Selecteer een pagina
  1. RECEPTEN
  2.  » Hemelse risotto

Hemelse risotto

Heerlijk met een frisse groene salade of bijvoorbeeld bij asperges! Koud ook heerlijk, bijvoorbeeld als lunch!

2 PORTIES ± 10 GRAM KH PER PORTIE (RECEPT EENPANSPECIAL PAG. 52)

 DIT HEB JE NODIG VOOR 2 PORTIES

1 flinke scheut milde olijfolie
100 gram ontbijtspek, in kleine reepjes
250 gram kastanjechampignons, in kwarten of plakjes (witte champignons mag ook)
2 theelepel Italiaanse kruiden
zout en zwarte peper naar smaak
1 eetlepel roomboter
1/2 zoete ui, fijngesnipperd (of eventueel een halve gewone ui of een sjalot)
1 teentje knoflook, geperst of gehakt
1 klein wijnglas droge witte wijn (of water)
1/4 blokje kippenbouillon, verkuimeld
250 gram bloemkoolrijst (vers of diepvries)
200 ml slagroom 
1 eidooier
50 gram Grana Padano, geraspt

ZO MAAK JE HET

1. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak op een laag vuur de spekreepjes glazig. Voeg de champignons en Italiaanse kruiden toe. Bak circa 3 minuten en de schep champignons en spekreepjes op een bord, het vet blijft in de pan.
2. Voeg de roomboter toe aan het achtergebleven vet in de pan en bak de ui en knoflook op een laag vuur glazig. Voeg de wijn en de helft van de slagroom toe. Verkruimel het bouillonblokje erover, breng alles aan de kook, terwijl je roert.
3. Zet het vuur laag en voeg de bloemkoolrijst toe. Laat minstens 15 minuten sudderen, roer regelmatig en voeg steeds een klein scheutje extra slagroom toe als de risotto droger wordt.
4. Als de bloemkoolrijst boterzacht en romig is, de gebakken champignons en spekreepjes toevoegen en doorroeren.
5. Draai het vuur uit en voeg al roerend eerst de kaas en daarna de eidooier erdoor. Blijf roeren tot de saus gebonden is, breng op smaak met zwarte peper en serveer meteen. 

TIP Portie over? Warm hem liever niet opnieuw op. Dat hoef ook niet, want deze risotto is koud ook heerlijk! 

 

DIT IS EEN RECEPT UIT DE EENPANSPECIAL!  HIERONDER ZIE JE ALLE RECEPTEN IN DE EENPANSPECIAL.