Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. SUCCESVERHALEN
  4.  » 
  5. GEZONDHEIDSWINST BEHAALD
  6.  » Verlost van heftige PMS klachten

Verlost van heftige PMS klachten

Nina (40) had altijd veel last van PMS-klachten en onverklaarbare pijn in haar gewrichten. Om op gewicht te blijven moest ze regelmatig extreme ‘hongerdiëten’ volgen. Na haar laatste zwangerschap lukt het niet meer om die knop om te zetten. Via een vriendin ontdekt ze de aanpak van TheNewFood en ze start direct. Ze valt niet alleen moeiteloos 20 kilo af, ook haar andere klachten verdwijnen vrijwel helemaal. 

PMS en gewrichtsklachten

Ik had twee keer per maand (tijdens eisprong en menstruatie) hevige last van krampen en diarree en stemmingswisselingen. In de winter had ik altijd veel last van mijn gewrichten. Het deed pijn of mijn handen verkrampten. Ik kon zelfs geen sinaasappel of aardappel schillen en geen potjes open maken. Al meerdere keren op reuma onderzocht, maar ze kunnen nooit wat vinden.” 

Altijd aan de lijn

“Ik heb in mijn leven al vaak aan de lijn gedaan. Dan ging ik  calorieën tellen en elke hap afwegen en honger lijden om af te vallen. Daarna kwamen die kilo’s weer terug. Ook bij alle drie mijn zwangerschappen kwamen de kilo’s er weer aan. Na de derde zwangerschap lukte het gewoon niet meer en bleven de kilo’s er maar bij komen. Ik voelde me moe, hongerig en zat niet lekker in mijn vel. Ik moest iets doen, maar wat?”

Starten met de aanpak van TheNewFood

“Via een vriendin kwam ik op het spoor van TheNewFood. Ik bestelde direct de startgidsen, wat ik las op de site en in de boeken beviel me uitstekend: duidelijk, overzichtelijk en goed onderbouwd. Die eerste week van de weekmenu’s had ik wat hoofdpijn, maar verder had ik nergens last van. Vanaf de eerste dag had ik geen honger meer. Al direct had ik minder last van PMS-klachten. Het was allemaal geweldig!”

Een half jaar later…

“Het gaat heel goed met me! Ik heb nu veel meer energie en ben actiever. Mijn huid is rustiger. Ik ben niet meer aan het snaaien en de hele dag met eten bezig. Plus 20 kilo afgevallen. Van PMS- en menstruatieklachten merk ik niets meer. Eerder voelde ik me ook altijd chagrijnig en moe, ik heb nu helemaal nergens meer last van.  Van mijn gewrichten heb ik zo goed als geen last meer. Alles bij elkaar echt een mega verandering.

Ik ben ook weer begonnen met af en toe hardlopen. Ik wandelde altijd al regelmatig en dat ben ik blijven doen, maar wandelen gaat steeds makkelijker en verder en zonder rugpijn. Dat is ook weer winst. Ik wandel soms in de ochtend 14 km en ook dan eet ik pas rond de middag. Ik doe al een poosje aan deelvasten, ik eet geen ontbijt. Dat bevalt me heel erg goed en ik heb geen honger. Het geeft me energie.”

Anders eten met een jong gezin

Al heel snel besefte ik dat dit een leefwijze is: het voelt zo goed en dit past ook echt bij mij. Ik vind het niet lastig. Mijn man eet het avondeten met me mee. Hij vindt niet alles lekker, maar probeert het wel. De kinderen probeer ik ook mee te krijgen. Maar dat zijn heel moeilijke eters. Heel soms als de kinderen karamel ijs eten of als ik drop in de kast zie ofzo, dan vind ik dat even lastig. Maar dat is 2 seconden en ook zo weer over.

Ik ‘zondig’ alleen af en toe met een wijntje. Qua eten helemaal niets. Ook geen behoefte aan. Ik geniet van mijn chocolademousse en al die andere heerlijke gerechten. Eén keer in de week ga ik zitten om mijn menu voor de hele week samen te stellen, het ontbijt sla ik over. Ik heb inmiddels alle gidsen en probeer alle gerechten een keer te gaan maken, dus ben nog wel even bezig. Maar de hamburger is nog steeds favoriet

De buitenwereld

“Ook buiten de deur gaat het prima. De zomervakantie en de feestdagen ben ik zonder moeite doorgekomen. Natuurlijk vond ik het soms wel eens lastig, maar ik heb altijd de verleiding kunnen weerstaan; met oud en nieuw heb ik heerlijke keto-hapjes voor iedereen gemaakt en ze vonden het allemaal heerlijk. Mijn moeder (die inmiddels zelf ook minder koolhydraten eet) en mijn omgeving houden altijd rekening met me.

De toekomst

 Ik word hier wel echt heel gelukkig van. Soms denk ik wel eens, dan mag ik nooit meer karamel eten of chips. Maar dan denk ik aan wat ik wel allemaal mag eten en hoe ik me nu voel en hier voor. Aan hoeveel kilo eraf is. Daar word ik dan weer blij van en het maakt dat mijn voornemen is om dit nog heel lang te doen. Het is ook geen volhouden voor mij, dat klinkt als moeite moeten doen. En dat hoef ik niet, het gaat als vanzelf.

Tegen anderen zou ik willen zeggen: het is echt heel goed te doen. Pak die startgids met weekmenu’s en lekkere gerechten. En denk in mogelijkheden, niet aan wat je niet ‘mag’; dan is het gemakkelijk. En je wordt er zoveel gelukkiger, gezonder en slanker van!”

Wil jij ook jouw ervaring met deze aanpak delen? Stuur ons een bericht. Wij nemen persoonlijk contact met je op voor een interview. Laten we nog meer mensen inspireren om anders te gaan eten en weer slanker, energieker en gezonder te worden!   

Delen