Selecteer een pagina
  1. RECEPTEN
  2.  » Flan met caramelsaus

Flan met caramelsaus

Verwen jezelf en je gasten! Dit heerlijke dessert heb je binnen een paar minuten in de oven.
De meeste tijd zit hem in het afkoelen. Laat ze het liefst (in de vormpjes) een nacht in de koelkast ijskoud worden. Haal ze pas uit de vormpjes vlak voor je gaat eten.

VOOR 6 PORTIES ± 2,5 GRAM KOOLHYDRATEN PER PORTIE

DIT HEB JE NODIG

– 200 ml vette kokosmelk (bijvoorbeeld een kartonnen pakje met 200 ml)
125 ml slagroom (1 bekertje)
4 eieren 
1 eetlepel vanille extract (Nelsen Massey, supermarkt) of vanille aroma (dr. Oetker, supermarkt)
zoetstof naar smaak, ik had 3 eetlepels Sukrin+ (online bestellen, of Sweet like sugar van Holland & Barret)
1 theelepel kaneel
6 kleine eetlepels Sukrin Gold (online bestellen)
 
100 gram roomboter, gesmolten (in magnetron of pannetje)

VORMEN
– 6 of 9 muffinvormen of aluminium of stenen ovenvaste bakjes. (Gebruik je geen siliconen vormen vet dan eerst de vormpjes in met kokosolie of roomboter.) 
– 1 bakblik waar de vormen in kunnen staan (zie foto)

ZO MAAK JE HET

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Klop in een kom de kokosmelk, slagroom, eieren, vanille, zoetstof en kaneel door elkaar.
3. Verdeel de Sukrin Gold over de bodem van de bakjes/muffivormen.
4. Besprenkel met de gesmolten roomboter.
5. Verdeel tot slot het beslag over de vormpjes. (6 volle vormpjes of 9 iets minder volle vormpjes)
6. Zet de vormpjes in het bakblik en schenk er een laagje kokend water bij, zodat de vormpjes voor bijna de helft onder water staan. Schuif in de oven en bak goudbruin en stevig in 30 minuten.
7. Laat de gebakken flans in de vorm afkoelen en ijskoud worden.
8. Vlak voor het opdienen snijd je met een scherp mes de randen los en keer je de vorm om boven een bord, de saus zit dan bovenop de flans.

Meer recepten

Kip in spinazieroomsaus

Dit gerecht is niet alleen overheerlijk, fluweelzacht en romig, het is ook snel klaar. Vervang eventueel de kip door champignons, grote garnalen, varkenshaas of bijvoorbeeld tofu. Eet de kip in spinazieroomsaus zonder iets erbij of met bloemkoolrijst. Op de foto zie...

Gevulde december reepjes

Deze chocoladereepjes met kruidige 'december vulling' en een 'crunch' door de cacaonibs. Ze zijn een heerlijk alternatief voor pepernoten en ander 'decemberlekkers'. En ze passen ook beter in je menu dan baksels van amandelmeel. Bewaar ze 'veilig' in de diepvries en...

Burgersaladebowl met burgersaus

Lekker makkelijk en de geheime burgersaus maakt deze saladebowl onweerstaanbaar! Kies jouw favoriete burger van bijvoorbeeld rundvlees, varken, lamsvlees, kip of zalm). Ook lekker met afgekoelde burgers, je kunt voor je lunch deze salade met de dressing er al door...

Goedgevulde goulash maaltijdsoep

Deze verrassend heerlijke maaltijdsoep, is een geliefde soep bij velen. Het hele gezin geniet hiervan mee, ook wanneer ze normaal niet koolhydraatarm eten. De soep staat in 40 minuten op tafel. Volg je de weekmenu's uit de startgidsen? Eet hem gerust een keer in...

Stamppot snijbonen met gehaktsaus

Ben jij ook zo dol op de andijviestamppot uit de startgids? Probeer dan ook deze heerlijke stamppot. Je kunt hem gerust een keer in je weekmenu inpassen, in plaats van het diner van die dag. Overgebleven stamppot is (per portie) in te vriezen, zo heb je altijd een...

Romige koolhydraatarme/keto ijskoffie

Wat een droomrecept; romige ijskoffie zónder koolhydraten! Eet hem zo of met slagroom. Je kunt deze romige koffie zelfs drinken als je aan het deelvasten bent, dan wel zónder de slagroom. Zelf heb ik normaal nooit zoetstof in de koffie, maar in deze ijskoffie is het...

Spareribs voor barbecue of oven

Heb je ook zin in spareribs? De kant-en-klaar spareribs uit de winkel bevatten vaak veel suiker en koolhydraten. Dat is dus geen goed idee. Gelukkig kun je de marinade heel goed zelf maken. Dat is bovendien ook een stuk lekkerder! Volg je de weekmenu's? Dan kun je...

Koolhydraatarm/keto ‘stokbrood’

Eindelijk een 'stokbrood' met maar heel weinig koolhydraten. Het brood is heerlijk zacht van binnen en knapperig van buiten! Alleen de vorm is anders. Je maakt dit 'stokbrood' in puntvormen of muffinvormen, en van die broodjes snijd je na het afkoelen mooie sneetjes....