Selecteer een pagina
  1. RECEPTEN
  2.  » Koolhydraatarme/keto verwenontbijtjes

Koolhydraatarme/keto verwenontbijtjes

Feestelijke en heerlijke ontbijtjes. Kies er eentje uit of maak ze allebei, dan heb je een feestelijke taart! Dit is ook geschikt als je net bent begonnen met de startgids. Er zitten niet te veel koolhydraten in en geen amandelmeel. Geniet ervan!

 

CHOCOLADECAKE (zonder noten of meel)

VOOR 6 PORTIES ± 1,5 gram koolhydraten per portie

125 gram chocolade extra puur (99% of 100%)
125 ml slagroom
4 eieren 
3 eetlepels roomkaas naturel
scheutje vanille-essence of -aroma
zoetstof naar smaak (ik gebruik 4 eetlepels Sukrin+ zie TIP) 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een siliconenbakvorm (ZIE TIP) voor 6 grote muffins klaar.
2. Verwarm de slagroom in een pannetje of magnetron.
3. Roer de chocolade door de warme slagroom (van het vuur af) tot de chocolade is opgelost.
4. Roer de roomkaas erdoor en daarna de vanille, zoetstof en eieren.
5. Verdeel het beslag over de vormen en bak 30 minuten tot ze stevig zijn (gebruik je 11 of 12 kleinere vormen dan is 25 minuten voldoende) 

6. Laat de cakejes afkoelen en eet ze zo of met slagroom en wat plakjes aardbei. 
Bewaar goed verpakt maximaal 3 dagen in de koelkast.

AARDBEIEN- ROOMPUDDINKJES 

VOOR 6 PORTIES ± 4 gram koolhydraten per portie

4 gelatineblaadjes
400 gram aardbeien
200 ml slagroom
een flinke scheut suikervrije aardbeiensiroop (ZIE TIP)

1. Vol een bak met koud water en laat hier de gelatineblaadjes 5 minuten in weken.
2. Pureer de aardbeien helemaal glad met een staafmixer of in de keukenmachine.
3. Sla in een andere kom de slagroom stijf.
4. Verwarm in de magnetron de aardbeiensiroop in een mok (of in een pannetje op het vuur). Roer de gelatineblaadjes door de warme siroop tot de gelatine is opgelost. Roer dit mengsel door de gepureerde aardbeien.
5. Schep voorzichtig de geklopte slagroom door het aardbeienmengsel (niet roeren, want dan roer je de lucht eruit) en proef of het zoet genoeg is. Voeg eventueel wat siroop of zoetstof toe.
6. Verdeel het mengsel over 6 muffinvormen en laat minstens 4 uur koud opstijven. 
7. Eet ze zo, met slagroom, of samen met de chocoladecake. Bewaar goed verpakt maximaal 3 dagen in de koelkast.

CHOCOLADE-AARDBEIENTAART

TAART VOOR 8 PORTIES ± 4 gram koolhydraten per portie

Je kunt ook een kleine taartvorm gebruiken (zoals de punt op de foto). Bak dan eerst de ‘bodem’ van chocoladecake in een kleine ingevette springvorm, de baktijd is dan 5 minuten langer. Laat afkoelen, maak het mengsel voor de aardbeien-roompudding en schep deze op de bodem. Laat de taart minstens 4 uur opstijven. Snijd de zijkanten voorzichtig los met een mes voor je de springvorm openmaakt.

OPTIE ‘GEBAKJES’ Maak beide recepten gewoon in muffinvormen. Plaats nadat alles is afgekoeld, de aardbeien-roompuddinkjes op de chocolade ‘bodems’. Garneer met slagroom en aardbeien. 

 

TIP CHOCOLADE Gebruik geen 85% (teveel koolhydraten) of andere chocolade. Hier vind je meer informatie.

TIP SUIKERVRIJE AARDBEIENSIROOP Je kunt ook vloeibare zoetstof gebruiken, verwarm dan een scheutje water om de gelatine in op te lossen en breng het mengsel aan het eind op smaak met de vloeibare zoetstof.  Hier vind je meer informatie over deze producten.

TIP SILICONENVORM Zelf gebruik ik vrijwel altijd siliconen vormen. Je hoeft ze niet in te vetten, je kunt gebak er makkelijk uitduwen en omdat ze niet aankoeken zijn ze gemakkelijk schoon te maken. Je hebt ze in veel soorten en maten, ik gebruik zelf vaak de rode (gladde) siliconenvorm  voor 6 grote muffins of die voor 11 kleine muffins. Mocht je er nog geen hebben dan kan ik zeker aanbevelen om ze aan te schaffen! 
Gebruik je geen siliconenvorm vet dan eerst je vormen in met roomboter of kokosolie.

 

 

MEER VERWENONTBIJTTJES VIND JE IN DE ONTBIJT&LUNCHSPECIAL!  HIERONDER ALLE RECEPTEN