Selecteer een pagina
 1. Home
 2.  » 
 3. RECEPTEN
 4.  » Koolhydraatarme kip cordon bleu

Koolhydraatarme kip cordon bleu

Heerlijke malse kipfilet, gevuld met ham en kaas. Deze cordon bleu voedt goed, alleen wat gekookte groente of sla erbij is voldoende voor een complete maaltijd. Dit is een recept uit de VASTENSPECIAL. Een overzicht van wat je nog meer in dit boek vindt, kun je zien onder dit recept.

Meer recepten? Bekijk ons nieuwste recept voor kaasfondue!

 

RECEPT 2 STUKS CORDON BLEU ± 3 GRAM KH PER STUK

DIT HEB JE NODIG VOOR 2 STUKS
2 flinke kipfilets
2 grote klonten roomboter

2 plakken lekkere ham (naar keuze: bijvoorbeeld Yorkham of beenham)
2 plakken belegen kaas
50 gram gedroogde kokos (rasp)
2 tl paprikapoeder
2 tl kerriepoeder
zout en peper naar smaak
4 cocktailprikkers (zie TIP)

ZO MAAK JE HET

 1. Leg de kipfilets plat op een snijplank, plaats je vlakke hand erop, en snijd de kipfilet met een scherp mes voorzichtig overlangs bijna helemaal door het midden, zodat je de filets kunt openklappen (je kunt ook alleen een opening maken, zodat je een envelop krijgt die je kunt vullen). 
 2. Bestrooi de opengeklapte kipfilet van buiten en binnen met zwarte peper en zout.
 3. Spreid de plakken ham uit en leg op elke plak ham een plak kaas. Snijd de kaas bij als deze uitsteekt, de kaasplakken mogen niet groter zijn dan de hamplakken.
 4. Vouw dan de plak ham met de kaas erop in drieën, de kaas zit dan verpakt in de ham.
 5. Leg dit hampakketje op één helft van de opengeklapte kipfilet. Doe hetzelfde met de andere kipfilet. Klap de kipfilet dicht, duw de ham en kaas eventueel wat naar binnen en zet de dichtgeslagen filet vast met één of twee cocktailprikkers.
 6. Meng 50 gram gedroogde kokos met 2 tl paprikapoeder, 2 tl kerriepoeder, zwarte peper en zout, maak het lekker pittig. Spreid de gekruide kokos uit op een plat bord.
 7. Klop 1 ei los in een diep bord, wentel de kipfilets door het ei en leg ze vervolgens op het bord met de kokos. Draai de filets een aantal keer om, tot ze goed bedekt zijn met de kokos. Druk de kokoslaag een beetje aan.
 8. Verhit 2 klonten roomboter in een koekenpan en bak hierin de cordon bleus even aan, zet het vuur lager en laat ze in circa 25 minuten mooi goudbruin en gaar worden, terwijl je af en toe omdraait. Voeg nog wat roomboter toe als dat nodig is.
 9. Haal de stokjes uit de cordon bleus.

OPTIE Je kunt ook 100 gram amandelmeel gebruiken in plaats van het kokosmeel, voor een meer knapperige korst, maar de cordon bleu brandt dan wel sneller aan. Oppassen dus!

TIP In plaats van cocktailprikkers kun je satéstokjes gebruiken, breek er dan eerst een stuk af, zodat je kleine prikkers krijgt.

DIT IS EEN RECEPT UIT DE VASTENSPECIAL!  HIERONDER ZIE JE ALLE RECEPTEN IN DE VASTENSPECIAL.

 

Delen