Selecteer een pagina
  1. RECEPTEN
  2.  » Appelcompote van courgette

Appelcompote van courgette

Laat je verrassen door deze heerlijke frisse én verrassende veelzijdige ‘appelcompote’ (grove appelmoes met stukken)! Heerlijk met wat slagroom, op de eiercake als gebakje, in een pannenkoek (zie TIPS), in de yoghurt, of bij de warme maaltijd… Het is super simpel om te maken!

Appelcompote in je weekmenu? Volg je de weekmenu’s uit de startgidsen? Je kunt gerust een keer deze compote inpassen in je menu. Misschien als ontbijt of lunch, op je eiercake, pannenkoek, of bij de maaltijd. Geniet ervan! 

VOOR 3 PORTIES ± 2 GRAM KOOLHYDRATEN PER PORTIE (voor alleen de compote)

DIT HEB JE NODIG VOOR 3 porties appelcompote
1 grote courgette
2 el (zo’n 40 gram) roomboter
2 el suikervrije citroen/limoen-limonade Teisseire 0% (zie TIP)
1 tl koekkruiden
2 tl kaneel

ZO MAAK JE HET
1. Schil de courgettes (gebruik de schillen eventueel voor in de courgettesoep uit de startgids of de soepspecial). 
2. Snijd de courgette in blokjes (iets dikker dan je duim).
3. Verwarm de roomboter in een kookpan (geen koekenpan) en smoor hier de blokjes courgette in, terwijl je af en toe omschept. Laat ze zacht en gaar worden in zo’n 15 minuten.
4. Schep de overige ingrediënten door de blokjes en laat al omscheppend nog 2 minuten doorwarmen. Proef of de compote zoet genoeg is en goed op smaak. Voeg eventueel nog iets extra’s toe van één van de ingrediënten.
5. Eet de compote warm of laat hem eerst goed afkoelen. Eet de compote bij de maaltijd, of als toetje of maak er een gebakje of strudel van (zie TIPS). Heerlijk als ontbijt of lunch!

TIP GEBAKJE (3 gr kh per portie)
Gebruik een derde portie eiercake uit de startgids en schep hier een portie van de appelcompote op. Strooi er eventueel wat poedersuikervervanger  (bijvoorbeeld Sukrin Icing) over en doe er ook nog een toef slagroom op. Om het helemaal af te maken kun je er nog wat pudding over scheppen (zie startgids deel 2), of warme vanillesaus (recept pudding maar wat dunner houden). Maar zonder kan het ook!  

TIP APPELTAART 
Voor een grote appeltaart maak je de eiercakebodem (2 keer het recept) in een grote ingevette springvorm (28cm) en hier verdeel je 6 porties compote over (2 keer het recept hierboven. Ook hier kun je eventueel pudding of vanillesaus over scheppen en natuurlijk maak je het af met slagroom!

TIP APPELSTRUDEL (4 gr kh per portie)
Bak de pannenkoeken van mozzarella (startgids) en bestrooi deze met poedersuikervervanger. Maak van één pannenkoek appelstrudel. Schep in het midden anderhalf portie van de compote en rol de pannenkoek op. Strooi er nog wat poedersuikervervanger over en wat kaneel. Om het helemaal af te maken kun je er nog wat dunne pudding over scheppen (zie startgids deel 2), maar zonder kan het ook!  

TIP LIMONADESIROOP
In plaats van limonadesiroop kun je ook een scheutje citroensap en zoetstof naar smaak toevoegen.

TIP BEWAREN
De compote blijft zeker 4 dagen goed en lekker in de koelkast. Op zich kan de compote worden ingevroren, maar de smaak en structuur gaat wel flink achteruit. Invriezen is geen aanrader dus. Deze compote is vers gewoon het lekkerste

Meer recepten online

Maak zelf cheesepops!

Cheesepops ken je misschien wel uit de supermarkt. Een heerlijke knapperige snack, gemaakt van puur alleen kaas. Helemaal gezond koolhydraatarm/keto dus! En je kunt ze heel gemakkelijk zelf maken! En het enige wat je nodig hebt... is kaas! En een oven...

Keto kaasfondue – gezellig & gezond

Feestelijk en gezellig kaasfonduen? Ook als je koolhydraatarm/keto eet dan kun je heerlijk genieten van kaasfondue. Uiteraard met een aantal aanpassingen. Zo bind je de fondue niet met maizena of meel en uiteraard vervang je het brood. Ik help je graag op weg met deze...

Super snelle gehaktballetjes

Volgens mij is dit het aller- allereenvoudigste recept voor snelle gehaktballetjes. Binnen 12 minuten heb je ze op tafel staan en je hebt er maar één ingrediënt voor nodig! Je hoeft niets meer te kruiden of toe te voegen, de saucijzen leveren je kant-en-klaar...

Supersnelle pittige ketosaus

Laat je verrassen door dit heerlijke pittige en supersnelle sausje voor bij de barbecue, op een stokbroodje (lentespecial), of gewoon bij je maaltijd. Je maakt deze snelle saus met kimchi, dit zijn gefermenteerde groenten, naar Koreaans recept. Supergezond en lekker...

Aspergequiches met zalm of ham

Deze heerlijke quiches zijn supermakkelijk te maken. Je eet ze koud, bijvoorbeeld als lunch en ze zijn handig om mee te nemen. Ook lekker bij een kop soep of met een salade als diner.  Je vult ze met asperges, gekookte eieren en gerookte zalm (zie de TIPS voor meer...

Feestrecept: fluweelzachte keto baileys

Fluweelzacht, vol en romig. Misschien wel de lekkerste Baileys die je ooit hebt geproefd, maar dan koolhydraatarm/keto. Heerlijk als afsluiter na een feestelijk diner... Maak hem al een dag van tevoren, dan is de smaak optimaal. Dit is een recept uit de KERSTSPECIAL....

Keto aardappeltjes van marsepein

In december zet je toch een keer aardappeltjes op tafel, maar dan van marsepein. Super makkelijk te maken en net zo lekker als 'echt' marsepein snoepgoed. Laat ze het liefst een paar uur of nacht opstijven in de koelkast. Klaar voor een heerlijk avondje? Volg je de...

Kip in spinazieroomsaus

Dit gerecht is niet alleen overheerlijk, fluweelzacht en romig, het is ook snel klaar. Vervang eventueel de kip door champignons, grote garnalen, varkenshaas of bijvoorbeeld tofu. Eet de kip in spinazieroomsaus zonder iets erbij of met bloemkoolrijst. Op de foto zie...

Delen