Selecteer een pagina
SUCCESVERHALEN » VEEL AFGEVALLEN » Ik werd steeds dikker ondanks al dat lijnen!

Ik werd steeds dikker ondanks al dat lijnen!

We lijnen wat af in ons leven. Tenminste wij die ‘aanleg hebben om dik te worden’ en die wij zijn er veel van. In het begin is afvallen nog niet eens het grootste probleem, maar wel het daarna steeds weer aankomen…

Noem een dieet en ik heb het gedaan…. Herbalife, Weight Watchers, maaltijdzakjes, poeders, pillen, complete sherrykuren en nog heel veel meer. En ik zou vast ook zijn begonnen aan Sonja, Cambridge, Prodimed of een andere hopeloze beloftes, als die toen, in het jaar 2000, al hadden bestaan. Ik probeerde álles! 

Ik was een volleerd lijner!

Vrijwel iedere maandag begon ik weer met volle moed, na een weekend overigens waarin ik veel te veel foute dingen had gegeten. Want na het weekend zou ik immers toch echt en vooral heel streng beginnen. Ik had alvast aantekeningen gemaakt over hoe snel ik dit keer zou afvallen en de datum waarop ik mijn streefgewicht nu dan eindelijk werkelijk zou bereiken van vlaggen voorzien in mijn agenda.  

Iedere maandag opnieuw afzien en doorzetten

Het was slechts een kwestie van afzien en doorzetten. Te weinig eten, mager en niet lekker ook. Ik had voortdurend trek in meer, veel meer eten. Honger! Ik was diep ongelukkig en de hele dag alleen maar met (niet) eten bezig.

De resultaten vielen overwegend al op donderdag zó enorm tegen dat er voldoende aanleiding was voor een zak chips of een rol koekjes. Of beide want ik was bijzonder gefrustreerd en hunkerde naar troost. En éten want ik had steeds vreselijke honger! Vervolgens was het natuurlijk zinloos om de draad weer op te pakken want het was nu toch al mislukt en bovendien was het bijna weekend. Wie begint er nou net voor het weekend met lijnen?

En dan waren er de pogingen die wel succesvol waren. Dan hield ik zo’n hongerdieet echt een paar maanden vol en viel ik soms wel 20 of meer kilo af maar die kilo’s bleven nooit lang weg. Ze kwamen altijd weer terug in gezelschap van een aantal extra kilootjes. 

Tot ik op een dag in 2001 de magische grens van 110 kilo passeerde…

Ik was verbijsterd… Was ik die vrouw op de weegschaal? Er moest nu echt iets gebeuren! Ik was ook áltijd moe en had veel last van maagpijn. Toch kon ik maar niet stoppen met eten. Het enige dieet wat ik nog niet had geprobeerd was een koolhydraatarm dieet. Toen nog niet zo’n bekend dieet in Nederland en ik vond het best wel een beetje griezelig, want het was zo anders dan de diëten die ik kende. Maar het was mijn laatste hoop.

Ik las een boek en werd nieuwsgierig. Ik had ook vragen, want wat ging ik dan wel eten in plaats van brood en pasta om maar iets te noemen. Hoe kon ik dat combineren met m’n gezin? Ik sloot me aan bij een groep met ervaring en zo leerde ik hoe het moest. Het was spannend maar bleek goed haalbaar.

Ik herinner me nog hoe ik de eerste keer met een rood hoofd in de supermarkt de roomboter, slagroom, volvette kaas, speklappen, halve kippen (met vel!) en andere heerlijke maar  ‘verboden producten’ afrekende. Ik zag iedereen denken; “Nou, dat is niet zo raar dat die vrouw zo dik is, die vráágt erom!” en eerlijk gezegd geloofde ik er zelf ook niet echt in dat dit zou werken. Tot al na twee dagen de weegschaal 3 kilo minder aanwees. DRIE KILO! De toon was gezet.  

Makkelijk afvallen zonder honger, eindelijk ‘eetrust’

Bijna moeiteloos hield ik het lijnen nu vol. Ik kon weer heerlijk eten zonder schuldgevoel, had geen honger, voelde me energieker dan ooit en ik viel ook nog eens spectaculair af! Iedere ochtend werd ik nog voor de wekker afging heel uitgerust wakker. Ik had bergen energie! 

De ‘eetrust’, niet meer steeds ‘snaaizin’ was zó heerlijk!

Daarbij komt dat ik sinds ik was begonnen ook geen darm- en maagpijn meer had terwijl ik daarvoor chronisch maagpatiënt was! Ik voelde me herboren. Uiteindelijk viel ik 30 kilo af en was het geen probleem om die eraf te houden door op de koolhydraten te letten!  

Ook mijn dochter kreeg véél meer energie!

Ik dacht; misschien is dit iets voor mijn dochter! Mijn (destijds 15 jarige) dochter kan door fysieke beperkingen niet lopen dus beweegt weinig. Ook zij was toen te zwaar en had altijd heel weinig energie. Wat zou het fijn zijn als ook zij zich ook zoveel beter zou kunnen voelen!

Maar omdat ik mijn dochter niet zomaar één of ander vaag dieet wilde voorschotelen besloot ik eerst uit te zoeken of het echt wel zo gezond was. Ik ging alles uitzoeken over deze manier van eten en alle wetenschappelijke artikelen en onderzoeken lezen die ik kon vinden. Ik werd steeds enthousiaster!

Helemaal overtuigd durfde ik het aan en mijn dochter ging met mij mee eten. Ze viel inderdaad heel veel af (ondanks dat ze vrijwel niet kan bewegen). Maar nog veel belangrijker: ze kreeg écht véél meer energie. Ook zij is altijd zo blijven eten en ze wil nooit meer anders. 

Waarom weet niet iedereen hoe gezond het is?

Ondertussen vroeg ik me wel steeds vaker af;  waarom weet niet iedereen dit? Waarom kiezen niet veel meer mensen voor een menu met veel minder koolhydraten? Waarom is dit zo onbekend terwijl zoveel mensen strijden tegen de kilo’s? En terwijl je er zóveel beter van wordt!  

Dit succes gunde ik iedereen natuurlijk

Ik besloot zoveel mogelijk mensen te helpen door het zo makkelijk mogelijk te maken om ook te starten en zo begon ik in 2003 met mijn bedrijf wat nu TheNewFood is. Een bedrijf met als missie om koolhydraatarm eten leuker en haalbaarder te maken voor zoveel mogelijk mensen!

Makkelijk en snel koken, maar wél lekker!

Daarbij kwam mijn passie voor koken goed van pas. Ik houd van snel en makkelijk koken, met een heerlijk resultaat. En zo begon ik 17 jaar geleden met het ontwikkelen van eenvoudige maaltijden die makkelijk en snel te maken zijn. Met producten gewoon uit de supermarkt en het hele gezin kan mee eten!

Ik deel mijn kennis en recepten onder andere in de STARTGIDSEN en de SPECIALS met recepten, menu’s en tips. Inmiddels maakte ik 11 boeken in de serie koolhydraatarm/keto eten. Daarbij richt ik mij (met het team van TheNewFood) ook steeds meer op mensen met diabetes. 

Zéér effectieve aanpak volgens nieuwste inzichten

De ontwikkelingen op het gebied van voeding en gezondheid gaan snel. Ik vind het belangrijk om altijd de laatste ontwikkelingen en onderzoeken op dit gebied te volgen. Daarvoor bezoek ik ook congressen over de hele wereld. Nieuwe kennis en inzichten deel ik in de boeken en op de website.

Het team van TheNewFood wordt groter, begin dit jaar kwam Lara Schalk, verpleegkundige en keto-expert het team versterken. Wij werken ook met steeds meer artsen, diëtisten en diabetesverpleegkundigen samen die in hun praktijk ook mijn boeken en aanpak volgens de STARTGIDS adviseren.

Vele duizenden mensen gingen je voor!

Inmiddels hebben al vele duizenden mensen hun leven veranderd met de aanpak van de STARTGIDS. Niet alleen mensen die eindelijk makkelijk en snel van hun overgewicht afkwamen, maar ook degene die hun diabetes type 2 konden verslaan en van  PCOS en heel veel andere gezondheidsprobemen afkwamen.

Probeer het ook! Gun jezelf een prettiger leven en ‘eetrust’. Of het nu gaat om 6 kilo of om 60 kilo; gezond koolhydraatarm/KETO eten werkt! Ook voor jou!

Wil jij ook jouw succesverhaal vertellen dan hoor ik dat heel graag! Laten we nog meer mensen inspireren om anders te gaan eten en weer slank en gezond te worden! Wij nemen persoonlijk contact met je op voor interview. 

Heb je nog vragen na het lezen van deze informatie? Stuur me even een bericht.

Matty Barnhoorn
TheNewFood