Heb je iets te vieren? Deze feestelijke taart en heerlijke ontbijtjes maken er een heerlijke en gezonde feestdag van.
Dit is ook geschikt als je net bent begonnen met de startgids. Er zitten niet te veel koolhydraten in en geen amandelmeel. Ook handig om mee te nemen naar een verjaardag of om iemand anders mee te verwennen!
CHOCOLADECAKE (zonder noten of meel)
VOOR 6 PORTIES ± 1,5 gram koolhydraten per portie
125 gram chocolade extra puur (99% of 100%)
125 ml slagroom
4 eieren
3 eetlepels roomkaas naturel
scheutje vanille-essence of -aroma
zoetstof naar smaak (ik gebruik 4 eetlepels Sukrin+ zie TIP)
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een siliconenbakvorm (ZIE TIP) voor 6 grote muffins klaar.
2. Verwarm de slagroom in een pannetje of magnetron.
3. Roer de chocolade door de warme slagroom (van het vuur af) tot de chocolade is opgelost.
4. Roer de roomkaas erdoor en daarna de vanille, zoetstof en eieren.
5. Verdeel het beslag over de vormen en bak 30 minuten tot ze stevig zijn (gebruik je 11 of 12 kleinere vormen dan is 25 minuten voldoende)
6. Laat de cakejes afkoelen en eet ze zo of met slagroom en wat plakjes aardbei. Bewaar goed verpakt maximaal 3 dagen in de koelkast.
AARDBEIEN- ROOMPUDDINKJES
VOOR 6 PORTIES ± 4 gram koolhydraten per portie
5 gelatineblaadjes
400 gram aardbeien
200 ml slagroom
een flinke scheut suikervrije aardbeiensiroop (ZIE TIP)
1. Vol een bak met koud water en laat hier de gelatineblaadjes 5 minuten in weken.
2. Pureer de aardbeien helemaal glad met een staafmixer of in de keukenmachine.
3. Sla in een andere kom de slagroom stijf.
4. Verwarm in de magnetron de aardbeiensiroop in een mok (of in een pannetje op het vuur). Roer de gelatineblaadjes door de warme siroop tot de gelatine is opgelost. Roer dit mengsel door de gepureerde aardbeien.
5. Schep voorzichtig de geklopte slagroom door het aardbeienmengsel (niet roeren, want dan roer je de lucht eruit) en proef of het zoet genoeg is. Voeg eventueel wat siroop of zoetstof toe.
6. Verdeel het mengsel over 6 muffinvormen en laat minstens 4 uur koud opstijven.
7. Eet ze zo, met slagroom, of samen met de chocoladecake. Bewaar goed verpakt maximaal 3 dagen in de koelkast.
CHOCOLADE-AARDBEIENTAART
TAART VOOR 8 PORTIES ± 4 gram koolhydraten per portie
Bak de taart in een goed ingevette springvorm (op de foto gebruikten we 18cm doorsnee, maar groter kan ook, je taart wordt dan lager).
– Bak eerst de bodem, volgens het recept van de chocoladecake, de baktijd is dan 5 minuten langer. Laat afkoelen.
– Maak ondertussen het mengsel voor de aardbeien-roompudding. Schep deze op de afgekoelde bodem.
– Laat de taart minstens 4 uur opstijven. Snijd de zijkanten voorzichtig los met een mes voor je de springvorm openmaakt.
OPTIE SNELLE KLEINE TAARTJES OF ‘GEBAKJES’ Maak beide recepten gewoon in muffinvormen. Plaats nadat alles is afgekoeld, de aardbeien-roompuddinkjes op de chocolade ‘bodems’. Garneer met slagroom en aardbeien.
TIP CHOCOLADE Gebruik geen 85% (teveel koolhydraten) of andere chocolade. Hier vind je meer informatie.
TIP SUIKERVRIJE AARDBEIENSIROOP Je kunt ook vloeibare zoetstof gebruiken, verwarm dan een scheutje water om de gelatine in op te lossen en breng het mengsel aan het eind op smaak met de vloeibare zoetstof. Hier vind je meer informatie over deze producten.
TIP VANILLE-EXTRACT Het lekkerste vind ik de extract van Nielsen Massey, maar pas op: de soort extract van dit merk die ze in de supermarkt verkopen met het bruine etiket bevat veel suiker. Het gaat om het flesje met het groene etiket. Je koopt het online, bijvoorbeeld hier bij Bouwhuis.com. Je kunt ook gewoon vanille-aroma van Dr. Oetker gebruiken.
TIP SILICONENVORM Zelf gebruik ik vrijwel altijd siliconen vormen. Je hoeft ze niet in te vetten, je kunt gebak er makkelijk uitduwen en omdat ze niet aankoeken zijn ze gemakkelijk schoon te maken. Je hebt ze in veel soorten en maten, ik gebruik zelf vaak de rode (gladde) siliconenvorm voor 6 grote muffins of die voor 11 kleine muffins. Mocht je er nog geen hebben dan kan ik zeker aanbevelen om ze aan te schaffen!
Gebruik je geen siliconenvorm vet dan eerst je vormen in met roomboter of kokosolie.
JE VINDT DIT RECEPT IN DE LENTESPECIAL. HIERONDER ALLE RECEPTEN
LENTE MAALTIJDSALADE
frisse knapperige salade met heerlijke pestosaus of blauwekaassaus
7-9 g koolhydraten per portie
Vega, 20 minuten bereidingstijd, 2 porties
LENTESPECIAL pagina 8OMELET MET SALADE
voedzame maaltijdsalade
7-9 g koolhydraten per portie
Vega, 15 minuten bereidingstijd, 2 porties, kan worden ingevroren
LENTESPECIAL pagina 10THAISE ASPERGE-KIPPENSOEP
pittige soep, kan met witte óf groene asperges
5 g koolhydraten per portie
Kip, 60 minuten bereidingstijd, 6 porties, heeft vegetarische alternatief
LENTESPECIAL pagina 12WITLOF MET KIP UIT DE OVEN
in heerlijke mosterdsaus
7-9 g koolhydraten per portie
Kip, 40 minuten bereidingstijd, 2 porties, kan worden ingevroren
LENTESPECIAL pagina 14KIPFILET MET KRUIDENKORST
met groenten naar keuze
9 g koolhydraten per portie
Kip, 55 minuten bereidingstijd, 2 porties
LENTESPECIAL pagina 16KIPROOMSAUS MET PASTA
snelle saus, met veel mogelijkheden
7-9 g koolhydraten per portie
Kip, 25 minuten bereidingstijd, 2 porties, kan worden ingevroren
LENTESPECIAL pagina 18BROCCOLI-SPINAZIEROERBAK
in kruidige saus, met kip of varkensvlees naar keuze
7-9 g koolhydraten per portie
Kip, 25 minuten bereidingstijd, 2 porties, kan worden ingevroren
LENTESPECIAL pagina 20KIP OP BLOEMKOOLRIJST UIT DE OVEN
je keuken vult zich met heerlijke geuren...
7-9 g koolhydraten per portie
Kip, 60 minuten bereidingstijd, 4 porties, kan worden ingevroren
LENTESPECIAL pagina 22GARNALENROOMSAUS MET PASTA
snelle saus, met veel mogelijkheden
7-9 g koolhydraten per portie
Vis, 15 minuten bereidingstijd, 2 porties, kan worden ingevroren
LENTESPECIAL pagina 24KABELJAUW MET KRUIDENKORST
gebakken op courgette
4-6 g koolhydraten per portie
Vis, 40 minuten bereidingstijd, 2 porties
LENTESPECIAL pagina 26ZALMSAUS MET PASTA
supersnelle saus, met veel mogelijkheden
4-6 g koolhydraten per portie
Vis, 10 minuten bereidingstijd, 1 portie, kan worden ingevroren
LENTESPECIAL pagina 28ASPERGEROOMSOEP MET BEENHAM
de lekkerste aspergesoep
4 g koolhydraten per portie
Vlees, 60 minuten bereidingstijd, 4 porties, kan worden ingevroren
LENTESPECIAL pagina 30GEVULDE MAALTIJDPAPRIKA’S
snel en makkelijk te maken
7-9 g koolhydraten per portie
Vlees, 55 minuten bereidingstijd, 2 porties, kan worden ingevroren
LENTESPECIAL pagina 32CHAMPIGNON-BLAUWEKAASSAUS MET PASTA
snelle saus, met veel mogelijkheden, kan ook vegetarisch
7-9 g koolhydraten per portie
Vlees, 25 minuten bereidingstijd, 2 porties, heeft vegetarische alternatief, kan worden ingevroren
LENTESPECIAL pagina 34KOMKOMMERSALADE
2 g koolhydraten per portie
Vega, 10 minuten bereidingstijd, 2 porties
LENTESPECIAL pagina 36ASPERGE-HAMROOMSAUS MET PASTA
snelle saus, met veel mogelijkheden, kan ook vegetarisch
7-9 g koolhydraten per portie
Vlees, 20 minuten bereidingstijd, 2 porties, heeft vegetarische alternatief, kan worden ingevroren
LENTESPECIAL pagina 38BROCCOLI RISOTTO EN LAMSKOTELETJES
heerlijke en makkelijke risotto, die overal bij past
7-9 g koolhydraten per portie
Vlees, 35 minuten bereidingstijd, 2 porties, kan worden ingevroren
LENTESPECIAL pagina 40BEENHAM MET LENTEGROENTEN
heerlijk sappige beenham
4-6 g koolhydraten per portie
Vlees, 70 minuten bereidingstijd, 2 porties, kan worden ingevroren
LENTESPECIAL pagina 42WORSTTOMATENSAUS MET PASTA
snelle saus, met veel mogelijkheden
7-9 g koolhydraten per portie
Vlees, 25 minuten bereidingstijd, 2 porties, kan worden ingevroren
LENTESPECIAL pagina 44TAGLIATELLE VAN ASPERGES
in een roomsaus van asperges
6-7 g koolhydraten per portie
Vlees, 45 minuten bereidingstijd, 2 porties
LENTESPECIAL pagina 46ASPERGESLAATJE MET BEENHAM
de volgende dag nóg lekkerder
3 g koolhydraten per portie
Vlees, 15 minuten bereidingstijd, 4 porties, heeft vegetarische alternatief
LENTESPECIAL pagina 48BRUNCHTAARTJE, WARM OF KOUD
simpel maar heerlijk en práchtig
5 g koolhydraten per portie
Vega, 20 minuten bereidingstijd, 1 taartje
LENTESPECIAL pagina 50PAASBROODJES
Heerlijke kaasbroodjes voor elke dag!
4 g koolhydraten per portie
Vega, 20 minuten bereidingstijd, 4 porties
LENTESPECIAL pagina 53WRAPS ASPERGES & ZALM
Lekker met Hollandaisesaus
4 g koolhydraten per portie
Vis, 20 minuten bereidingstijd, 4 porties
LENTESPECIAL pagina 55HOLLANDAISESAUS
Heerlijk over asperges of bij een eitje
1 g koolhydraten per portie
Vega, 30 minuten bereidingstijd, 4 porties
LENTESPECIAL pagina 57HARTIGE PAASTAART
3 g koolhydraten per portie
Vlees, 60 minuten bereidingstijd, 1 taart (ongeveer 7 porties)
LENTESPECIAL pagina 59PAASEIEREN MET KIPFILET
Ook lekker met gerookte zalm of garnaaltjes
0 g koolhydraten per portie
Kip, 45 minuten bereidingstijd, 12 stuks
LENTESPECIAL pagina 61PAASEIEREN MET HAM
Geen paasbrunch zonder eieren
0 g koolhydraten per portie
Vlees, 45 minuten bereidingstijd, 12 stuks
LENTESPECIAL pagina 61KIPHAPJES
Makkelijk hapje, past altijd
2 g koolhydraten per portie
Kip, 35 minuten bereidingstijd, 10 stuks (kh voor hele recept)
LENTESPECIAL pagina 63PAPRIKA-GEHAKTSCHIJVEN
Zowel koud als warm heerlijk. Ook handig om mee te nemen
4 g koolhydraten per portie
Vlees, 40 minuten bereidingstijd, 4 porties
LENTESPECIAL pagina 65STOKBROODJES
STOKBROOD zonder notenmeel en daarom goed in te passen in je weekmenu
1 g koolhydraten per portie
Vega, 60 minuten bereidingstijd, 8 broodjes, kan worden ingevroren
LENTESPECIAL pagina 66CROQUE MONSIEUR
een klassieker, maar dan á la Matty
3 g koolhydraten per portie
Vlees, 31 minuten bereidingstijd, 4 porties
LENTESPECIAL pagina 68ASPERGEKOEKEN
koek met een bite, lekker als lunch, voor bij soep of bij salade
1 g koolhydraten per portie
Vlees, 45 minuten bereidingstijd, 12, heeft vegetarische alternatief, kan worden ingevroren
LENTESPECIAL pagina 70KOKOSFLAN MET AARDBEIEN
Eenvoudig en snel te maken & oneerstaanbaar lekker!
3 g koolhydraten per portie
Vegan, 30 minuten bereidingstijd, 3 porties
LENTESPECIAL pagina 73RABARBERMOUSSE
perfect ontbijt of lunch en als toetje na een bord soep
4 g koolhydraten per portie
Vega, 50 minuten bereidingstijd, 4 porties
LENTESPECIAL pagina 74MAALTIJDIJS VAN ASPERGES
laat je verrassen door dit ijs of door de ‘maaltijd pina colada’
7 g koolhydraten per portie
Vega, 330 minuten bereidingstijd, 1 of 2 porties, kan worden ingevroren
LENTESPECIAL pagina 76PAASAARDBEIEN
Gezonde paaseieren
1 g koolhydraten per portie
Vegan, 10 minuten bereidingstijd, 12 stuks
LENTESPECIAL pagina 79PAASCAKEJES
Chocoladecakjes met knapperige chocoladelaag
1 g koolhydraten per portie
Vega, 35 minuten bereidingstijd, 11 stuks, kan worden ingevroren
LENTESPECIAL pagina 81ADVOCAAT
Voor een vrolijk paastintje
1 g koolhydraten per portie
Vega, 15 minuten bereidingstijd, 2 porties, kan worden ingevroren
LENTESPECIAL pagina 82BROSSE KOEKEN MET MOUSSE
met advocaat of lemon curd
2 g koolhydraten per portie
Vega, 210 minuten bereidingstijd, 6 koeken, kan worden ingevroren
LENTESPECIAL pagina 82LEMON CURD
Friszoete vla voor een mooi én heerlijk paastintje
1 g koolhydraten per portie
Vega, 15 minuten bereidingstijd, 2 porties
LENTESPECIAL pagina 83FRAMBOZENMOUSSE MET ROOMOGHURT
Onweerstaanbaar lekker met lemond curd.
3 g koolhydraten per portie
Vega, 35 minuten bereidingstijd, 6 porties
LENTESPECIAL pagina 87HAZELNOOTSCHUIMTAART
wat meer werk maar zeker de moeite waard!
4 g koolhydraten per portie
Vega, 300 minuten bereidingstijd, 8 punten, kan worden ingevroren
LENTESPECIAL pagina 88CHOCOBLOKJES
verwenontbijtje voor als het feest is
2 g koolhydraten per portie
Vega, 45 minuten bereidingstijd, 6 porties, kan worden ingevroren
LENTESPECIAL pagina 90AARDBEIENROOMPUDDING
verwenontbijtje voor als het feest is
4 g koolhydraten per portie
Vega, 280 minuten bereidingstijd, 6 porties, kan worden ingevroren
LENTESPECIAL pagina 90FEESTTAART CHOCOLA & AARDBEI
super makkelijk en heerlijk
5 g koolhydraten per portie
Vega, 340 minuten bereidingstijd, 8 punten, kan worden ingevroren
LENTESPECIAL pagina 92WENTELTEEFJES
tot slot misschien wel het lekkerste begin van de dag...
2 g koolhydraten per portie
Vega, 45 minuten bereidingstijd, 4 porties
LENTESPECIAL pagina 94
MEER VERWENONTBIJTJES VIND JE IN DE ONTBIJT&LUNCHSPECIAL! HIERONDER ALLE RECEPTEN
BOEKEN Koolhydraatarm/keto eten
Succesvolle praktische aanpak met makkelijke koolhydraatarme/KETO menu’s en heerlijke recepten voor elke dag.
-
STARTGIDS Boek
€16,45 -
STARTGIDS DEEL 2 Boek
€16,45 -
STARTGIDS DEEL 3 BOEK
€16,45 -
VEGA-STARTGIDS Boek
€16,45 -
EENPANSPECIAL Boek
€16,45 -
OVENSPECIAL Boek
€16,45 -
ZOMERSPECIAL Boek
€16,45 -
ONTBIJT & LUNCHSPECIAL Boek
€16,45 -
SOEPSPECIAL Boek
€16,45 -
KERSTSPECIAL Boek
€16,45 -
STAMPPOTSPECIAL Boek
€16,45 -
VEGA-SPECIAL Boek
€16,45