Selecteer een pagina
SUCCESVERHALEN » VEEL AFGEVALLEN » “Dit is niet het zoveelste dieet, dit past bij mij”

“Dit is niet het zoveelste dieet, dit past bij mij”

Toen Alvina (32) op haar zwaarst was woog ze 112 kilo met een BMI van 43. Ze raakte al snel buiten adem van een stukje lopen of een trap. Haar bloedsuikers waren te hoog, ze was prediabeet. Ook haar bloeddruk was te hoog. Ze had vaatproblemen en PCOS. Ze had áltijd honger en kon niet stoppen met eten. Tot ze op een dag besluit voor zichzelf te kiezen. Ze start met een strikt koolhydraatarm dieet en binnen een jaar is ze 60 kilo afgevallen en weer kerngezond.

 

Alvina was niet altijd zo zwaar. “Vroeger was ik slank, gezond en fit. Tot van alles in mijn leven misliep. Ik had ook een ongelukkige foute relatie en werd depressief. Tijdens mijn eerste zwangerschap vlogen de kilo’s er aan. Ik heb wel van alles geprobeerd om af te vallen. Ook dingen als Weight Watchers. Maar uiteindelijk kwam ik altijd weer nog meer aan.”

 

Eten was mijn vriend
Voor haar kleding moest ze naar de mannenafdeling. Ze was heel ongelukkig met haar gewicht en toch bleef ze maar eten. “Ik at net zo lang door tot ik mij helemaal vol voelde. Ik wilde steeds meer eten, vooral zoete dingen. Soms stond ik ’s nachts op om te eten, ik had altijd trek. Eten was mijn vriend en gaf me troost. ”

Op een dag besluit ze dat het genoeg is. Ze wil niet langer zo doorgaan. Ze maakt een aantal drastische  keuzes, ook om haar relatie te beëindigen. Ze kiest heel bewust voor een beter leven voor zichzelf. En zo gaat de knop om…

 

Cornflakes ingeruild voor eieren
Van de ene op de andere dag ruilt ze haar oude eetgewoontes in voor een nieuwe manier van eten met heel weinig koolhydraten. Geen zoete snacks meer of fastfood. “Mijn menu bestaat nu uit veel gezonde vetten, eiwitten en weinig koolhydraten.” In plaats van cornflakes met suikeren melk eet ze nu eieren met extra vet, als ontbijt. De vele zoete tussendoortjes heeft ze vervangen door wat amandelen en bessen. Ze eet puur vers en écht eten.

“Koolhydraatarm keto eten is niet ‘het zoveelste dieet’, het is een manier van eten die bij mij past. Dat is zeker. Het is mijn levensstijl geworden. Niet meer steeds hongerig, zoals met andere diëten. Ik voel me zo verzadigd dat ik nu vaak vergeet om te eten. Ik voel me zoveel gezonder en fijner met deze manier van eten, dit blijf ik mijn leven lang doen.”

 

Binnen een jaar 60 kilo lichter en kerngezond
Ze doet er een jaar over om bijna 60 kilo af te vallen en ze voelt zich nu fantastisch. Al haar gezondheidsproblemen zijn verdwenen. Ze is nu kerngezond en heeft inmiddels een nieuwe relatie waar ze erg gelukkig mee is. “Het was een lange weg maar ik was vastbesloten om vol te houden. Ik wilde me weer mijzelf voelen.”

 

“Ik wil anderen laten weten dat ze een keuze hebben!”
Alvina wil met haar verhaal over haar nieuwe koolhydraatarme levensstijl mensen hoop geven. “Ik wil dat anderen weten dat ze iets kunnen doen om hun situatie te veranderen. Je hoeft geen genoegen te nemen met de situatie, jij bent de baas over je lichaam en je leven!”

 

Matty Barnhoorn
TheNewFood

 

Gedeeld via dietdoctor.com