Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. SUCCESVERHALEN
  4.  » 
  5. VEEL AFGEVALLEN
  6.  » Miranda: 45 kilo lichter en veel meer energie!

Miranda: 45 kilo lichter en veel meer energie!

Miranda voelde zich jarenlang “moe, vet, vadsig en zwaar ongezond”. Toen ze 135 kilo op de weegschaal zag en van maat 48 naar 50 ging, was ze er helemaal klaar mee. Ze had in het verleden al heel veel verschillende diëten geprobeerd. De resultaten waren nooit blijvend en ze bleef ook altijd erg hongerig. Ze leefde van eetmoment naar eetmoment. Alles veranderde toen ze de koolhydraatarme/keto aanpak ontdekte…

Wat maakt dat ene koekje nou nog uit?

Begin 2018 is Miranda (47 jaar, 189 cm) het zat en is ze moedeloos. Ze weegt dan 135 kilo en is ten einde raad, want ze heeft al zoveel geprobeerd om af te vallen.  Ze slikt bovendien antidepressiva, wat afvallen nog lastiger maakt.

“Ik was mezelf zo zat, maar om mijzelf te troosten at ik juist nog meer ongezonde dingen, zoals chocola, koekjes en chips ik lette werkelijk nergens op. Wat maakte dat ene kilootje extra nou nog uit?”

Een hele andere aanpak

Ze hoort steeds vaker over koolhydraatarm/keto en gaat groepen volgen op Facebook. Maar haar eerste kennismaking met keto is geen succes. “Volgens de Facebookgroep moest ik macro’s gebruiken en de hele dag rekenen, wegen en meten. Ik zat continu te klooien met die macro’s en werd er erg onzeker van. Ik ging ook steeds de fout in.” Ze viel wel wat af, maar kreeg er vooral veel stress van.

“Op een gegeven moment at ik bijna elke dag hetzelfde, omdat ik dan zeker wist dat het binnen mijn macro’s paste. Het eten was erg eenzijdig en smaakte me daardoor ook niet. Maar ik durfde die macro’s ook niet echt los te laten, omdat ik bang was dat ik het niet goed zou doen.” 

TheNewFood: Eindelijk eetrust en 45 kilo lichter!

Dan komt ze TheNewFood tegen, een makkelijkere manier van gezond koolhydraatarm/keto eten. Zonder tellen, macro’s en apps bijhouden. Ze begint meteen met de weekmenu’s uit de startgids en vindt  de eetrust die ze steeds heeft gezocht. Deze aanpak blijkt perfect te werken voor Miranda.

Een jaar later is ze 45 kilo afgevallen en tot op de dag van vandaag is ze stabiel op haar nieuwe gewicht! “Dat, terwijl ik zó lekker eet! Ik heb alle boeken inmiddels, allemaal super! Het zijn heerlijke recepten, waar ik niet lang voor in de keuken hoef te staan, ideaal!!”

Het gezin eet lekker mee!

Het gezin van Miranda staat helemaal achter haar is supertrots. Het gezin eet meestal gewoon met haar mee. “Mijn vriend en zoon eten nog niet volledig koolhydraatarm/keto, maar ze eten ’s avonds wel met mij mee. Over het algemeen vinden ze dit erg lekker!”

Moeilijke momenten? Vooral uit eten gaan vond ze in het begin lastig. Het maken van een plan vóóraf hielp.  “Door van tevoren te bedenken wat ik wel en niet wil eten en daarover afspraken te maken met mezelf, kon ik me aan de koolhydraatarme/keto manier van eten houden.”

Afbouwen antidepressiva

Miranda kan nu ook verder met het afbouwen van haar medicatie.  Ze had bij eerdere pogingen om af te bouwen veel last van ontwenningsverschijnselen: “Die heb ik nog steeds, maar ik voel me nu rustiger en stabieler. Ik heb er minder last van en kan veel meer doen.” Ze geeft ook aan, veel meer energie te hebben, ze heeft meer zin om dingen te doen en voelt zich minder moe. 

“Ik was vroeger een enorme zoetekauw, maar die trek in zoete dingen werd steeds minder in de loop van de eerste weken. Inmiddels heb ik dit eigenlijk niet meer.” Ook in het gezin wordt nu minder zoet gegeten.

Veel bewondering

Als Miranda zichtbaar af gaat vallen krijgt ze steeds vaker de vraag: hoe dan? Ze vertelt dan vol overtuiging en enthousiasme over deze aanpak. “De meesten zijn erg geïnteresseerd en vol bewondering! Natuurlijk zijn er ook kritische opmerkingen en komt de vraag of het wel gezond is, dat hou je toch. Terwijl ik nog nooit zoveel vers en zonder pakjes en zakjes heb gegeten als nu.” 

Ze vertelt dat ze het ondanks dat enthousiasme soms toch lastig vond om bij anderen dingen af te slaan, ze had het gevoel onvriendelijk over te komen. Maar inmiddels doet ze dat wel: “Ik weet waarom ik deze keuzes maak en bedank gewoon vriendelijk. Mensen vinden dat eigenlijk altijd prima!” En ach, zo moeilijk is het niet: “Wat rauwkost, blokjes kaas, nootjes en een stukje worst en ik ben klaar!” 

Is dit haar levensstijl?

Ze is ervan overtuigd dat dit de beste aanpak voor haar is. “Ik heb ook geen moment spijt gehad dat ik voor deze manier van eten gekozen heb. Al had ik de eerste week flink last van afkickverschijnselen van suiker en voelde ik  me moe en zwak. Ik las in de startgids dat dit tijdelijk was, en dat ik me daarna beter dan ooit ging voelen! Dat was voor mij genoeg reden om in het begin door te zetten. En het bleek helemaal waar.”

Miranda is nu, jaren later, nog steeds stabiel op haar gewicht. Ze kan zich niet voorstellen dat ze ooit weer gaat eten zoals eerst. “Ik voel me zoveel beter, dat ga ik niet opgeven door terug te gaan naar mijn oude eetpatroon. Ik eet daarnaast lekkerder dan ooit, dus waarom zou ik?!”. 

 

Wil jij ook jouw ervaring met deze aanpak delen? Stuur ons een bericht. Wij nemen persoonlijk contact met je op voor een interview. Laten we nog meer mensen inspireren om anders te gaan eten en weer slanker, energieker en gezonder te worden!   

Delen