Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. RECEPTEN
  4.  » Supersnelle pittige ketosaus

Supersnelle pittige ketosaus

Laat je verrassen door dit heerlijke pittige en supersnelle sausje voor bij de barbecue, op een stokbroodje (lentespecial), of gewoon bij je maaltijd. Je maakt deze snelle saus met kimchi, dit zijn gefermenteerde groenten, naar Koreaans recept. Supergezond en lekker pittig.

Meer heerlijke snelle sausjes vind je in de startgids en de zomerspecial (zie onder het recept).

DIT HEB JE NODIG VOOR 4 PORTIES ± 2 GRAM KH PER PORTIE 

100 gram kimchi met weinig koolhydraten (Supermarkt Kesbeke, bij het zoet-zuur)
100 gram tomatenblokjes (vers gesneden of uit blik)
3 eetlepels tomatenketchup (Heinz Tomato Ketchup 0% suiker/zout)

ZO MAAK JE HET

1. Kimchi en tomatenblokjes even iets fijner hakken in hakbakje (of in een kom met staafmixer) tot een grove saus (zo fijn/grof als jij lekker vindt).
2. Roer tomatenketchup erdoor (eventueel wat meer of minder, volg je eigen smaak)

VARIATIETIP

Vervang de tomatenketchup door mayonaise. Je krijgt dan een mildere en heel andere heerlijke saus. Reken dan op 1,5 gram kh per portie.

KIMCHI

Kimchi is een bijgerecht van zoetzure gefermenteerde stukken groenten. Je kunt kimchi ook zo ‘puur’ bij je maaltijd eten. Ik koos in dit recept voor kant-en-klaar kimchi, omdat ik snel klaar wilde zijn. De kimchi van Kesbeke bevat het minder koolhydraten van alle soorten die ik in pot heb gevonden. Veel soorten hebben veel meer koolhydraten!

Zelf kimchi maken kan ook heel goed. Het moet wel minstens een paar dagen staan voor gebruik.  Je vindt genoeg recepten op internet. Let wel goed op de koolhydraten! En natuurlijk gebruik je geen suiker, maar zoetstof.

MEER ZOMERSE RECEPTEN IN DE ZOMERSPECIAL!  HIERONDER ALLE RECEPTEN UIT DIT BOEK 

 

Delen