Selecteer een pagina
Te weinig eiwitten zetten aan tot meer eten

Te weinig eiwitten zetten aan tot meer eten

Onze honger naar eiwitten is zo krachtig dat we geneigd zijn te blijven eten totdat we de juiste hoeveelheid eiwitten binnen hebben, zélfs al dat betekent dat we veel meer eten dan nodig is. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het Charles Perkins Centre van de University of Sydney. Advies naar aanleiding van het onderzoek is om niet te letten op de calorieën, maar op de samenstelling van je dieet.

Voor het onderzoek werden de resultaten van 38 gepubliceerde experimentele onderzoeken naast elkaar gelegd. Elk onderzoek mat de onbeperkte energie-inname van mensen met verschillende diëten en in verschillende leeftijds- en gewichtsgroepen.

Delen
Fruit niet drinken maar eten!

Fruit niet drinken maar eten!

Het drinken van vruchtensap is door de hoeveelheid suiker potentieel net zo slecht als het drinken van met suiker gezoete dranken, waarschuwen Prof Naveed Sattar en Dr Jason Gill (Cardiovasculair en Medisch Onderzoek, Universiteit van Glasgow). Zij roepen dan ook op tot betere labels op verpakkingen om consumenten duidelijk te maken niet meer dan 150ml vruchten sap per dag te drinken. Medici maken zich zorgen over de hoge suikeropname en ziekten van hart- en bloedvaten.

Delen