Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. SUCCESVERHALEN
  4.  » 
  5. VEEL AFGEVALLEN
  6.  » Ramona (33) viel ruim 40 kilo af!

Ramona (33) viel ruim 40 kilo af!

Ramona (33) was sinds haar pubertijd al bezig met eten, of beter gezegd: niet eten. Ze was altijd op dieet, maar kwam steeds de kilo’s die ze afviel, weer aan. Na haar laatste zwangerschap was maat vol.  Dit kon zo niet langer, er móest iets gebeuren. Maar wat? Precies op het juiste moment komt ze op Facebook TheNewFood tegen met een aanpak die wél werkt.

“Ik voel me ontzettend goed en merk nog dagelijks dat mijn zelfvertrouwen groeit. Het gevoel wat ik nu heb over mijzelf, heb ik al jaren niet meer gehad. Maar het allermooiste vind ik dat ik mijn energie terug heb, dat is misschien zelfs nog fijner dan het feit dat ik zo veel ben afgevallen.”

Ik had alle diëten al geprobeerd

“Van jongs af aan was ik aan het diëten en ik heb alles geprobeerd: het bloedgroependieet, Cambridge, Herbalife…. Uiteindelijk viel ik met deze diëten vaak wel af, vooral omdat ik altijd zoveel doorzettingsvermogen had. Want leuk was het niet. Ik voelde me niet écht goed, maar het resultaat was er wel: ik viel af. Maar ik kreeg ook last van allerlei lichamelijke klachten en was steeds helemaal uitgeput. En het gewichtsverlies was altijd maar van korte duur. Ik kwam uiteindelijk altijd weer aan, plus de nodige extra kilo’s. Niet echt motiverend dus!”

Een opleiding tot gewichtsconsulente bleek me niet te helpen

“Ik begon uiteindelijk met de opleiding tot gewichtsconsulente. Zo hoopte ik beter te begrijpen hoe het lichaam in elkaar steekt en wat je met voeding kunt doen om gezonder en slanker te worden. Tijdens de opleiding kreeg ik informatie over de schijf van vijf. Omdat dít het zou zijn, ben ik strikt gaan eten volgens de schijf van vijf. Hiermee viel ik wel iets af, maar dat stopte al snel (en dat terwijl ik veel overgewicht had) en ik voelde me niet per se beter. Ik kwam er toen achter dat deze manier van eten niet zaligmakend is en ging weer verder op speurtocht.”

Ik was het dik zijn zó zat

“Ik had dus al zoveel geprobeerd, alles zonder resultaat. Ik wist niet meer zo goed wat ik dan nog moest proberen, maar wist wel dat er iets moest veranderen. Want na mijn tweede zwangerschap ging het helemaal mis. Het was een heftige zwangerschap, ik had toen ook een galwegontsteking. Achteraf weet ik dat dit is ontstaan doordat ik jarenlang vetarm gegeten heb en mijn lijf daarmee tekort heb gedaan.

Na de bevalling wilde ik echt van dat overgewicht af. Ik ging extreem gezond eten maar daar sloeg ik in door. Ik at gewoon veel te weinig, dat was natuurlijk niet lang vol te houden.  Ik kreeg steeds vaker snaaibuien en die 40 kilo kreeg ik er zo niet af. Ik voelde me altijd moe en ellendig en ik zat niet lekker in mijn vel. Ik was het zo zat.”

Door de site van TheNewFood begreep ik hoe het wel moest

“Op Facebook zag ik steeds vaker berichten over een koolhydraatarme aanpak langskomen. Ik begon erover te lezen en het gaf me een prettig en goed gevoel: dit zou weleens voor mij kunnen werken! Maar in het begin pakte ik het niet goed aan. Ik schrapte namelijk alle koolhydraten, maar at er geen andere brandstof voor in de plaats. Ik at dus vetarm. Eigenlijk was dit een nieuw hongerdieet, waarmee ik mijn lijf tekort deed. 

Gelukkig vond ik op de site van TheNewFood uitleg hoe je het wél op een gezonde manier aan kunt pakken. Ik heb hier heel veel aan gehad. Ik ging ook de startgids volgen en gebruikte de andere boeken. Zo kon ik gevarieerd en lekker eten en hoefde ik niet echt iets te missen. Iedere maaltijd was voor mij een feestje, ik genoot enorm en merkte al snel dat deze manier van eten heel veel goeds voor me deed!”

Ik heb resultaten behaald waar ik nooit van heb mogen dromen

“Sinds ik begonnen ben met deze aanpak, ben ik me zoveel beter gaan voelen. Het is haast niet te bevatten. Naast het feit dat ik ruim 40 kilo in 10 maanden tijd ben afgevallen, heb ik veel meer energie en ik kan me beter focussen en concentreren. Ik voel me gelukkiger en ben weer blij met mijn lijf.

Naast dat ik zoveel ben afgevallen en me veel energieker voel, ben ik ook al erg lang niet meer ziek geweest. Vroeger was ik wel wat vatbaarder voor griepjes en verkoudheden, maar inmiddels kan ik me niet meer herinneren wanneer het de laatste keer was dat ik een snotneus had. Ik ben ervan overtuigd dat deze manier van eten mijn weerstand verbeterd heeft!”

Zelfs mijn te trage schildklier is weer gezond!

Daarnaast is mijn schildklier ook weer gezond. Door mijn vele diëten in het verleden heeft mijn schildklier ook een klap gehad en is deze langzamer gaan werken. Ik had daar vooral veel vermoeidheidsklachten van. Gelukkig heb ik hier nooit medicatie voor hoeven gebruiken, zo erg was het niet, maar als ik zo door was gegaan, was dat misschien wel gebeurd. Inmiddels is mijn schildklier weer helemaal gezond: hij werkt niet meer te traag. Ook dat heb ik écht te danken aan het veranderen van mijn eetwijze!”

Mijn gezin is ook bewuster bezig met koolhydraten

“Gelukkig stond mijn man vanaf de dag dat ik besloot te starten achter me. Mijn man was ook hevig verbaasd dat ik niet alleen maar shakes en blaadjes sla mocht eten en toch gestaag afviel! Hij eet zelf niet koolhydraatarm en mijn twee zoontjes (8 en 6 jaar) ook niet. Ze eten wel regelmatig maaltijden van mij mee, nasi van bloemkoolrijst (uit de EENPANSPECIAL) bijvoorbeeld is een grote favoriet.

Ik vind het prima dat ze nu soms koolhydraten eten, maar probeer ze wel bewustere keuzes te laten maken als het  gaat om het eten van suikers en koolhydraten. Ik leg het ze steeds weer uit. Ze krijgen bijvoorbeeld zo min mogelijk geraffineerde koolhydraten. De koolhydraten die zij eten, komen vooral uit pure, echte en verse voeding. Misschien dat zij ooit ook koolhydraatarm gaan eten, dat hoop ik in ieder geval wel!”

Ik zeg: Gun jezelf dit kado!

“Ga het gewoon dóen. Lees je goed in voordat je begint! Voor je het weet, volg je een koolhydraatarme aanpak waarbij je geen vetten eet, en daarvan ga je je écht niet beter voelen. De startgids is daar een uitstekend hulpmiddel voor. Daarin staat alles wat je nodig hebt om een vliegende start te maken. Ook op de site staat veel informatie. Ik heb er zoveel aan gehad! En als ik het kan, kan jij het ook!”

 

Wil jij ook jouw ervaring met deze aanpak delen? Stuur ons een bericht. Wij nemen persoonlijk contact met je op voor een interview. Laten we nog meer mensen inspireren om anders te gaan eten en weer slanker, energieker en gezonder te worden!   

Delen