Selecteer een pagina
  1. RECEPTEN
  2.  » Maak zelf cheesepops!

Maak zelf cheesepops!

Cheesepops ken je misschien wel uit de supermarkt. Een heerlijke knapperige snack, gemaakt van puur alleen kaas. Helemaal gezond koolhydraatarm/keto dus! En je kunt ze heel gemakkelijk zelf maken! En het enige wat je nodig hebt… is kaas! En een oven natuurlijk. Heerlijk voor af en toe tussendoor, voor in je bakje vol of bijvoorbeeld over de sla, voor een extra crunch! 

Voor 4 porties cheesepops (± 1 gram koolhydraten voor het hele recept)

DIT HEB JE NODIG VOOR KETO CHEESEPOPS 

150 gram belegen kaas 48+ (of een andere soort harde kaas naar keuze!)
ZO MAAK JE HET
1. Verwarm je over voor op 100 graden en leg een stuk bakpapier op de bakplaat.
2. Snijd kleine blokjes kaas (formaat iets groter dan je pink, zie foto bij TIP).
3. Verdeel de blokjes kaas over de bakplaat, op een paar centimeter afstand van elkaar.
4. Bak de blokjes kaas 60 minuten in de oven, ze drogen dan uit. Haal daarna de bakplaat uit de oven en zet de oven op 130 graden.
5. Pas als de oven opgewarmd is tot 130 graden zet je de bakplaat met cheesepops terug de oven in. Na een minuut of 10 begint de kaas te ‘poppen’ en zo krijg je luchtige ‘kaaschips’. Nadat ze allemaal gepopt zijn haal je ze uit de oven.
6. Laat goed afkoelen en bewaar luchtdicht verpakt (als je dat lukt).

TIP KAAS Probeer gerust verschillende soorten kaas uit, ook cheddar, geitenkaas, mosterdkaas of kaas met kruiden. Ook feta kan! Allemaal heerlijk en het resultaat is steeds net even anders.

TIP GROOTTE BLOKJES Deze foto geeft een indruk van hoe klein je de blokjes snijdt! Het gaat dus echt om ‘piepkleine blokjes!” 

LIEVER KANT-EN-KLAAR KOPEN? Je kunt cheesepops kopen in veel supermarkten (zie afbeelding hier onder). Ik heb standaard een bakje in mijn auto, heel handig als ‘noodmaaltijd’ voor als ik langer onderweg ben dan verwacht.

MEER HEERLIJKE VERWENGERECHTEN VIND JE IN DE LENTESPECIAL!  HIERONDER ALLE RECEPTEN

Delen