Selecteer een pagina
SUCCESVERHALEN » DIABETES 2 OMGEKEERD » Marcel stopt met insuline na 12 jaar diabetes

Marcel stopt met insuline na 12 jaar diabetes

Marcel (58) 12 jaar geleden hoorde dat hij diabetes 2 had flitste het beeld van zijn beide ouders met diabetes door zijn hoofd. Geen fijn vooruitzicht. Hij moest al snel aan de insuline werd daardoor steeds dikker en kreeg veel gezondheidsklachten. Na een advies van zijn diabetesverpleegkundige start Marcel met de aanpak van TheNewFood. Al na de eerste dag kan hij starten met insuline afbouwen en inmiddels is Marcel helemaal medicatievrij en 20 kilo afgevallen. 

BEKIJK DE FILM

“Nog iedere dag zeggen we tegen elkaar: we zijn de dans ontsprongen! Onze toekomst is 180 graden omgedraaid. Samen met mijn vrouw kan ik weer zonder zorgen genieten van het leven en van elkaar! Een onbetaalbaar geschenk! “

Marcel is altijd een erg actieve man geweest. Hij sport graag en ook voor zijn werk loopt hij dagelijks heel wat kilometers. Hij houdt van lekker eten maar koos bijvoorbeeld altijd wel voor suikervrije frisdrank. De schrik en ongeloof is dan ook groot als hij 12 jaar geleden diabetes type 2 blijkt te hebben.

Hij heeft al snel het ‘hele pakket’ nodig om zijn bloedsuikers onder controle te houden. Metformine, drie keer per dag kortwerkende insuline spuiten en 70 eenheden langwerkende insuline. Daarnaast een statine, een plastablet en een bloeddrukverlager. 

“Ik at waar ik zin in had en spoot gewoon wat insuline bij…”

Marcel veranderde niets aan zijn voeding, hij at alles waar hij zin in had en spoot gewoon wat extra insuline als zijn bloedwaardes niet goed waren. “Wij gaan graag uit eten, bijvoorbeeld sushi zijn we gek op,  en dan spoot ik vooraf flink bij zodat ik kon eten wat ik wilde…”

Maar in de loop van de jaren gaat het steeds slechter met hem. Hij heeft steeds minder en minder energie, is snel geïrriteerd en heeft veel last van pijn en kramp in zijn gewrichten. Gewone dagelijks dingen kostte steeds meer moeite. Na het werk is hij zo uitgeput dat hij meteen naar bed gaat.

Koolhydraatarm op advies van de diabetesverpleegkundige

In 2018 gaat Marcel nietsvermoedend op controle bij zijn diabetesverpleegkundige en hij verwacht dat ze de insuline weer verder op zal schroeven. Maar dat doet ze niet.  Toevallig heeft ze dan net een nascholing gedaan bij internist Hanno Pijl Zij ziet Marcel worstelen met zijn gezondheid en steeds meer klachten en heeft een heel ander voorstel dan de medicatie ophogen.

Zij raadt Marcel en zijn vrouw Sandra aan te onderzoeken of een gezonde koolhydraatarme/keto aanpak iets voor hen kan zijn. En zo komen ze op de site van TheNewFood.

“We zijn ons diezelfde avond nog gaan verdiepen in deze aanpak en een wereld ging voor ons open. Dat je kunt genezen van diabetes 2 dat hadden we nooit durven dromen! We hebben het even op ons in laten werken en 2 dagen later wisten we het zeker: deze kans moeten we grijpen!”

Al na één dag gestopt met de kortwerkende insuline

Marcel en Sandra besluiten met startgids en de ovenspecial te bestellen direct te beginnen. Met de diabetesverpleegkundige spreken ze af dat Marcel zelf zijn bloedsuikers meet en direct insuline mindert bij een daling van de bloedsuikers om een hypo te voorkomen. Het gaat boven verwachting!

Wat ze nooit hadden verwacht gebeurt: Marcel kan al na 1 dag al stoppen met de kortwerkende insuline en binnen een paar weken is hij helemaal van de langwerkende insuline af! Marcel voelt zich met de dag beter en krijgt al snel weer veel meer energie!  Hij valt in korte tijd 20 kilo af! 

Je geloof je ogen niet!

Nog steeds zijn ze onder de indruk van hoe snel en makkelijk het allemaal is gegaan. “Het is toch ook bijna niet te bevatten. Je ziet je ochtendwaardes zakken naar 5 of 6 en je denkt huh klopt dit wel? In het begin heb ik vaak opnieuw gemeten omdat ik dacht dat er iets met de meting niet goed was gegaan! “

Het kost ze geen enkele moeite om het vol te houden. “De weekmenu’s in de startgids vinden we geweldig!  Zo makkelijk en duidelijk en alles is heerlijk. We koken uit alle boeken van TheNewFood. Als we eters krijgen snappen ze er vaak niets van. Hoe kan je van dit heerlijke eten gezonder worden? “ 

Sandra: “Het klinkt misschien raar maar het voelt echt alsof ik mijn man weer terug heb. Hij was zo veranderd door de diabetes, ook geestelijk voelde ik hem wegglijden, dingen gingen vaak langs hem heen.”

Geen enkele medicatie meer nodig 

Het gaat zo goed met Marcel dat hij al snel met al alle medicatie mag stoppen. Zijn bloeddruk is nu weer gezond en ook zijn cholesterolwaardes zijn perfect. “Dat heeft even geduurd, in het begin was mijn LDL cholesterol juist iets gestegen. Maar mijn diabetesverpleegkundige was niet in paniek, die focust niet alleen op LDL, ze kijkt naar het totaalplaatje. Dat zouden alle zorgprofessionals moeten doen!”

Hij heeft alle vertrouwen in zijn diabetesverpleegkundige en dat blijkt terecht. Bij de laatste controle, een jaar later, blijkt ook zijn LDL cholesterol weer gezakt en de cholesterolratio’s zijn nu perfect!

Marcel is niet de enige die geweldige resultaten boekt

Ook Sandra blijkt deze manier van eten heel goed te doen. Sandra kampte al jaren met ondergewicht! Veroorzaakt door onder andere schilklierproblemen. Maar ze is nu zelfs weer wat aangekomen sinds ze anders eet en ook zij heeft nu een gezond gewicht!

“Ik merkte na 2 weken al verbetering! Ik werd minder neerslachtig en voelde me psychisch stabieler. Ik had hiervoor vaak last van paniekaanvallen maar die heb ik nooit meer gehad. Ik heb ook weer zin om te koken en geniet weer van het eten!” Sandra gebruikt nu ook minder medicatie. 

Dag en nacht verschil

“Als je eenmaal hebt ervaren hóe anders je je kunt voelen met deze manier van eten dan snap je dat we ECHT NOOIT meer terug willen naar de oude manier van eten!” Marcel lacht: “Het grappige is dat mensen die mij al wat langer niet hebben gezien zich soms zorgen maken. Ik ben zoveel afgevallen, er is toch niets ergs aan de hand?”

Het verbaast hen wel dat nog maar zo weinig mensen hiervan weten. “We hopen dat mensen zich meer gaan realiseren wat hetgeen dat zij eten voor invloed kan hebben op hun gezondheid. Er valt zoveel winst te behalen door anders te gaan eten. Aan ons zal het niet liggen, wij vertellen het aan iedereen!”

Bekijk via onderstaan link de Video over Marcel: Een onbetaalbaar geschenk… 

Dit artikel heb ik geschreven met Lara Schalk. Lara is keto-expert en verpleegkundige bij TheNewFood.

Heb je nog vragen na het lezen van deze informatie?
Stuur me even een bericht.

Matty Barnhoorn
TheNewFood