Selecteer een pagina

Feestrecept: fluweelzachte keto baileys

Fluweelzacht, vol en romig. Misschien wel de lekkerste Baileys die je ooit hebt geproefd, maar dan koolhydraatarm/keto. Heerlijk als afsluiter na een feestelijk diner… Maak hem al een dag van tevoren, dan is de smaak optimaal. Dit is een recept uit de KERSTSPECIAL. Een overzicht van wat je naast de compleet uitgewerkte menu’s nog meer in de kerstspecial vindt, kun je zien onder dit recept.  

Waarschuwing: Het liefst alleen een keer alcohol als het echt feest is. Wees heel voorzichtig met alcohol wanneer je je doelen wilt halen of de voordelen van deze aanpak wilt behouden. Meer over alcohol in een gezond koolhydraatarm/keto menu vind je hier.

Voor 12 porties ± 1,5 gram koolhydraten per portie

400 ml slagroom
150 ml Ierse whiskey
1 eetlepel sterke oploskoffie
1 eetlepel cacaopoeder*
zoetstof* naar smaak (ik gebruikte Natrena vloeibaar, zie TIP)
2 theelepels vanille-aroma (bakproducten supermarkt, zie TIP)
1 theelepel amandelaroma (bakproducten supermarkt, zie TIP)

Zo maak je het:

1. Doe de room in een pan en laat op een klein vuurtje inkoken tot de room wat dikker is (er is dan 3/4 over van de oorspronkelijke
hoeveelheid). Schenk de Baileys in een kom of maatbeker en laat afkoelen tot lauwwarm.
2. Klop in een apart bakje de cacaopoeder, koffiepoeder en zoetstof tot een glad papje met een scheutje van de whiskey.
3. Klop het gladde papje door het lauwwarme roommengsel en voeg ook de vanille-aroma, amandelaroma en de rest van de whiskey toe.
4. Meng goed, proef of het goed op smaak is of dat je van één van de ingrediënten nog wat moet toevoegen.
5. Dek de Baileys af met een stukje plastic folie op de vloeistof, zodat er geen lucht bij kan. Laat goed koud worden en zeef de Baileys eventueel als er wat brokjes inzitten of je toch een velletje bovenop hebt.  
5. Bewaar in de koelkast (tot 2 weken houdbaar). Serveer in een cocktailglaasje of ander glas, met of zonder klontje ijs.

TIP ZOETSTOF Gebruik je liever een andere zoetstof, zoals Sukrin+ of Sweet like sugar (Holland & Barrett), los deze dan op in de hete slagroom, dus aan het eind van stap één, voordat je het vuur uitzet. Maak het zo zoet als jij zelf lekker vindt, dus proef!

TIP AMANDELAROMA
Het lekkerste vind ik het amandelextract van Nielsen Massey. Je koopt het online, bijvoorbeeld hier bij Bouwhuis.com. Je kunt ook gewoon amandel aroma van Dr. Oetker (supermarkt) gebruiken.

TIP VANILLE-AROMA
Het lekkerste vind ik het extract van Nelsen Massey, maar pas op: de soort die ze in de supermarkt verkopen met het bruine etiket bevat veel suiker. Het gaat om het flesje met het groene etiket. Je koopt het online, bijvoorbeeld hier bij Bouwhuis.com. Je kunt ook gewoon vanille-aroma van Dr. Oetker gebruiken.
 

MEER HEERLIJKE FEESTGERECHTEN VIND JE IN DE KERSTSPECIAL!  HIERONDER ALLE RECEPTEN

Delen