral verse producten te eten. Via internet kwam ik op jullie site en heb het boekje besteld.
Ben nu ongeveer twee weken bezig en in de eerste week was ik erg moe en rillerig maar zit nu de 2e week en wauw wat een verschil. 
Merkte gisteren op de fiets dat ik heel vermoeid opstapte en vol energie afstapte. Terug naar huis was gewoon weer als vanouds vol erop. Vandaag heb ik het idee dat ik bijna knap van de energie, heb overal zin en op het werk heb ik een hoop zaken weer opgepakt die zijn blijven liggen. Kortom ik ben helemaal om heb meer energie, minder huidklachten en minder vage klachten. Dit ga ik zeker de rest van leven volhouden. Het was mij niet te doen om het gewichtsverlies maar als mooi bijkomend voordeel ben ik ook al 7 kg lichter. Mijn complimenten voor het fantastische boek en supersmakelijke en makkelijke gerechten die ook voor de mannen te doen zijn.”

 De bloedsuikers van Joke haar man dalen snel
 “Dag Matty, Vorige week hebben we de startersgids op de ipad gedownload en zijn voortvarend gestart met het dieet. Mijn man heeft diabetes type 2 en het is werkelijk fantastisch hoe snel zijn suikerspiegel daalt. We zijn nu een week verder en hij is al met de helft van de medicijnen gestopt. Ik zelf voel me er ook heel goed bij. Zo veel energie!…”

 Marianne (65) wil áltijd zo blijven eten
“Hallo Matty, Sinds november eet ik volgens het koolhydraatarme dieet. Dat bevalt mij prima, mede dankzij jullie kookboek met heerlijke gerechten. Ik ben nu bijna 6 kg afgevallen. Van ruim 82 kg naar 76,5 kg. Buikomvang van 102 cm naar 90 cm. Mijn streefgewicht is in eerste instantie 75 kg, daarna 72 kg. Het is niet moeilijk dit vol te houden. ik ben nu 65 jaar en de rest van mijn leven zo eten, helemaal prima!” 

De startgids is niet meer weg te denken uit de keuken van Ali
“Het begin: ieder jaar na kerst is het weer even crisis, mijn tot hier en niet verder gewicht komt inzicht..bij mij is dat 75 kg bij een lengte van 1.69 (51 jaar). Ooit, 15 jaar geleden denk ik, ben ik afgevallen tot 68 kg met een diëtiste. Die tips en trucs pas ik nog vaak toe. Sinds die tijd eet ik geen chips, frituur meer en alles light.
Via Facebook zag ik de Startgids voorbij komen en heb ik die aangeschaft. Ik ben geen zoetekauw maar hartige hapjes gaan er wel in. Nu 4 weken verder, ben ik 5 kg afgevallen, zit nu op 69 kg. Mijn streefgewicht is al jaren 70 maar kom de laatste jaren niet beneden de 72. Nu dus wel! Ennn ik heb geen trek tussendoor. Het bevalt mij prima.
Toen ik begon vertelde ik tegen vriendinnen en collega’s die riepen ach ja jij lijnt altijd..dit is maar 4 weken.. Maar het bevalt zo goed dat ik de veranderingen blijf toepassen.
Ik moest vooral wennen met boodschappen doen, van alles light naar slagroom, roomboter en volle kaas.
En in het weekend ben ik wel mijn glaasje wijn blijven drinken, beloning.
Dank voor de Startgids, smakelijke, makkelijke recepten. Niet meer weg te denken in mijn keuken.”

Een aantal van de reacties ontvangen via BOL.COM

 

Beoordeling R. vd Wansum (had diabetes)
Deze startgids is echt een aanrader. Deze manier van eten veranderd echt je leven.
Meer energie, en zelfs de diabetes is bijna ‘verdwenen’.
Van 3 keer per dag 30 eenheden spuiten, nu nog 1 keer per dag 5 eenheden
Update: Ik kreeg een mailtje dat hij inmiddels (na 3 maanden) geen medicatie meer gebruikt.

Reactie van Antoinia (beoordeling met 5 sterren)
Dit is een geweldig boek. Matty maakt koolhydraatarm eten heel makkelijk en vooral ook heerlijk! De weekmenu’s zijn eenvoudig, je bent snel klaar met koken.
Ben inmiddels al bijna 16 kilo afgevallen in 3 maanden tijd. Mijn man zelfs nog meer en hij hoeft ook geen insuline meer te spuiten voor zijn diabetes type 2. Bijna alle medicatie afgebouwd, alleen nog metformine, maar die gaat er ook nog wel af. Ook zijn bloeddruk is weer perfect. Wie had dat gedacht! We bruisen weer van de energie! 
Oh en wij gebruiken ook de vega-startgids voor als we een dagje geen vlees of vis willen eten.

Beoordeling Marian (beoordeling met 5 sterren)

Het is een mooi boek, vol met heerlijke recepten.
Ik maak er graag gebruik van !

Beoordeling Flora (72 jaar)
Duidelijk uitleg over voeding en goed te volgen recepten. Recepten zijn ook nog eens heerlijk.
Een aanrader voor iedereen die wilt afvallen of wat belangrijker is ander eetpatroon wil.
Mocht je met vragen zitten mag je de maker van het boekje altijd E-mailen.
Ze is ook te volgen op Facebook.