Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. RECEPTEN
  4.  » Keto aardappeltjes van marsepein

Keto aardappeltjes van marsepein

In december zet je toch een keer aardappeltjes op tafel, maar dan van marsepein. Super makkelijk te maken en net zo lekker als ‘echt’ marsepein snoepgoed. Laat ze het liefst een paar uur of nacht opstijven in de koelkast. Klaar voor een heerlijk avondje?

Volg je de weekmenu’s eet er dan maximaal 2, het liefst direct na de maaltijd en niet als tussendoortje. Je kunt ze ook maken met een ander smaakje of in een ander jasje (zie VARIATIE). Dit marsepein is ook heerlijk als vulling in de gevulde reepjes! 

DIT HEB JE NODIG VOOR ± 14 STUKS (per stuk ± 0,5 gram koolhydraten)

100 gram amandelmeel of hele witte amandelen
100 gram poedersuiker zoetstof: Sukrin Melis of Sukrin Icing (zie TIP)
half theelepeltje (paar drupjes) amandelextract of amandel aroma (zie TIP)
1 eiwit
1 flinke eetlepel cacaopoeder

OPTIE
± 14 hele witte amandelen

ZO MAAK JE HET
1. Meng amandelmeel, poedersuiker zoetstof, amandelextract en eiwit in de keukenmachine met hakmessen, of het hakbakje van je staafmixer. Meng/hak tot je deeg helemaal glad fijngemalen is en een bal gaat vormen.
2. Verdeel het deeg in 14 stukjes en rol daar tussen je handen balletjes van, leg ze op een bord. OPTIE: Duw eventueel in elk bolletje een hele amandel als je dat lekker lijkt. Ik vond het erg lekker zo’n ‘bite’, maar het hoeft dus niet.
3. Strooi er de cacaopoeder over (je rolt ze dus NIET helemaal door de cacaopoeder). Draai elk balletje nogmaals tussen je handen, om er ‘aardappeltjes’ van te maken. Laat ze nog even een uurtje (liefst langer) opstijven in de koelkast.

VARIATIE
– Nog makkelijker is het om de balletjes in stap 2 gewoon door de cacaopoeder te rollen, doe de balletjes dan niet op een bord maar in een schaaltje en schud dat met de cacaopoeder tot alle balletjes zijn bedekt. Misschien heb je iets meer cacaopoeder nodig. De laag cacao is dan wat dikker en ze lijken niet meer op aardappeltjes, maar de smaak is prima. Heel feestelijk bij een kopje koffie als dessert.
– In plaats van amandelextract kun je ook citroenextract of citroen aroma toevoegen, eventueel met wat vers geraspte citroenschil. Rol ze dan niet door de cacao, maar eet ze zo of rol ze door de kokosrasp. Ook lekker met rozenwater (supermarkt) of sinaasappelextract of sinaasappelbloesemwater (biowinkel merk Cook, of online) in plaats van citroen. 

TIP POEDERSUIKER ZOETSTOF
Ik gebruikte zelf: Sukrin icing (eerst heette dat Sukrin melis) dit koop je online. 
Steviala Frost poedersuiker of Greensweet Icing poedersuiker zijn ook een optie. 
– Heb je alleen zoetstof kristalsuiker, maal dit dan eerst tot poeder in een hakbakje, anders krijg je geen echte fijne marsepein.
– Vloeibare zoetstof vind ik niet echt een succes, je krijgt dan heel slap marsepein en minder lekker. Maar heb je geen andere zoetstof, het kán wel. Voeg dan vloeibare zoetstof toe naar smaak, en gebruik een halve eiwit. Laat de marsepein voor het verwerken in de diepvries opstijven.

TIP AMANDELEXTRACT
Het lekkerste vind ik de amandelextract van Nelsen Massey. Je koopt het online, bijvoorbeeld hier bij Bouwhuis.com. Je kunt ook gewoon amandel aroma van Dr. Oetker (supermarkt) gebruiken.

MEER CHOCOLAATJES VIND JE IN KERSTSPECIAL!

HIERONDER EEN OVERZICHT VAN ALLE RECEPTEN IN DE DEZE SPECIAL.

Delen