Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. RECEPTEN
  4.  » Koolhydraatarme/keto rabarbermousse

Koolhydraatarme/keto rabarbermousse

Rabarbertijd? Verse rabarber past heel goed in een gezonde koolhydraatarme/keto aanpak, dus: geniet ervan! Volg je de weekmenu’s? Dan kun je je ontbijt of lunch gerust een keer ruilen voor een portie van deze rabarbermousse. Heb je de startgidsen met weekmenu’s nog niet in huis? Maak gebruik van deze aanbieding!

DIT HEB JE NODIG VOOR 4 PORTIES (± 3,5 GRAM KH PER PORTIE)

  • 500 gram rabarber (hele stengels of voorgesneden)
  • zoetstof naar smaak (ik gebruikte 4 el Sukrin+, meer info geschikte zoetstof vind je hier)
  • 250 ml slagroom (bekertje)
  • OPTIE: een paar aardbeien 

ZO MAAK JE HET

1. Hele rabarberstengels: schil de rabarber als de schil stug is bij het breken van de stengel. Snijd een stukje van de onderkant af. Snijd de stengels in stukjes van een paar centimeter.
2. Kook de rabarberstukjes gaar in een klein laagje water met zoetstof naar smaak (maak het lekker zoet).
3. Roer de rabarber los met een houten pollepel (als je dat lekkerder vindt kun je eventueel pureren met de staafmixer of in een keukenmachine). Laat de rabarber goed afkoelen.
4. Klop de slagroom stijf en schep deze voorzichtig door de afgekoelde rabarber. Niet roeren, dan roer je de lucht eruit. Houd eventueel wat slagroom apart voor garnering.
5. Eet de mousse koud, eventueel met wat aardbeien en wat achtergehouden opgeklopte slagroom.  

INVRIEZEN?

Je kunt de rabarbermousse niet invriezen. Je kunt de gekookte rabarber wél invriezen. Na ontdooien kun je de slagroom er door spatelen.
Ook kun je ongekookte stukjes rabarber invriezen.

 

Meer makkelijke ontbijt, lunch en toetjes recepten vind je in de ONTBIJT&LUNCHSPECIAL.

Delen