Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. SUCCESVERHALEN
  4.  » 
  5. GEZONDHEIDSWINST BEHAALD
  6.  » Robert was opgegeven door zijn artsen

Robert was opgegeven door zijn artsen

Robert worstelt al jarenlang met zijn gewicht wanneer hij in 2011 een hartaanval krijgt die hij ternauwernood overleeft. Zijn gezondheid is dramatisch slecht, het kan elk moment weer misgaan. Hij probeert van alles, diëten, medicijnen, maar zonder resultaat. De artsen geven hem op. Dan ontdekt Robert de koolhydraatarme/keto aanpak en valt hij in twee jaar tijd 90(!) kilo af. Nu voelt hij zich fitter en gezonder dan ooit.  

Niets meer te verliezen

In 2016 weegt Robert 181 kilo. Bloedproppen, longembolie en een nieuwe hartaanval liggen op de loer. Hij had allerlei diëten geprobeerd en kreeg de ene na de andere pil voorgeschreven, maar niets leek te helpen. Hij voelde zich verslagen. “Ik was doodziek en opgegeven en ik was al afscheid aan het nemen van mijn dierbaren.” 

Toen ontdekte hij de koolhydraatarme/Keto aanpak en dacht: “Ik ga het doen. Ik heb niets meer te verliezen.” 

In twee jaar tijd 90 kilo afgevallen

In september 2016 begon hij met de koolhydraatarme/keto aanpak. In het eerste jaar  verloor hij maar liefst 45 kilo. Robert had de smaak te pakken. Het jaar daarna combineerde hij de aanpak met deelvasten en verloor hij uiteindelijk nogmaals 45 kilo waardoor hij zijn gewicht gehalveerd had. Een uitzonderlijke prestatie! 

Gaandeweg kon hij steeds meer aan beweging doen. Inmiddels sport hij fanatiek. Iedereen is onder de indruk, zijn artsen hebben nog nooit zoiets meegemaakt. “Ik zong onlangs op de bruiloft van een goede vriend, waar ik twee jaar eerder afscheid van had genomen. Ik heb mij in tijden niet zo goed gevoeld!” 

Overtollig vel

Doordat Robert  zoveel was afgevallen, kreeg hij veel last van overtollige huid. Het deelvasten, waar hij in het tweede jaar mee was begonnen, hielp om hier wat aan te doen, samen met het fanatieke sporten.  Al snel raakte hij zijn enorme hoeveelheid overtollige flappen vel kwijt en begon hij er steeds gezonder uit te zien. 

Het vasten kostte hem in het begin wel moeite. “Het is als een spier die je moet trainen. Maar als je al langer keto eet, dan is je lichaam gewend aan vet verbranden als brandstof. Je hebt daardoor geen honger. Ik vergat regelmatig te eten, soms een hele dag. Zo begon ik eigenlijk ‘per ongeluk’ met vasten en at ik steeds langere perioden niet.”

“Het werkt écht, geef nooit op!”

Hij voelde zich fitter en vitaler dan ooit tevoren en heeft weer energie om leuke dingen te doen. “Natuurlijk vereist het discipline en is het niet altijd gemakkelijk, maar het werkt echt! Geef niet op! Voor mij was de sleutel tot succes, het combineren van koolhydraatarm/keto eten en deelvasten, zonder te veel druk op mezelf te leggen qua sporten.”

“Mijn omgeving heeft mij enorm veel steun geboden en ik wil iedereen vanuit de grond van mijn, inmiddels weer perfect functionerende, hart bedanken.”

 
Bron
dietdoctor.com

Wil jij ook jouw ervaring met deze aanpak delen? Stuur ons een bericht. Wij nemen persoonlijk contact met je op voor een interview. Laten we nog meer mensen inspireren om anders te gaan eten en weer slanker, energieker en gezonder te worden!   

Delen