Selecteer een pagina

Heerlijke echte goulash die in 15 minuten op tafel staat!

4 porties +  10 gram koolhydraten per portie

DIT HEB JE NODIG

1 flinke scheut milde olijfolie

600 gram biefstuk, in reepjes

600 gram bloemkoolrijst (Zelf raspen of malen van verse bloemkool of koop kant-en-klaar) Meer informatie

250 gram kastanjechampignons

1 rode paprika in reepjes

1 eetlepel paprikapoeder

1 kleine aubergine in blokjes

1 kleine wijnglas rode wijn (kun je weglaten)
TIP: Vries wijn in in een ijsblokjesvorm, zo heb je altijd een beetje wijn bij de hand voor in een gerecht!

300 ml passata (gezeefde tomaten) met minste koolhydraten

1/2 blokje runderbouillon (of groentebouillon)

100 ml crème fraîche

zout en peper naar smaak

NIEUW DIEPVRIES BLOEMKOOLRIJST 
Meer informatie over deze rijst

ZO MAAK JE HET

1. Verhit de olie in een wok of ruime koekenpan, zet het vuur hoog en roerbak de reepjes biefstuk snel om en om in een hete pan tot ze gaan bruinen. Schep ze uit de pan en houd apart, zet het vuur weer wat lager.

2. Doe nog wat olijfolie in de pan en roerbak de champignons, paprikareepjes en aubergine een paar minuten. Blus af met de rode wijn en schep even om.

3. Voeg de passata, crème fraîche en paprikapoeder toe en verkruimel het bouillonblokje erover, roer door. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Laat pruttelen tot de groente gaar zijn.

4. Doe ondertussen de bloemkoolrijst in een magnetronbestendige schaal, dek af met een bord en laat de rijst op de hoogste stand in 3 tot 5 minuten gaar worden. Houd je van een bite gaar de rijst dan niet te lang, proef even tussendoor. (Of roerbak de rijst een paar minuten in een ruime koekenpan of wok met een scheutje olijfolie of wat kokosolie.)
TIP: Je kunt de rijst ook op het laatst even in de goulash laten warmen in plaats van apart bereiden/serveren.

5. Warm de biefstukreepjes nog even mee in de saus en serveer de goulash met de rijst. 

INVRIEZEN: Vries de goulash zonder de rijst in. Opwarmen in de magnetron.

MEER VAN DEZE RECEPTEN? DIT IS EEN RECEPT UIT DE EENPANSPECIAL!

 

Koolhydraatarm eten Zó doe je dat!

Succesvolle praktische aanpak met makkelijke koolhydraatarme menu’s en heerlijke recepten voor elke dag.

STARTGIDS 

SOEPSPECIAL

OVENSPECIAL

STAMPPOT

EENPANSPECIAL

KERSTSPECIAL

VEGA-STARTGIDS

ZOMER & SALADES

ONTBIJT & LUNCH