Selecteer een pagina
SUCCESVERHALEN » GEZONDHEIDSWINST BEHAALD » Robert was opgegeven door zijn artsen

Robert was opgegeven door zijn artsen

Robert worstelt al jarenlang met zijn gewicht wanneer hij in 2011 een hartaanval krijgt die hij ternauwernood overleeft. Zijn gezondheid is dramatisch slecht , het kan elk moment weer misgaan. Hij probeert van alles, diëten, medicijnen, maar zonder resultaat. De artsen geven hem op. Dan ontdekt Robert koolhydraatarme/keto aanpak en valt hij in 2 jaar tijd 90(!) kilo af. Nu voelt hij zich fitter en gezonder dan ooit. 

 

ROBERT WAS DOODZIEK, NIEMAND KON MEER IETS DOEN
In 2016 weegt Robert 181 kilo. Bloedproppen, longembolie en een nieuwe hartaanval liggen op de loer. Hij had allerlei diëten geprobeerd en kreeg de ene na de andere pil voorgeschreven, maar niets leek te helpen. Hij voelde zich verslagen. “Ik was doodziek en opgegeven en ik was al afscheid aan het nemen van mijn dierbaren.” 

Toen ontdekte hij de ‘koolhydraatarme/Keto aanpak’ en dacht: “Ik ga het doen. Ik heb niets meer te verliezen.” 

GEWICHT GEHALVEERD IN TWEE JAAR TIJD!
In september 2016 begon hij met een koolhydraatarm/keto aanpak. In het eerste jaar  verloor hij maar liefst 45 kg. Robert had de smaak te pakken. Het jaar daarna combineerde hij de aanpak met deelvasten en verloor hij uiteindelijk nogmaals 45 kg waardoor hij zijn gewicht gehalveerd had. Een uitzonderlijke prestatie! 

Gaandeweg kon hij steeds meer aan beweging doen. Inmiddels sport hij fanatiek. Iedereen is onder de indruk, zijn artsen hebben nog nooit zoiets meegemaakt. “Ik zong onlangs op de bruiloft van een goede vriend, waar ik twee jaar eerder afscheid van had genomen. Ik heb mij in tijden niet zo goed gevoeld!” 

OVERTOLLIG VEL
Doordat Robert  zoveel was afgevallen heeft, kreeg hij veel last van overtollige huid. Het deelvasten, waar hij in het tweede jaar mee was begonnen, hielp om hier wat aan te doen.  Al snel raakte hij zijn enorme hoeveelheid overtollig flappen vel kwijt en begon er steeds gezonder uit te zien. 

Het vasten koste hem in het begin wel moeite. “Vasten is voor de meeste mensen in het begin niet makkelijk. Het is als een spier die je moet trainen.” Maar als je al langer keto eet dan is je lichaam gewend aan vet verbranden als brandstof. Je hebt daardoor geen honger. Ik vergat regelmatig te eten, soms een hele dag. Zo begon ik eigenlijk ‘per ongeluk’ met vasten en at ik steeds langere periode’s niet.

“HET WERKT ECHT! GEEF NIET OP!”
Hij voelde zich fitter en vitaler dan ooit tevoren en heeft weer energie om leuke dingen te doen. “Natuurlijk vereist het discipline en is het niet altijd gemakkelijk, maar het werkt echt! Geef niet op! Voor mij was de sleutel tot succes om koolhydraatarm eten en deelvasten te combineren zonder te veel druk op mezelf te leggen qua sporten.”

“Mijn omgeving heeft mij enorm veel steun geboden en ik wil iedereen vanuit de grond van mijn inmiddels weer ‘perfect functionerende hart’ bedanken.”

 

 

Door Léon Weeda, gebaseerd op een artikel (en foto) op dietdoctor.com.

  

Heb je nog vragen na het lezen van deze informatie? Stuur me even een bericht.

Matty Barnhoorn
TheNewFood