Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. WAAROM GEZOND KOOLHYDRAATARM?
  4.  » Geen hoop meer voor Gisella

Geen hoop meer voor Gisella

Gisella (51) worstelt al vanaf haar twaalfde met haar gewicht. Ondanks al het lijnen en afzien wordt ze steeds dikker en uiteindelijk ook steeds zieker. Een maagverkleining lijkt de enige optie. Maar dat loopt helaas heel slecht af; uiteindelijk kan ze helemaal niet meer eten en krijgt ze sondevoeding, waardoor ze steeds verder verzwakt. Het gaat nu zo slecht met haar, dat Gisella niet lang meer te leven heeft.

“Ik heb zo’n spijt van die maagverkleining. Had ik maar veel eerder de aanpak van TheNewFood ontdekt. Wat was ons dan een leed bespaard gebleven.”

Altijd aan de lijn

Gisella: “Ik begon met diëten toen ik twaalf was en daar ben ik niet meer mee gestopt. Niets hielp blijvend of was lang vol te houden. En als ik wel kilo’s eraf had, kwamen ze er het dubbel en dwars weer aan. In de loop van de jaren werd ik steeds zieker. Ik kreeg astma en ME (chronische vermoeidheid). In 2012 woog ik 150 kilo. Mijn lijf had veel last van die extra kilo’s. Ik was vaak bedlegerig.

De huisarts raadde een maagverkleining aan en stuurde me door naar de obesitaskliniek hier bij ons in het noorden. Ik had gesprekken met een psycholoog en moest vier maanden verplicht naar de diëtiste. Ze stuurden me ook naar de longarts vanwege mijn astma en om slaapapneu uit te sluiten. Daar kwam uit dat mijn longen last hadden van het overgewicht, maar apneu had ik gelukkig niet. Ik kon geopereerd worden.”

De operatie

“Op 3 februari 2014 ging ik onder het mes voor een maagverkleining. Ik moet zeggen dat de operatie me meeviel. Na twee dagen mocht ik alweer naar huis. Daar begon na een week de ellende. Ik had heel veel pijn rond mijn maag. Zelfs vloeibaar eten ging niet en ik werd opgenomen. Ze dachten aan een maagzweer. Daar kreeg ik medicatie tegen en na een paar dagen mocht ik weer naar huis. Daar bleef het moeizaam gaan.

Eten bleef een drama en daardoor viel ik ook veel te veel af. Er werd gedacht aan ‘darmlussen’, wat vaker voorkomt na een maagverkleining. In juni werd ik geopereerd, maar ik bleek geen darmlussen te hebben. Daarna kreeg ik een duodenumsonde, een slang door mijn neus die helemaal naar de dunne darm gaat. Dat was verschrikkelijk en elke acht weken moest ik een nieuwe. Wat een drama.”

Maag en darmen stoppen ermee

Pas veel later kwamen ze er na een aantal slikfoto’s achter dat het eten bleef hangen in de slokdarm. Toen dat bekend was kreeg ik een pegsonde. Ze maken dan een opening in je buik en via een slang kan vloeibare voeding rechtstreeks in de maag lopen. Jarenlang heb ik op deze manier moeten ‘eten’. Ik had altijd pijn en ondertussen was ik 90 kilo lichter.

Ik kreeg steeds meer problemen met mijn maag, die steeds slechter ging functioneren. Uiteindelijk kreeg ik de diagnose gasteoparese. Mijn maagspieren werkten niet meer, daardoor werd mijn maag niet geleegd. De pegsonde werd verplaatst naar mijn darm. Helaas gaat dit ook niet langer goed. Ook mijn darmen zeggen nu: ‘doe het zelf maar’.

Verzwakt

“Doordat ik zo lang op sondevoeding leef en doordat mijn darmen steeds minder goed voedingsstoffen kunnen opnemen, moet het lijf natuurlijk harder werken om gezond te blijven. Vanaf vorig jaar heb ik de ene longontsteking en klaplong na de andere en nu – na zoveel ontstekingen – kunnen ze niet eens meer een bacterie vinden, maar wel veel ontstekingscellen in de longen. 

Ik reageer inmiddels helemaal niet meer op antibiotica en prednison. Ik heb nu een morfinepomp om de pijn en benauwdheid wat onder controle te houden. Ik heb niet lang meer te leven. Ik ben ‘uitbehandeld’ en de artsen hebben mij nog een paar weken of misschien maanden gegeven. We hopen dat we deze zomer nog samen mogen meemaken.

Lichtpuntje

“Een lichtpuntje dit jaar was dat we TheNewFood ontdekte: toen zag ik hoe het ook kan. Onze zoon Jacob heeft een beperking en door zijn medicatie werd ook hij steeds dikker; niets lukte om af te vallen. Maar met de startgidsen lukte het wel, hij is ruim 34 kilo afgevallen en al maanden stabiel (lees hier zijn verhaal)! Ik ben zo trots op hem, dat hij zo goed doorzet. Ondanks de zware tijd die we samen doormaken.

Ik hoop dat Jacob, ook als ik er straks niet meer ben, blijft doorzetten. Ik verwacht het wel, want een voorbeeld van hoe mis het allemaal kan gaan met een maagverkleining ziet hij elke dag. We hebben in totaal drie jongens en de jongste is de laatste jaren ook extreem gegroeid. Helaas wil hij er niets aan doen, maar ik hoop zo dat hij uiteindelijk ook anders gaat eten.”

Spijt

“Ik heb zo’n spijt van die maagverkleining. Ik ben heel blij dat wij in ieder geval voor onze Jacob een andere aanpak hebben gevonden. Dan hoeft hij gelukkig geen GBP en kan hem veel ellende bespaard blijven. Als hij vast blijft houden aan deze manier van eten kan hij gezond oud worden. 

Door mijn verhaal te delen hoop ik dat anderen heel goed nadenken voor ze aan een maagoperatie beginnen en zich goed realiseren dat het ook fataal kan aflopen. Ik hoop dat iedereen deze aanpak van TheNewFood een kans geeft. Het is zo goed te doen, het is lekker en het werkt écht. Dat zien we  nu bij onze Jacob. Wat had ik graag veel eerder van deze aanpak gehoord. Helaas is het nu te laat.”

Wil jij ook jouw ervaring met deze aanpak delen? Laat het ons weten! Wij nemen persoonlijk contact met je op voor een interview. Laten we nog meer mensen inspireren om anders te gaan eten en weer slanker, energieker en gezonder te worden!  

Delen