Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. SUCCESVERHALEN
  4.  » 
  5. GEZONDHEIDSWINST BEHAALD
  6.  » Bijna 50 kilo lichter en minder last van lipoedeem

Bijna 50 kilo lichter en minder last van lipoedeem

Judy (48 jaar) stuurde ons een enthousiast bericht. “Ik ben in september 2019 begonnen met TheNewFood en nu, een jaar later, ben ik 47 kilo lichter en ik kan weer veel meer. Ik kan niet uitleggen hoe dankbaar ik ben!” Judy wil graag haar verhaal delen om ook anderen te inspireren.

Je was ‘altijd aan de lijn’?

“Ik denk dat ik ongeveer alles al had geprobeerd qua diëten. Ik viel soms ook flink af, maar al die kilo’s zaten er ook zo weer aan. Ik hield het niet vol. Ik had ook gewoon honger. En ik had regelmatig van die slappe benen, terwijl ik wel 6 keer op een dag at. Dat lijnen was dus niet succesvol. Op een gegeven moment is die berg waar je tegenop moet zo hoog geworden dat je alle vertrouwen verliest. Vooral ook in jezelf.

Het enige wat ik aldoor wel tegen mezelf heb gezegd is dat ik dingen moest blijven proberen. Mijn dieptepunt was wel dat ik naar de info-avond van GBP (maagverkleining) in Beverwijk was geweest. Alleen. Goddank durfde ik dat gewoon niet aan. Ik vond dat ik mezelf niet in de spiegel kon aankijken en zeggen dat ik echt alles had geprobeerd. Nou ja, ik had wel alles geprobeerd, maar nooit volgehouden.”

Waarom lukte het met TheNewFood wel?

“Dit is heel anders, je hebt geen honger en je eet heerlijk. De STARTGIDSEN zijn heel fijn, echt een geschenk met de duidelijke weekmenu’s. Maar ik vond de start echt wel lastig. Ik denk dat dat toch wel dat stukje koolhydraatverslaving is. Ik vond mezelf erg zielig, had het best zwaar. Toen heb ik me aangemeld voor een startgroepje via whatsapp. Dat was erg fijn om te kunnen delen en elkaar aan te moedigen. Minder eenzaam.

Met hen deelde ik ook dat ik een keer toegaf en een zak chips leeg at en dat ik vervolgend in de avond direct drie migraine-aanvallen kreeg. Vanaf dat moment was ik overigens wel helemaal ‘genezen’.  Ik begon er ook wat meer lol in te krijgen. Ik begon te zien wat ik allemaal wél mocht. Mijn advies is dan ook om vooral niét te smokkelen. Want je hebt er maar zo kort lol van en het geeft je zo’n slecht gevoel over jezelf.”

Wat heeft het je opgeleverd?

“Ik ben nu 47 kilo afgevallen. Ik wil nog naar de 50, maar dat komt wel. Ik heb meer energie en eetrust in mijn hoofd. Met mijn benen gaat het veel beter….veel minder pijn. Hiervóór had ik echt beide armen nodig om mijzelf de trap op te hijsen. Maar nu kan ik rustig  met mijn armen vol spullen de trap oplopen. Dat zal met minder gewicht te maken hebben, maar zeker ook omdat ik minder last heb van mijn lipoedeem en pijn.

Ik had te hoge bloeddruk en slikte daar medicatie voor, daar mocht ik mee stoppen. Mijn huisarts was best onder de indruk, ik had de startgids ook meegenomen en daar had ze toen een foto van gemaakt. En ik had steeds last van ontstekingen, dat is nu ook over. Ik heb nu minder vaak hoofdpijn. Ik ben nog niet helemaal migrainevrij helaas. Dat hoopte ik ook, maar je kan niet alles hebben. Dat heeft misschien meer tijd nodig.”

Had je ook periodes dat het afvallen tegenviel?

“In het begin viel ik snel af, al zaten er toen ook al weken tussen dat ik vrijwel niet afviel. Na de eerste twintig kilo gebeurde dat vaker. Soms viel ik een onsje af, of kwam zelfs weer iets aan. En dan ineens vloog de weegschaal weer naar beneden. Het is nooit een mooie rechte lijn geweest. Soms stond ik helemaal stil. Dan zat ik op een ‘plateau’. Dit heb ik op advies van TheNewFood doorbroken met deelvasten.

Ik sloeg het ontbijt over. Op zich gaat dat me makkelijk af. Mensen zijn aldoor best geschokt als je zeg dat je zonder ontbijt de deur uitgaat. Maar ik heb echt geen honger en ik tril niet op mijn benen. Ik heb het vasten verder opgebouwd volgens het stappenplan van de vastenspecial. Maar één keer per dag eten of nog minder vaak, dat vind ik wel lastig. Ik ben dan toch weer veel met eten bezig, dat geeft geen rust.” 

Je bent een nieuw mens?

“Ja werkelijk! Mensen moeten soms twee keer kijken voor ze zien dat ik het ben. Door Corona heb je vaak mensen ook lang niet meer gezien en dan zijn sommige reacties echt zo grappig. Laatst zei een buurman “hey buuf……wat zie jij er schriel uit”. De meeste mensen zijn heel erg onder de indruk. In het begin hadden ze kritiek op deze aanpak, maar nu ze zien wat het mij heeft opgeleverd kunnen ze er niet veel meer van zeggen.

Mijn gezin vindt het ook geweldig. De kinderen eten alleen ’s avonds met me mee. Mijn man doet wel helemaal met me mee, maar bij de sporadische feestjes die we tegenwoordig hebben, neemt hij nog wel dat biertje. Hij is nu zo’n 10 kilo afgevallen, maar hij had ook niet veel overgewicht. Hij is zich ook beter gaan voelen.” 

Wat is jouw favoriete boek?

Ik ben geen keukenprinses dus ik hou van eenvoudige recepten. De eenpansgerechten vind ik fijn omdat het
zo simpel is. Maar ook de startgidsen zijn heel fijn. De ontbijt&lunch to go gids vind ik super. De soepgids ook. En ook in de kerstspecial staan heerlijke dingen, vorig jaar hebben we er veel hapjes uitgehaald (zie foto). 

Ik kan eigenlijk niet kiezen; te veel lekkere recepten.  Ik vind zoveel dingen uit de boeken heerlijk. Ik heb alle boeken en nog steeds ontdek ik nieuwe recepten. Ik maak graag de toetjes, als ik behoefte heb aan troosteten, dan is een toetje met slagroom heel fijn.”

MEER INFORMATIE OVER LIPOEDEEM EN LYMFOEDEEM

 

Wil jij ook jouw ervaring met deze aanpak delen? Laat het ons weten! Wij nemen persoonlijk contact met je op voor een interview. Laten we nog meer mensen inspireren om anders te gaan eten en weer slanker, energieker en gezonder te worden!  

Delen