Selecteer een pagina
  1. RECEPTEN
  2.  » Flan met caramelsaus

Flan met caramelsaus

Verwen jezelf en je gasten! Dit heerlijke dessert heb je binnen een paar minuten in de oven.
De meeste tijd zit hem in het afkoelen. Laat ze het liefst (in de vormpjes) een nacht in de koelkast ijskoud worden. Haal ze pas uit de vormpjes vlak voor je gaat eten.

VOOR 6 PORTIES ± 2,5 GRAM KOOLHYDRATEN PER PORTIE

DIT HEB JE NODIG

– 200 ml vette kokosmelk (bijvoorbeeld een kartonnen pakje met 200 ml)
125 ml slagroom (1 bekertje)
4 eieren 
1 eetlepel vanille extract (Nelsen Massey, supermarkt) of vanille aroma (dr. Oetker, supermarkt)
zoetstof naar smaak, ik had 3 eetlepels Sukrin+ (online bestellen, of Sweet like sugar van Holland & Barret)
1 theelepel kaneel
6 kleine eetlepels Sukrin Gold (online bestellen)
 
100 gram roomboter, gesmolten (in magnetron of pannetje)

VORMEN
– 6 of 9 muffinvormen of aluminium of stenen ovenvaste bakjes. (Gebruik je geen siliconen vormen vet dan eerst de vormpjes in met kokosolie of roomboter.) 
– 1 bakblik waar de vormen in kunnen staan (zie foto)

ZO MAAK JE HET

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Klop in een kom de kokosmelk, slagroom, eieren, vanille, zoetstof en kaneel door elkaar.
3. Verdeel de Sukrin Gold over de bodem van de bakjes/muffivormen.
4. Besprenkel met de gesmolten roomboter.
5. Verdeel tot slot het beslag over de vormpjes. (6 volle vormpjes of 9 iets minder volle vormpjes)
6. Zet de vormpjes in het bakblik en schenk er een laagje kokend water bij, zodat de vormpjes voor bijna de helft onder water staan. Schuif in de oven en bak goudbruin en stevig in 30 minuten.
7. Laat de gebakken flans in de vorm afkoelen en ijskoud worden.
8. Vlak voor het opdienen snijd je met een scherp mes de randen los en keer je de vorm om boven een bord, de saus zit dan bovenop de flans.

Meer recepten

Romige koolhydraatarme/keto ijskoffie

Wat een droomrecept; romige ijskoffie zónder koolhydraten! Eet hem zo of met slagroom. Je kunt deze romige koffie zelfs drinken als je aan het deelvasten bent, dan wel zónder de slagroom. Zelf heb ik normaal nooit zoetstof in de koffie, maar in deze ijskoffie is het...

Spareribs voor barbecue of oven

Heb je ook zin in spareribs? De kant-en-klaar spareribs uit de winkel bevatten vaak veel suiker en koolhydraten. Dat is dus geen goed idee. Gelukkig kun je de marinade heel goed zelf maken. Dat is bovendien ook een stuk lekkerder! Volg je de weekmenu's? Dan kun je...

Koolhydraatarm/keto ‘stokbrood’

Eindelijk een 'stokbrood' met maar heel weinig koolhydraten. Het brood is heerlijk zacht van binnen en knapperig van buiten! Alleen de vorm is anders. Je maakt dit 'stokbrood' in puntvormen of muffinvormen, en van die broodjes snijd je na het afkoelen mooie sneetjes....

Koolhydraatarme/keto verwenontbijtjes & taart

Heb je iets te vieren? Deze feestelijke taart en heerlijke ontbijtjes maken er een heerlijke en gezonde feestdag van. Dit is ook geschikt als je net bent begonnen met de startgids. Er zitten niet te veel koolhydraten in en geen amandelmeel. Ook handig om mee te nemen...

Koolhydraatarme/keto rabarbermousse

Er is weer volop rabarber van de volle grond. Rabarber past heel goed in een gezonde koolhydraatarme/keto aanpak, dus: geniet ervan! Volg je de weekmenu's? Dan kun je je ontbijt of lunch gerust een keer ruilen voor een portie van deze rabarbermousse. Heb je de...

Aardappelsalade zonder aardappel

Een regelrechte hit voor bij de barbecue of bijvoorbeeld als lunch. Het is een flinke hoeveelheid, maar de salade is nog zeker drie dagen heerlijk. Of halveer het recept! Volg je het weekmenu dan kan de salade als diner, eventueel met nog een stukjes vlees/kip/vis....

Feestelijke gebakjes: cheesecakejes

Deze leuke frisse cheesecakejes zien er feestelijk uit en zijn heel erg makkelijk te maken. Geniet ervan!  ±11 STUKS ± 2 GRAM KH PER STUK (RECEPT ONTBIJT&LUNCHSPECIAL PAG. 35) DIT HEB JE NODIG VOOR 11 KLEINE CHEESECAKEJES  8 grote eieren100 gram naturel...

Vrolijk hartig laagjestaartje

Deze hartige taartjes met ei zien er gezellig uit en je kunt er alle kanten meer op. Leuk als ontbijt, lunch of brunch. Maar bij het avondeten kan natuurlijk ook. Je eet ze koud (foto links) of warm kan (foto's rechts), allebei heerlijk. Maak meerdere...