Selecteer een pagina
  1. RECEPTEN
  2.  » Snelle rundergoulash met bloemkoolrijst

Snelle rundergoulash met bloemkoolrijst

Heerlijke echte goulash die in 15 minuten op tafel staat! Lekker makkelijk, net als alle andere gerechten uit de éénpanspecial. Onder het recept vind je alle gerechten uit dit boek op een rij. Je kunt deze rundergoulash gerust een keer inpassen in je weekmenu, in plaats van het diner van die avond. Geniet ervan!

4 porties 7-9 gram koolhydraten per portie

DIT HEB JE NODIG VOOR 4 PORTIES

milde olijfolie

600 gram biefstuk, in reepjes

600 gram bloemkoolrijst (zelf raspen, of malen van verse bloemkool, of koop kant-en-klaar, vers of diepvries) 

250 gram kastanjechampignons

1 rode paprika in reepjes (of 150 gram paprikareepjes uit de diepvries)

1 eetlepel milde paprikapoeder 

1 kleine aubergine, in blokjes (met schil)

1 wijnglas rode wijn (kun je weglaten en vervangen door 1 el rode wijnazijn) zie TIP

300 ml passata (gezeefde tomaten) met de minste koolhydraten

1/2 blokje runderbouillon

100 ml crème fraîche

zout en peper naar smaak

ZO MAAK JE HET

1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een wok of ruime koekenpan, zet het vuur hoog en roerbak de reepjes biefstuk snel om en om in een hete pan tot ze gaan bruinen. Schep ze uit de pan en houd apart, zet het vuur weer wat lager.

2. Doe nog wat olijfolie in de pan en roerbak de champignons, paprikareepjes en aubergine een paar minuten. Blus af met de rode wijn en schep even om.

3. Voeg de passata, crème fraîche en paprikapoeder toe. Verkruimel het bouillonblokje erover, roer door. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Laat pruttelen tot de groente gaar zijn.

4. Doe ondertussen de bloemkoolrijst in een magnetronbestendige schaal, dek af met een bord en laat de rijst op de hoogste stand in 3 tot 5 minuten gaar worden. Houd je van een bite, gaar de rijst dan niet te lang, proef even tussendoor (of roerbak de rijst een paar minuten in een ruime koekenpan of wok, met een scheutje olijfolie of wat kokosolie).

5. Warm de biefstukreepjes nog even mee in de saus en serveer de goulash met de rijst. 

INVRIEZEN Vries de goulash zonder de rijst in. Opwarmen kan in de magnetron.
TIP Je kunt de rijst ook op het laatst even in de goulash laten warmen in plaats van apart bereiden/serveren.
TIP vries wijn in een ijsblokjesvorm in, zo heb je altijd een beetje wijn bij de hand voor in een gerecht!

DIT IS EEN RECEPT UIT DE EENPANSPECIAL!  HIERONDER ZIE JE ALLE RECEPTEN.