Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. SUCCESVERHALEN
  4.  » 
  5. VEEL AFGEVALLEN
  6.  » Eindelijk afvallen na een leven lijnen

Eindelijk afvallen na een leven lijnen

Ester (48) is getrouwd en heeft twee volwassen zoons. Ze heeft altijd al problemen met haar gewicht gehad. “Ieder dieet, van Sonja Bakker tot bedenk-het-maar-zo-gek, heb ik geprobeerd”, vertelt Ester. Met deze talloze pogingen viel ze nooit blijvend af. Ze werd steeds maar zwaarder en kreeg steeds meer gezondheidsproblemen. Na de gouden tip om te gaan eten als een diabeet, komt ze op het spoor van TheNewFood. Na bijna een jaar is ze 20 kilo afgevallen. Ze voelt zich heel veel beter, heeft veel minder pijnklachten en weer veel meer energie!

Eten was jouw manier om met je gezondheidsproblemen om te gaan?

“Ik voelde me vreselijk. Ik had veel last van mijn overgewicht. Het zat me in de weg en ik was altijd moe.  Het leek wel of mijn gezondheid met de dag slechter werd. Ik heb de bindweefselziekte hEDS, waardoor ik heel hypermobiel in mijn gewrichten ben. Overgewicht werkt dan ook nog eens tegen je. Ik had daardoor veel pijn in mijn gewrichten en spieren. Dag in, dag uit. Ik slikte veel pijnstillers en ontstekingsremmers om mijn dag een beetje door te komen. Daarbovenop moest ik weer medicatie slikken om alle bijwerkingen van de medicijnen te verlichten.

Het voelde alsof ik geen controle meer had over mijn lichaam en dat gebrek aan controle probeerde ik dan maar op te lossen door te eten. Pure frustratie en verdriet. Dat gaat natuurlijk niet goed. Ik werd zwaarder door al dat eten en door al dat eten kreeg ik meer klachten.”

Hoe kwam je op het spoor van koolhydraatarm?

“Al mijn lijnpogingen mislukten al binnen de kortste keren. Bovenop alle gezondheidsproblemen die ik al had, begonnen ook nog eens overgangsklachten en hormonale hoofdpijn op te spelen. Ik kwam radeloos bij een voedingsdeskundige terecht en ze bracht mij op het goede spoor. Ze adviseerde mij te gaan eten als iemand met diabetes: koolhydraten verminderen.

Ik ging zoeken naar wat dat precies inhield en het leek het me toch wel lastig. Mijn wekelijke patatje, koekjes en brood wilde ik helemaal niet missen en wat ging ik dan eten? Ik was bang dat mijn leven niet leuk genoeg zou zijn zonder dat allemaal. Maar toen ik de startgids van TheNewFood eenmaal in huis had, kreeg ik er toch zin in, al vond ik het wel spannend. Zou ik het wel lekker vinden?”

Je at veel lekkerder dan je had verwacht?

“Inmiddels weet ik dat het antwoord op de vraag of ik het wel lekker zou vinden, volmondig ‘ja’ is. Het is allemaal heerlijk. En helemaal niet zo spannend als ik dacht. Ik kon me overgeven aan ‘het proces’. Gewoon de weekmenu’s volgen, moeilijker dan dat is het niet. Niets bijhouden of uitrekenen. De boekjes staan vol met lekkere recepten en voor iedere situatie zijn duidelijke tips te vinden.

Er is een wereld voor me opengegaan. Geen moment heb ik brood, aardappeltjes of een ijsje toe, gemist. Ik geniet nu van gevulde eitjes, plakjes worst en blokjes kaas in plaats van snoep en chips. De maaltijden zijn makkelijk te bereiden en heerlijk. Mijn gezin eet inmiddels lekker mee en ik krijg veel steun van mijn omgeving.

Al heel snel merkte ik dat ik veel meer eetrust kreeg. Ik was niet meer continu bezig met het volgende eetmoment. Ineens had ik geen last meer van flauwvallen, duizelig zijn en me beroerd voelen zoals eerst, als ik niet op tijd at. Het is weg! Ik had voorheen ook vaak pijn in mijn maag en buik. Ook dat verdween als sneeuw voor de zon.”

Viel je af en ging je je beter voelen?

Inmiddels ben ik, na nog geen jaar, 20 kilo lichter en stabiel op mijn streefgewicht. Ik heb geen last meer van hoofpijn en overgangsklachten. Ik heb veel minder last van ontstekingen en ik ben van heel veel medicatie en pijnstillers teruggegaan naar maximaal 2 pijnstillers per dag.

De grootste verandering is misschien wel dat ik nu veel meer energie heb. Ik slaap beter en ik word niet meer steeds midden in de nacht wakker. Daardoor kan ik de dagen veel beter aan. Aan korte rustpauzes tussendoor heb ik nu genoeg. Ik haal zóveel meer uit de dag. Als het mooi weer is, kan ik eindelijk weer lekker aanrommelen in de tuin. De hersteltijd daarna is een stuk korter geworden. Eerst lag ik drie dagen te herstellen in bed. Nu kan ik de volgende dag gewoon weer lekker aan de slag. Dat geeft me veel vrijheid en onafhankelijkheid terug.

Dit is het is het mooiste cadeau dat ik mezelf had kunnen geven. Sinds ik hiermee ben begonnen, is er zoveel in positieve zin voor me veranderd! Ik weet nu wel beter, dan dat mijn leven niet leuk genoeg zou zijn zonder koolhydraten! Ik ben heerlijk slank, veel gezonder en geniet weer.”

Wat vind je arts van je transformatie?

“Mijn huisarts is erg enthousiast over de resultaten. Die praktijk staat zeker positief tegenover koolhydraatarm eten. De artsen en fysiotherapeut die mij behandelen voor hEDS zijn onder de indruk van de resultaten die ik heb bereikt en adviseren me om vooral zo door te gaan.”

Wat wil je anderen meegeven?

“Koolhydraatarm eten is de beste keus die ik kon maken. Ik zou willen dat ik hier twintig jaar geleden al weet van had gehad. Mijn dagen van vroeger en nu zijn niet te vergelijken, ik voel me zoveel beter. En ik geloof dat dit voor iedereen zo kan zijn. Ik gun het iedereen. Het eten is heerlijk. Ga er gewoon voor! 

Tot slot wil ik TheNewFood heel erg bedanken voor alles, voor de boekjes met lekkere recepten en voor alle steun! Ik hoop dat jullie nog heel veel mensen kunnen en mogen helpen op de manier waarop jullie mij ook hebben geholpen.”

Afvallen met een beperking

Moeder Gisella en haar man willen graag het verhaal delen van hun zoon Jacob. Gisella is enorm trots dat Jacob, die een verstandelijke beperking heeft, deze gezonde koolhydraatarme/ keto aanpak van TheNewFood volgt. Het gaat hem geweldig goed af, hij heeft prachtige...

Van depressief naar een lichter leven

Aafke de Bruijn (36) had ernstige depressies en een traumastoornis, waarvoor ze ook meerdere malen opgenomen is geweest en wel 30 pillen per dag slikte. Ze was altijd al zwaarder maar de kilo’s vlogen er in die jaren aan, tot Aafke het helemaal zat was: ze wilde zelf...

Naomi kreeg haar leven terug

Naomi (32) groeit op met onverklaarbare pijnen en vermoeidheid. Het blijkt fibromyalgie te zijn en het beperkt haar enorm in wat ze kan, ook qua studie en werk. In de loop van de jaren wordt ze ook zwaarder en om af te vallen start ze met TheNewFood. Tot haar grote...

Samen 68 kwijt en weer gezond

Sandra (46) en haar man Marco (53) waren al jaren te zwaar. Sandra had ook veel pijn door lipoedeem en brandend maagzuur. Ze sliep vrijwel niet meer door haar slaapapneu. Ook haar man had veel gezondheidsproblemen. Ze waren bang dat ze zo samen niet oud zouden worden....

Onbehandelbare eczeem verdwijnt

Petra (1975) heeft al ruim 20 jaar last van eczeem, waarvoor ze bij verschillende specialisten werd behandeld. Maar niets hielp echt of blijvend. Dan krijgt ze de tip dat voeding mogelijk de oorzaak is en na een omweg gaat ze aan de slag met TheNewFood. Al direct...

“Keto is meer dan een afvaldieet”

In 2010 kwam Annemiek veel kilo's aan, door problemen met haar voet. Een paar jaar later krijgt ze een dochter met het Prader-Willi syndroom, die daardoor áltijd honger heeft. In de strijd tegen haar eigen overgewicht en voor de gezondheid van haar dochter, begon een...

Verlost van heftige PMS klachten

Nina (40) had altijd veel last van PMS-klachten en onverklaarbare pijn in haar gewrichten. Om op gewicht te blijven moest ze regelmatig extreme 'hongerdiëten' volgen. Na haar laatste zwangerschap lukt het niet meer om die knop om te zetten. Via een vriendin ontdekt ze...

Monique heeft diabetes type 1 en had altijd pijn

Monique (58) kreeg op haar 26e te horen dat zij diabetes type 1 had. Direct moest ze beginnen met vier keer per dag insuline spuiten. Naast diabetes type 1 had Monique nog veel andere gezondheidsproblemen: een trage schildklier, reuma en veel pijnklachten. Door de...

Wil jij ook jouw ervaring met deze aanpak delen? Laat het ons weten! Wij nemen persoonlijk contact met je op voor een interview. Laten we nog meer mensen inspireren om anders te gaan eten en weer slanker, energieker en gezonder te worden!  

Delen