Selecteer een pagina
  1. RECEPTEN
  2.  » Koolhydraatarme/keto cheeseburgersoep

Koolhydraatarme/keto cheeseburgersoep

Een beetje vreemd misschien, maar wel ontzettend lekker! Met eventueel nog een lekker toetje na, uit één van de STARTGIDSEN, de ONTBIJT&LUNCHSPECIAL of de VASTENSPECIAL, de fudgecake met slagroom of de flan, heb je zo een heerlijke complete maaltijd. Je kunt natuurlijk ook alleen soep nemen, eventueel een grotere portie.

VOOR 5 PORTIES ± 7 GRAM KOOLHYDRATEN PER PORTIE

DIT HEB JE NODIG VOOR 5 PORTIES
2 klontjes roomboter
100 gram plakjes bacon of ontbijtspek
4 hamburgers of beefburgers, in stukken (kies de burgers met de minste koolhydraten)
1 grote ui, in ringen
1 teentje knoflook, gehakt of geperst (of 1 theelepel gehakte knoflook uit de diepvries van Daregal)
1 bloemkool, in kleine roosjes (ongeveer 500 gram)
500 ml ongezoete amandelmelk
250 ml slagroom
2 kippenbouillonblokjes 
200 gram jongbelegen kaas, geraspt (of cheddar, geraspt)
1 bol mozzarella, in stukjes (125 gram)
zout en zwarte peper naar smaak
1 klein kropje Romaine sla (of een paar bladeren ijsbergsla), fijngesneden
100 gram Amsterdamse uien, gehakt (soort met minste koolhydraten, zie TIP)

ZO MAAK JE HET

  1. Bak in een ruime droge koekenpan op niet te hoog vuur (in een aantal porties) de plakjes bacon bruin. Schep de gebakken plakjes bacon uit het bakvet en houd ze apart.
  2. Voeg de boter toe aan het bakvet en bak de stukken hamburgers tot het vlees net gaat kleuren. Voeg de uiringen toe en bak mee tot ze glazig zijn (maar niet bruin).
  3. Schep alles in een ruime pan, ook het vet. Voeg de knoflook en 2/3 van de bloemkool toe, schep even door en voeg amandelmelk, slagroom en de bouillonblokjes toe.
  4. Breng aan de kook en laat de bloemkool in 20 minuten koken. Snijd de achtergebleven bloemkool in kleine roosjes.
  5. Pureer de soep grof met de staafmixer of blender.
  6. Breng de soep weer aan de kook, voeg de achtergehouden fijngesneden bloemkoolroosjes toe, de mozzarella en twee derde van de geraspte kaas. Laat de soep nog even koken, terwijl je af en toe roert, tot alle kaas is gesmolten en de bloemkoolroosjes beetgaar zijn.
  7. Verkruimel de bacon, roer de helft door de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  8. Schep de soep in kommen en verdeel er de Amsterdamse ui, de sla, de rest van de bacon en de rest van de kaas over.

TIP Amsterdamse uien van Kesbeke hebben weinig koolhydraten, omdat er geen suiker maar zoetstof is gebruikt.

Meer verrassende, snelle en makkelijk soeprecepten vind je in de SOEPSPECIAL

Meer recepten op de website

Kip in spinazieroomsaus

Dit gerecht is niet alleen overheerlijk, fluweelzacht en romig, het is ook snel klaar. Vervang eventueel de kip door champignons, grote garnalen, varkenshaas of bijvoorbeeld tofu. Eet de kip in spinazieroomsaus zonder iets erbij of met bloemkoolrijst. Op de foto zie...

Gevulde december reepjes

Deze chocoladereepjes met kruidige 'december vulling' en een 'crunch' door de cacaonibs. Ze zijn een heerlijk alternatief voor pepernoten en ander 'decemberlekkers'. En ze passen ook beter in je menu dan baksels van amandelmeel. Bewaar ze 'veilig' in de diepvries en...

Burgersaladebowl met burgersaus

Lekker makkelijk en de geheime burgersaus maakt deze saladebowl onweerstaanbaar! Kies jouw favoriete burger van bijvoorbeeld rundvlees, varken, lamsvlees, kip of zalm). Ook lekker met afgekoelde burgers, je kunt voor je lunch deze salade met de dressing er al door...

Goedgevulde goulash maaltijdsoep

Deze verrassend heerlijke maaltijdsoep, is een geliefde soep bij velen. Het hele gezin geniet hiervan mee, ook wanneer ze normaal niet koolhydraatarm eten. De soep staat in 40 minuten op tafel. Volg je de weekmenu's uit de startgidsen? Eet hem gerust een keer in...

Stamppot snijbonen met gehaktsaus

Ben jij ook zo dol op de andijviestamppot uit de startgids? Probeer dan ook deze heerlijke stamppot. Je kunt hem gerust een keer in je weekmenu inpassen, in plaats van het diner van die dag. Overgebleven stamppot is (per portie) in te vriezen, zo heb je altijd een...

Romige koolhydraatarme/keto ijskoffie

Wat een droomrecept; romige ijskoffie zónder koolhydraten! Eet hem zo of met slagroom. Je kunt deze romige koffie zelfs drinken als je aan het deelvasten bent, dan wel zónder de slagroom. Zelf heb ik normaal nooit zoetstof in de koffie, maar in deze ijskoffie is het...

Spareribs voor barbecue of oven

Heb je ook zin in spareribs? De kant-en-klaar spareribs uit de winkel bevatten vaak veel suiker en koolhydraten. Dat is dus geen goed idee. Gelukkig kun je de marinade heel goed zelf maken. Dat is bovendien ook een stuk lekkerder! Volg je de weekmenu's? Dan kun je...

Koolhydraatarm/keto ‘stokbrood’

Eindelijk een 'stokbrood' met maar heel weinig koolhydraten. Het brood is heerlijk zacht van binnen en knapperig van buiten! Alleen de vorm is anders. Je maakt dit 'stokbrood' in puntvormen of muffinvormen, en van die broodjes snijd je na het afkoelen mooie sneetjes....

Heb je een vraag of wil je reageren? Dan kan hier.

Matty Barnhoorn
TheNewFood