Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. SUCCESVERHALEN
  4.  » 
  5. VEEL AFGEVALLEN
  6.  » Yvonne (58) viel 23 kilo af

Yvonne (58) viel 23 kilo af

Yvonne (58) kwam na een moeilijke periode steeds meer aan, was altijd moe en had een veel te hoge bloeddruk. De knop ging om: ze begint met de startgids. Ze valt 23 kilo af, heeft weer een normale bloeddruk, vrijwel geen last meer van een pijnlijke spataderen. Ook heeft ze veel meer energie en slaap weer heerlijk.

Hoe kwam je bij TheNewFood terecht?

“Mij was al bekend dat er veel koolhydraatarme groepen op Facebook zijn, maar ik kon daar nooit zo goed mijn draai in vinden. Ik was op zoek naar iets wat mij meer structuur kon geven en me meer bij de hand nam. Het is immers een heel andere manier van eten. Steeds vaker kwam ik reacties van mensen tegen die mooie resultaten hadden behaald met de aanpak van TheNewFood.

De verhalen die ik erover las, waren geweldig. Ik wilde ook gezonder en slanker worden, en zonder medicatie verder door het leven gaan! Ik ben toen de Facebookpagina gaan volgen en was blij verrast dat daar veel interessante informatie aangereikt werd door het team van TheNewFood. Ik besloot me te verdiepen in deze aanpak en de startgidsen te bestellen, en je raadt het al: ik was direct enthousiast!”

Vond je het makkelijk om te beginnen?

“De manier waarop de startgids is opgebouwd paste ook perfect bij mijn leven. De weekmenu’s, met maaltijden per dag, gaven me houvast. En het zijn normale recepten, die relatief snel te maken zijn. Als ik uit mijn werk kom heb ik geen zin en tijd om lang in de keuken te staan. Daarbij wist ik zeker dat ik at wat ik nodig had en niks hoefde uit hoefde te rekenen of te tellen. Dit was precies wat ik zocht.

Ik had in het verleden al zoveel diëten gevolgd, maar had voortdurend honger. Toen ik begon met deze aanpak voelde ik me vanaf moment één verzadigd! Ik was verrast over wat ik allemaal mocht eten, eieren met kaas en spek… En dan flink afvallen. Wie had dat gedacht! Het ging daardoor ook bijna vanzelf. Ik was ook heel erg gemotiveerd.” 

Hoe gaat het nu met je gezondheid?

“Met mijn gezondheid gaat het stukken beter, de grootste winst die ik behaald heb, is dat mijn bloeddruk nu normaal is. In overleg met mijn behandelaar stop ik daarom binnenkort met de medicatie daarvoor. Ook heb ik geen last meer van opgezette benen en van de spatader aan mijn linkerbeen; die deed veel pijn. Nu heb ik daar bijna helemaal geen last meer van!

Een ander groot pluspunt is dat ik heerlijk slaap sinds ik koolhydraatarm eet, en veel meer energie heb gekregen.”

Je bent veel afgevallen: hoe voelt dat?

“Inmiddels ben ik 23 kilo kwijt, iets waarvan ik eerder alleen maar kon dromen. Dit voelt zó geweldig. De leukste reactie vond ik nog wel dat mijn leidinggevende een aantal keren zei: “Yvonne, wat heb jij een jas uitgetrokken zeg; iedereen is tijdens de coronaperiode en door het thuiswerken aangekomen en jij bent zo mooi afgevallen. Geweldig!” 

Wat vonden anderen ervan dat je koolhydraatarm/keto ging eten?

“Ik had het idee dat een aantal mensen dacht: “O daar komt ze weer met een dieet, ik ben benieuwd hoelang ze het volhoudt!” Inmiddels staan de mensen in mijn omgeving helemaal achter mij en steunen mij. Ze zien hoeveel gezonder en energieker ik nu ben! Verschillende mensen uit mijn omgeving hebben ook de gidsen besteld, doordat zij aan mij hebben gezien hoeveel ik ben afgevallen en hoeveel gezonder ik eruit zie.

Mijn gezin eet nu ook vaak mee, ze vinden de recepten heerlijk en missen niks. Ze vragen me zelfs of ik bijvoorbeeld de hemelse risotto wil maken, of de stamppot andijvie.”

Heb je ook moeilijke momenten? Hoe ga je daar mee om?

“Zoals iedereen wel eens heeft, heb ik ook wel eens lekkere trek. Zondigen wil ik absoluut niet, ik ben te blij met deze aanpak. Wat ik dan doe is iets lekkers maken uit de ONTBIJT- & LUNCHSPECIAL. Daar staan heerlijke recepten in zoals romige vanillesmoothie, de mokkaroom of de brownies. De rabarbermousse van de site is ook een blijvertje.”

Hoe ziet je menu er nu uit?

“Ik eet nog steeds overwegend volgens de startgids, maar varieer wel meer met de andere gidsen die ik heb. Wat fijn is, is dat overal achter staat hoeveel koolhydraten er in zitten. Zo hoef ik niet zelf te berekenen of ik beneden de 25 gram koolhydraten blijf. Mijn favoriete recepten komen vooral uit de OVENSPECIAL. Ik vind de Spaanse aubergine erg lekker, de witlof met ham en kaas, de roomsoep met gebakken tomaten.

Verder vind ik de bloemkool met brie heerlijk. Ik kan nog wel even doorgaan want er zijn zoveel lekkere gerechten. Voor lunchideeën ben ik helemaal fan van de ONTBIJT- & LUNCHSPECIAL: heerlijk die slawraps en scones. Ook de maaltijdsalades uit de ZOMERSPECIAL staan regelmatig op het menu hier. Allemaal zo lekker!”

Wat raad je anderen aan?

“Ik raad iedereen deze koolhydraatarme/keto aanpak aan: je wordt gezonder, slanker en je krijgt er echt veel energie van. Je gaat je fysiek zo veel beter voelen. Ik voel me geweldig en mijn zelfvertrouwen heeft een enorme boost gekregen. Ik wil nooit meer anders!”

 

Wil jij ook jouw ervaring met deze aanpak delen? Stuur ons een bericht. Wij nemen persoonlijk contact met je op voor een interview. Laten we nog meer mensen inspireren om anders te gaan eten en weer slanker, energieker en gezonder te worden!   

Delen