Selecteer een pagina

MEDICATIE AFBOUWEN

Bloedsuikers dalen bij onze aanpak al direct drastisch, dit vraagt om adequate actie.

Maak hierbij eventueel gebruik van de ‘handleiding afbouwen diabetesmedicatie’. 

 

Terug naar ZORGPROFESSIONALS

 

ONDERSCHAT HET FANTASTISCHE EFFECT NIET!

DM2 patiënten die bloedsuikerverlagende medicatie gebruiken moeten al vanaf dag één starten met medicatie afbouwen. De eerste week kan het nodig zijn om elke dag contact te hebben met de patiënt. Bereid de DM2 patiënt voor en maak een samen een doordacht plan!

Al vanaf de eerste dag dient medicatie vaak gehalveerd of gestaakt te worden. Het blijven toedienen van grote hoeveelheden insuline heeft een negatieve invloed op insulineresistentie. Mijn ervaring is dat wanneer insuline snel wordt afgebouwd (binnen een paar dagen tot een week) dat de bloedsuikers veel sneller verbeteren dan wanneer heel langzaam wordt afgebouwd. Bovendien verklein je daarmee het risico op hypo’s.
 

NL HANDLEIDING DEMEDICALISEREN (DOOR/VOOR PROFESSIONALS)

Via Langerhans worden nascholingen aangeboden gericht op het veilig en effectief afbouwen van medicatie. Een aantal artsen hebben samen met Langerhans een handleiding gemaakt op basis van hun eigen ervaringen. Deze handleiding is bedoeld om te gebruiken bij de behandeling van patiënten met DMT2 die zijn ingesteld op orale medicatie (geen SGLT2-remmer), GLP1-agonisten en/of insulinetherapie. In de handleiding vindt u meer informatie over de mate van koolhydraatbeperking, diabetesinstelling en medicatiegebruik.

LET OP: De aanpak van TheNewFood is STRIKT KOOLHYDRAATARM/KETO (MAX 25 GRAM KOOLHYDRATEN PER DAG)

Handleiding downloaden
De handleiding kan hier worden gedownload.

NL COLLEGIAAL ADVIES en/of CONSULTATIE
Verpleegkundige Lara Schalk is medisch voedingsspecialist en expert in gezonde koolhydraatarme/keto voeding. Niet alleen in haar eigen praktijk maar ook bij TheNewFood. Zij is bekend met de koolhydraatarme/keto aanpak volgens de STARTGIDS van TheNewFood en heeft ruime kennis en ervaring als het gaat om advisering van mensen met de allerlei gezondheidsproblemen die het gevolg zijn van insulineresistentie, zoals ook diabetes type 2. Voor collega-zorgverleners schreef zij twee artikelen:
Insulineresistentie: meer dan diabetes type 2 en diabetes type 2 écht behandelen! 

Het is mogelijk collegiaal advies aan te vragen bij Lara Schalk. Dit kan door hier te klikken. Een eenmalig collegiaal advies (bespreken van één casus) bedraagt €29,95.


EN
HANDLEIDING DEMEDICALISEREN (DOOR/VOOR PROFESSIONALS) EN INFO

Wereldwijd adviseren steeds meer artsen en andere zorgprofessionals een koolhydraatarme aanpak zoals die van TheNewfood. Veel artsen werken samen. De Zweedse huisarts Andreas Eenfeldt is hierin samen met professor Tim Noakes (Zuid Afrika) voortrekker. Op de website dietdoctor.com meer over hen en veel achtergrondinformatie en wetenschappelijk bewijs aangaande een strikt koolhydraatarme aanpak. Ook voor zorgprofessionals zijn er veel tools en is er veel informatie. Speciaal voor zorgprofessionals is er deze pagina.

Handleiding demedicaliseren (Engels)
Zeer uitgebreide handleiding aanpassen medicatie

 

Lara Schalk is verpleegkundige bij TheNewFood. Lara combineert haar medische achtergrond met haar schat aan kennis over gezonde koolhydraatarme/keto voeding. Ze schrijft onder andere artikelen voor de site en adviseert en begeleidt mensen, ook één op één. Kijk hier voor de mogelijkheden. 

Heb je nog vragen na het lezen van deze informatie? Stuur een bericht.

Advies medicatie afbouwen

 

Ervaringen
artsen en
wetenschap

Informatie &
voorlichting
materiaal

 

Ervaringen
en advies
diëtisten

Cholesterol en de koolhydraatarme/keto aanpak

Cholesterol wordt vaak gebruikt als parameter om te bepalen hoe groot het risico is op het ontstaan van hart- en vaatziekten. De kans is groot dat u dit binnen uw praktijk ook doet. Maar hoe betrouwbaar zijn conclusies die we trekken uit LDL- of totaal cholesterol,...

De enige échte behandeling bij diabetes

Diabetes type 2 genezen is mogelijk! Maar daarvoor is het wel nodig om anders naar diabetes type 2 te gaan kijken. Binnen de huidige medische benadering wordt diabetes type 2 gezien als chronische en progressieve ziekte: mensen met diabetes type 2 gaan nooit beter...

Insulineresistentie: meer dan diabetes type 2

In de medische gezondheidszorg is er nog weinig aandacht voor vroegsignalering van insulineresistentie, dit terwijl mogelijk een groot deel van uw patiënten hiermee te maken heeft (naar schatting heeft zo'n 90% van de mensen in de Westerse wereld insulineresistentie)....
Delen