Dit gerecht is niet alleen overheerlijk, fluweelzacht en romig, het is ook snel klaar. Vervang eventueel de kip door champignons, grote garnalen, varkenshaas of bijvoorbeeld tofu. Eet de kip in spinazieroomsaus zonder iets erbij of met bloemkoolrijst. Op de foto zie je bloemkoolrijst gesmoord in roomboter.
Dit is een recept uit de VASTENSPECIAL. In deze special vind je nog veel meer heerlijke, snelle maaltijden, kleine gerechtjes en toetjes. Onder het recept vind je een overzicht van alle gerechten die in de VASTENSPECIAL staan.
KIP IN SPINAZIEROOMSAUS KH 4-6 PER PORTIE
NODIG VOOR 2 PORTIES
300 gram kipblokjes (of 2 kipfilets, elk in 5 stukken) ook lekker met kippendijen in plaats van kipfilet
zwarte peper en zout
2 el milde olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst (of ½ tl knoflookpoeder)
½ tl chilipoeder
1 el Italiaanse kruiden
150 ml (1 glas) droge witte wijn (of 2 blokjes wijn, zie TIP)
125 gram crème fraîche
4 zongedroogde tomaatjes (pot op olie), in reepjes
100 gram kruidenroomkaas en
100 gram geraspte Grana Padano kaas
400 gram verse bladspinazie (eventueel meer)
Optie: 200 gram bloemkoolrijst, vers of diepvries (zie TIP)
ZO MAAK JE HET
1. Kruid de kipblokjes met zwarte peper en zout.
2. Verhit 2 el milde olijfolie in een ruime koekenpan of wok en bak hierin de kip rondom even aan, haal de kip uit de pan, houd even apart.
3. Voeg knoflook, chilipoeder en Italiaanse kruiden toe aan het bakvet, roer even door en giet er dan de wijn bij. Roer even door.
4. Voeg de crème fraîche en zongedroogde tomaatjes. Breng aan de kook en schep de kip terug in de pan, laat 5 minuten pruttelen. Roer dan de kruidenroomkaas en de kaas door de saus. Roer tot de roomkaas is opgelost.
5. Voeg de verse bladspinazie toe (eventueel in delen), warm en schep door tot alle spinazie geslonken is. Breng eventueel nog op smaak met zwarte peper en zout en eet direct.
TIP WIJN Gebruik je vaker wat wijn in gerechten? Vries dan wijn in in een ijsblokjesvorm. Zo heb je altijd wat wijn bij de hand. Wil je liever geen wijn gebruiken? Vervang de wijn in dit recept dan door 1 el witte wijnazijn en 150 ml water.
TIP BLOEMKOOLRIJST Dit gerecht kan heel goed zonder iets erbij, maar kan ook met bloemkoolrijst. Verwarm de bloemkoolrijst (eventueel nog bevriren) in een bakje zonder water een minuut of twee in de magnetron. Roer tussendoor een keer door. Maak de bloemkoolrijst niet te gaar, houd een bite! Je kunt de bloemkoolrijst ook even roerbakken (smoren) in een gewone pan met een flinke klont roomboter (zie foto). Roerbak een paar minuten tot de rijst beetgaar is en breng op smaak met wat zout.
MEER HEERLIJKE SNELLE GERECHTEN VIND JE IN DE VASTENSPECIAL! HIERONDER ALLE RECEPTEN
BOEKEN Koolhydraatarm/keto eten
Succesvolle praktische aanpak met makkelijke koolhydraatarme/KETO menu’s en heerlijke recepten voor elke dag.
-
STARTGIDS Boek
€16,45 -
STARTGIDS DEEL 2 Boek
€16,45 -
STARTGIDS DEEL 3 BOEK
€16,45 -
VEGA-STARTGIDS Boek
€16,45 -
EENPANSPECIAL Boek
€16,45 -
OVENSPECIAL Boek
€16,45 -
ZOMERSPECIAL Boek
€16,45 -
ONTBIJT & LUNCHSPECIAL Boek
€16,45 -
SOEPSPECIAL Boek
€16,45 -
KERSTSPECIAL Boek
€16,45 -
STAMPPOTSPECIAL Boek
€16,45 -
VEGA-SPECIAL Boek
€16,45