Selecteer een pagina
  1. RECEPTEN
  2.  » Flan met caramelsaus

Flan met caramelsaus

Verwen jezelf en je gasten! Dit heerlijke dessert heb je binnen een paar minuten in de oven. De meeste tijd zit hem in het afkoelen. Laat ze het liefst (in de vormpjes) een nacht in de koelkast ijskoud worden. Haal ze pas uit de vormpjes vlak voor je gaat eten. Past ook in je weekmenu als toetje of als heerlijk ontbijtje! 

VOOR 6 PORTIES ± 2,5 GRAM KOOLHYDRATEN PER PORTIE

DIT HEB JE NODIG

– 200 ml vette kokosmelk (bijvoorbeeld een kartonnen pakje met 200 ml)
125 ml slagroom (1 bekertje)
4 eieren 
1 eetlepel vanille extract (Nelsen Massey, supermarkt) of vanille aroma (dr. Oetker, supermarkt)
zoetstof naar smaak, ik had 3 eetlepels Sukrin+ (online bestellen, óf Sweet like sugar van Holland & Barret)
1 theelepel kaneel
6 kleine eetlepels Sukrin Gold (online te bestellen, óf een andere suikervrije vervanger voor bruine suiker)
 
100 gram roomboter, gesmolten (in magnetron of pannetje)

VORMEN
– 6 of 9 muffinvormen of aluminium of stenen ovenvaste bakjes. (Gebruik je geen siliconen vormen vet dan eerst de vormpjes in met kokosolie of roomboter.) 
– 1 bakblik waar de vormen in kunnen staan (zie foto)

ZO MAAK JE HET

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Klop in een kom de kokosmelk, slagroom, eieren, vanille, zoetstof en kaneel door elkaar.
3. Verdeel de Sukrin Gold over de bodem van de bakjes/muffivormen.
4. Besprenkel met de gesmolten roomboter.
5. Verdeel tot slot het beslag over de vormpjes. (6 volle vormpjes of 9 iets minder volle vormpjes)
6. Zet de vormpjes in het bakblik en schenk er een laagje kokend water bij, zodat de vormpjes voor bijna de helft onder water staan. Schuif in de oven en bak goudbruin en stevig in 30 minuten.
7. Laat de gebakken flans in de vorm afkoelen en liefst en nacht, ijskoud worden.
8. Vlak voor het opdienen snijd je met een scherp mes de randen los en keer je de vorm om boven een bord, de saus zit dan bovenop de flans.

Bewaren: Goed afgesloten zeker 2 á 3 dagen houdbaar in de koelkast. De resultaten met invriezen zijn niet bekend, waarschijnlijk kan dat wel.

Meer recepten

Maak zelf cheesepops!

Cheesepops ken je misschien wel uit de supermarkt. Een heerlijke knapperige snack, gemaakt van puur alleen kaas. Helemaal gezond koolhydraatarm/keto dus! En je kunt ze heel gemakkelijk zelf maken! En het enige wat je nodig hebt... is kaas! En een oven...

Keto kaasfondue – gezellig & gezond

Feestelijk en gezellig kaasfonduen? Ook als je koolhydraatarm/keto eet dan kun je heerlijk genieten van kaasfondue. Uiteraard met een aantal aanpassingen. Zo bind je de fondue niet met maizena of meel en uiteraard vervang je het brood. Ik help je graag op weg met deze...

Super snelle gehaktballetjes

Volgens mij is dit het aller- allereenvoudigste recept voor snelle gehaktballetjes. Binnen 12 minuten heb je ze op tafel staan en je hebt er maar één ingrediënt voor nodig! Je hoeft niets meer te kruiden of toe te voegen, de saucijzen leveren je kant-en-klaar...

Supersnelle pittige ketosaus

Laat je verrassen door dit heerlijke pittige en supersnelle sausje voor bij de barbecue, op een stokbroodje (lentespecial), of gewoon bij je maaltijd. Je maakt deze snelle saus met kimchi, dit zijn gefermenteerde groenten, naar Koreaans recept. Supergezond en lekker...

Aspergequiches met zalm of ham

Deze heerlijke quiches zijn supermakkelijk te maken. Je eet ze koud, bijvoorbeeld als lunch en ze zijn handig om mee te nemen. Ook lekker bij een kop soep of met een salade als diner.  Je vult ze met asperges, gekookte eieren en gerookte zalm (zie de TIPS voor meer...

Feestrecept: fluweelzachte keto baileys

Fluweelzacht, vol en romig. Misschien wel de lekkerste Baileys die je ooit hebt geproefd, maar dan koolhydraatarm/keto. Heerlijk als afsluiter na een feestelijk diner... Maak hem al een dag van tevoren, dan is de smaak optimaal. Dit is een recept uit de KERSTSPECIAL....

Keto aardappeltjes van marsepein

In december zet je toch een keer aardappeltjes op tafel, maar dan van marsepein. Super makkelijk te maken en net zo lekker als 'echt' marsepein snoepgoed. Laat ze het liefst een paar uur of nacht opstijven in de koelkast. Klaar voor een heerlijk avondje? Volg je de...

Kip in spinazieroomsaus

Dit gerecht is niet alleen overheerlijk, fluweelzacht en romig, het is ook snel klaar. Vervang eventueel de kip door champignons, grote garnalen, varkenshaas of bijvoorbeeld tofu. Eet de kip in spinazieroomsaus zonder iets erbij of met bloemkoolrijst. Op de foto zie...

MEER TOETJES EN GEBAK VIND JE IN LENTESPECIAL!

HIERONDER EEN OVERZICHT VAN ALLE RECEPTEN IN DE DEZE SPECIAL.

BOEKEN Koolhydraatarm/keto eten 

Succesvolle praktische aanpak met makkelijke koolhydraatarme/KETO menu’s en heerlijke recepten voor elke dag.

Delen