Selecteer een pagina
  1. RECEPTEN
  2.  » Goedgevulde goulash maaltijdsoep

Goedgevulde goulash maaltijdsoep

Deze verrassend heerlijke maaltijdsoep, is een geliefde soep bij velen. Het hele gezin geniet hiervan mee, ook wanneer ze normaal niet koolhydraatarm eten. De soep staat in 40 minuten op tafel.

Volg je de weekmenu’s uit de startgidsen? Eet hem gerust een keer in plaats van een 7-9 diner uit je menu. De soep bevat iets meer koolhydraten, je kunt eventueel een tussendoortje weglaten. De soep vult goed, meer heb je niet nodig als maaltijd. Dit is een recept uit de SOEPSPECIAL. Een overzicht van alle soepen uit dat boek vind je onder het recept.  

VOOR 4 PORTIES ±12 gram koolhydraten per portie
2 eetlepels roomboter
2 eetlepels milde olijfolie
400 gram nasi-/bamivlees of hamlap, in blokjes
2 theelepels paprikapoeder
1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
400 gram tomatenblokjes uit blik
800 ml water
2 blokjes runderbouillon
1 eetlepel Zwolsche stoofkruiden (blikje van Jonnie Boer)
1 grote ui, grofgesnipperd
2 groene paprika’s, in stukjes
1 Gelderse rookworst, in plakjes (max 0,5 gr kh / 100 gr)
100 ml crème fraîche
zout en zwarte peper naar smaak
OPTIE: tabasco naar smaak (of sambal oelek)

Zo maak je het:

1. Verhit de roomboter en olijfolie in een ruime wok, bak het vlees om en om bruin, voeg ui en paprika toe en bak mee tot de ui glazig is.
2. Draai het vuur hoog, voeg de kruiden toe, bak 1 minuut mee, voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
3. Voeg het water, de tomatenblokjes en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook, voeg rookworst en eventueel tabasco toe en laat circa 30 minuten zachtjes doorkoken.
4. Breng de soep op smaak met zout en peper en verdeel over de borden, garneer met een schep crème fraîche.
 

MEER HEERLIJKE SOEPEN VIND JE IN DE SOEPSPECIAL!  HIERONDER ALLE RECEPTEN