Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. NIEUWS
  4.  » Eet je huid mooier

Eet je huid mooier

Een mooie, zuivere huid? Vermijd suiker en eet voedsel dat je bloedsuikerspiegel laag houdt. Dat benadrukken verschillende voedingsdeskundigen in een artikel van The Washington Post. ‘Je bent écht wat je eet,’ zegt Meagen McCusker, specialist op het gebied van dermatologie aan de University of Connecticut Health Center.

Ontstekingen door suiker
Ze legt uit dat suiker ontstekingen in het lichaam kan veroorzaken en een nadelig effect heeft op celmembramen (en biologische structuur die de binnenkant van een cel scheidt van de buitenkant, red). En bij een nog grotere inname zorgt suiker voor afbraak van collageen in ons lijf. Collageen is nu juist een eiwit dat onze huid stevig en elastisch houdt.

Geen eten uit pakjes
Juliet Rodman, diëtiste en mede-oprichter van Corporate Wellness Solutions, is het met MecCusker eens. ‘Blijf uit de buurt van alles dat uit een verpakking komt,’ zegt ze. ‘Vanwege de suikers, maar ook vanwege andere toevoegingen.’ Ze moedigt aan om groenten in verschillende kleuren te eten, plus noten en zaden. Op die manier krijgen we mineralen, vezels en vitaminen A, C en E binnen. Rodman noemt als voorbeeld het eten van noten en donkergroene bladgroentene: echte zinkbommetjes. In boerenkool zitten vitaminen A en C, en zonnebloempitten en amandelen puilen uit van vitamine E.

Vis en lijnzaad
In noten zitten eveneens gezonde vetten en eiwitten, voegt Alan Dattnee, dermatoloog in New York en eigenaar van Holistic Solutions, toe. Celmembramen hebben volgens haar baat bij omega 3-vetzuren die bijvoorbeeld in wilde zalm te vinden zijn. McCusker adviseert daarnaast het eten van met gras gevoed rundvlees, visolie en lijnzaad.

Probiotica
Een andere slimme toevoeging in ons eetpatroon: probiotica – onder meer te vinden in yoghurt en kefir. Volgens McCusker is er bewijs dat probiotica niet alleen de stoelgang op gang brengt, maar ook onze huid gezond en stralend maakt. Overigens raadt ze het nuttigen van andere zuivel, als melk, af. ‘Evolutionair gezien hebben we geen zuivel meer nodig als we niet meer gezoogd worden. En voor mensen met acne: zuivel kan het verergeren.’

Wat dan wel te drinken? Water!

Delen