Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. TIPS & TRICKS
  4.  » 
  5. BUITEN DE DEUR ETEN
  6.  » Koolhydraatarm/keto HOTEL & BUFFET

Koolhydraatarm/keto HOTEL & BUFFET

In een hotel ontbijt je meestal van het ontbijtbuffet. Wat zijn je keuzes? Wat zijn verder slimme tips voor in een hotel? En welke keuzes maak je bij een lopend buffet? Geen zorgen, je kunt áltijd een koolhydraatarme/keto maaltijd samenstellen. Soms moet je er iets meer moeite voor doen. Bereid je vast goed voor met onderstaande tips. Wees ook duidelijk over wat je wel/niet eet; niet iedereen weet wat koolhydraatarm/keto precies inhoudt. Ga direct naar algemene hotel tips.

KIEZEN VAN EEN BUFFET

Een buffet is natuurlijk ideaal, omdat je je eigen keuzes kunt maken. Hieronder vind je tips voor elk soort buffet.

 GESCHIKTE OPTIES DIE JE VAAK ZIET BIJ EEN ONTBIJTBUFFEThotel ontbijt
– Eieren, gekookt of gebakken, eventueel met spek.
– Omelet.
– Gerookte zalm of andere gerookte vis.
– Ham, rosbief, worst of andere vleeswaren.
– Rauwkost.
– Alle soorten kaas.
– Yoghurt: alleen naturel yoghurt.
– Noten: alleen naturel noten (houd het bij een kleine portie).
– Zaden en pitten: alleen naturel zaden en pitten.
– Fruit: alleen wat rood fruit zoals aardbeien, frambozen of bessen (houd het bij een kleine portie).
– GEEN Roerei!! Dit wordt vaak gemaakt van kant-en-klaar poeder en bevat veel koolhydraten.
– GEEN gerechten die niet in een koolhydraatarm menu passen zoals brood, muesli, havermout, gebak etc.

GESCHIKTE OPTIES DIE JE VAAK ZIET BIJ EEN FEESTBUFFET OF LUNCHBUFFET
– Soep: alleen als het een heldere soep is zonder vermicelli (of laat de vermicelli liggen).
– Gerookte zalm of andere gerookte vis.
– Ham, rosbief, worst of andere vleeswaren.
– Gebakken kip, vlees of vis zonder saus (eventueel laat je de saus er zoveel mogelijk afdruipen als je opschept).
– Rauwkost of salade zónder dressing (hier zit vrijwel altijd suiker in), vraag olie en azijn, vaak staat dat er al.
– Gekookte of gebakken groente zonder saus.
– Alle soorten kaas.
– Roomboter, boter of kruidenboter, lekker bij gebakken vlees/vis/kip.
– Tapenade, guacamole, olijven, kappertjes e.d.
– Fruit: alleen wat rood fruit zoals aardbeien, frambozen of bessen (houd het bij een kleine portie).
– GEEN gebakken vlees/kip/vis met een paneerlaagje of in deeg.
– GEEN warme sauzen, deze bevatten vaak veel koolhydraten, jus kan wel.
– GEEN mayonaise of andere sausjes (hier zit veel suiker in), neem eventueel je eigen tube mayonaise mee.
– GEEN gerechten die niet in een koolhydraatarm menu passen met rijst, pasta, aardappels etc.

GESCHIKTE OPTIES DIE JE VAAK ZIET BIJ EEN LUNCH/BROODJESBUFFET
– Eieren, gekookt of gebakken eventueel met spek.
– Omelet.
– Alleen beleg – als je vooral de keuze hebt uit belegde broodjes kies deze dan en eet alleen het beleg.
– Alleen vulling-  als je vooral de keuze hebt uit wraps kies deze dan en eet alleen de vulling.
– Soep alleen als het een heldere soep is zonder vermicelli (of laat de vermicelli liggen).
– Fruit: alleen wat rood fruit zoals aardbeien, frambozen of bessen (houd het bij een kleine portie).
– Roomboter/boter je zou wat boter zo kunnen eten om aan je vetten te komen en verzadigd te raken.

De samenstelling van zo’n buffet is nooit gelijk natuurlijk!

ALGEMENE TIPS VOOR ETEN IN EEN HOTEL

ONTBIJT & LUNCH
Je hebt meestal de mogelijkheid om uitgebreid te ontbijten van een buffet. Vaak kan dat halverwege de ochtend. Als je wat later uitgebreid en voedzaam gaat ontbijten dan kun je meestal de lunch overslaan. Neem eventueel een restje mee van het ontbijtbuffet, voor een kleine lunch. Zoals gekookte eieren, misschien wat kaas of vleeswaren. Na een uitgebreid ontbijt heb je daar zeker genoeg aan voor je lunch. Een zakje kan dan handig zijn.

LUNCH OF DINER VAN DE KAART
Eet je in het restaurant maak dan gebruik van de keuze tips op deze pagina.

OP DE KAMER
Vaak kun je gebruik maken van een koelkastje op je kamer. Voor tussendoor zou je hier wat kaas, worst en dergelijke in kunnen bewaren. Of misschien een bakje mascarpone of hüttenkäse. Natuurlijk kun je daar ook een maaltijd van samenstellen. Denk ook aan noten en houdbare worstjes. Ga je korter op reis? Neem eventueel wat zelfgemaakte broodjes mee, zoals de scones of bruine broodjes uit de ontbijt & lunch special.  Neem beleg apart mee, of beleg ze met beleg van het buffet. Smeerkaas is ook altijd handig en eventueel crackers (kijk hier voor geschikte soorten).

WAT DRINK JE
Drink water (met of zonder bubbels), thee, en zwarte koffie. In sommige restaurants serveren ze ongezoete amandelmelk of sojamelk voor in de koffie (voor een cappuccino). Een scheutje slagroom is meestal lastig. Drink bij uitzondering eventueel Rivella of light frisdrank als je daar geen last van hebt.

WIJN?
Afhankelijk van je doel kun je wel of niet een glas wijn drinken bij zo’n gelegenheid. Alcohol stopt direct je vetverbranding (je gaat uit ketose). Alcohol kan je weer hongerig maken, waardoor je meer of andere dingen eet dan je van plan was. Je gaat ook weer vet opslaan in plaats van verbranden. Het effect kan nog dagenlang zichtbaar zijn op de weegschaal.

In de ZOMERSPECIAL ga ik ook in op wijn/drank in je koolhydraatarme menu. Wanneer is dit verstandig, wanneer niet. En waar kies je dan voor.

TIPS & TRICKS VOOR LEKKER ETEN IN VERSCHILLENDE RESTAURANTS
Zie hier voor algemene tips en tips voor bij de Mexicaan, Italiaan, Griek, Chinees, pizzeria of het wokrestaurant.

Heb je een vraag of wil je reageren? Dan kan hier.

Matty Barnhoorn
TheNewFood

Delen