Selecteer een pagina
  1. SUCCESVERHALEN
  2.  » 
  3. VEEL AFGEVALLEN
  4.  » Eindelijk afvallen na een leven lijnen

Eindelijk afvallen na een leven lijnen

Ester (48) is getrouwd en heeft twee volwassen zoons. Ze heeft altijd al problemen met haar gewicht gehad. “Ieder dieet, van Sonja Bakker tot bedenk-het-maar-zo-gek, heb ik geprobeerd”, vertelt Ester. Met deze talloze pogingen viel ze nooit blijvend af. Ze werd steeds maar zwaarder en kreeg steeds meer gezondheidsproblemen. Na de gouden tip om te gaan eten als een diabeet, komt ze op het spoor van TheNewFood. Na bijna een jaar is ze 20 kilo afgevallen. Ze voelt zich heel veel beter, heeft veel minder pijnklachten en weer veel meer energie!

Eten was jouw manier om met je gezondheidsproblemen om te gaan?

“Ik voelde me vreselijk. Ik had veel last van mijn overgewicht. Het zat me in de weg en ik was altijd moe.  Het leek wel of mijn gezondheid met de dag slechter werd. Ik heb de bindweefselziekte hEDS, waardoor ik heel hypermobiel in mijn gewrichten ben. Overgewicht werkt dan ook nog eens tegen je. Ik had daardoor veel pijn in mijn gewrichten en spieren. Dag in, dag uit. Ik slikte veel pijnstillers en ontstekingsremmers om mijn dag een beetje door te komen. Daarbovenop moest ik weer medicatie slikken om alle bijwerkingen van de medicijnen te verlichten.

Het voelde alsof ik geen controle meer had over mijn lichaam en dat gebrek aan controle probeerde ik dan maar op te lossen door te eten. Pure frustratie en verdriet. Dat gaat natuurlijk niet goed. Ik werd zwaarder door al dat eten en door al dat eten kreeg ik meer klachten.”

Hoe kwam je op het spoor van koolhydraatarm?

“Al mijn lijnpogingen mislukten al binnen de kortste keren. Bovenop alle gezondheidsproblemen die ik al had, begonnen ook nog eens overgangsklachten en hormonale hoofdpijn op te spelen. Ik kwam radeloos bij een voedingsdeskundige terecht en ze bracht mij op het goede spoor. Ze adviseerde mij te gaan eten als iemand met diabetes: koolhydraten verminderen.

Ik ging zoeken naar wat dat precies inhield en het leek het me toch wel lastig. Mijn wekelijke patatje, koekjes en brood wilde ik helemaal niet missen en wat ging ik dan eten? Ik was bang dat mijn leven niet leuk genoeg zou zijn zonder dat allemaal. Maar toen ik de startgids van TheNewFood eenmaal in huis had, kreeg ik er toch zin in, al vond ik het wel spannend. Zou ik het wel lekker vinden?”

Je at veel lekkerder dan je had verwacht?

“Inmiddels weet ik dat het antwoord op de vraag of ik het wel lekker zou vinden, volmondig ‘ja’ is. Het is allemaal heerlijk. En helemaal niet zo spannend als ik dacht. Ik kon me overgeven aan ‘het proces’. Gewoon de weekmenu’s volgen, moeilijker dan dat is het niet. Niets bijhouden of uitrekenen. De boekjes staan vol met lekkere recepten en voor iedere situatie zijn duidelijke tips te vinden.

Er is een wereld voor me opengegaan. Geen moment heb ik brood, aardappeltjes of een ijsje toe, gemist. Ik geniet nu van gevulde eitjes, plakjes worst en blokjes kaas in plaats van snoep en chips. De maaltijden zijn makkelijk te bereiden en heerlijk. Mijn gezin eet inmiddels lekker mee en ik krijg veel steun van mijn omgeving.

Al heel snel merkte ik dat ik veel meer eetrust kreeg. Ik was niet meer continu bezig met het volgende eetmoment. Ineens had ik geen last meer van flauwvallen, duizelig zijn en me beroerd voelen zoals eerst, als ik niet op tijd at. Het is weg! Ik had voorheen ook vaak pijn in mijn maag en buik. Ook dat verdween als sneeuw voor de zon.”

Viel je af en ging je je beter voelen?

Inmiddels ben ik, na nog geen jaar, 20 kilo lichter en stabiel op mijn streefgewicht. Ik heb geen last meer van hoofpijn en overgangsklachten. Ik heb veel minder last van ontstekingen en ik ben van heel veel medicatie en pijnstillers teruggegaan naar maximaal 2 pijnstillers per dag.

De grootste verandering is misschien wel dat ik nu veel meer energie heb. Ik slaap beter en ik word niet meer steeds midden in de nacht wakker. Daardoor kan ik de dagen veel beter aan. Aan korte rustpauzes tussendoor heb ik nu genoeg. Ik haal zóveel meer uit de dag. Als het mooi weer is, kan ik eindelijk weer lekker aanrommelen in de tuin. De hersteltijd daarna is een stuk korter geworden. Eerst lag ik drie dagen te herstellen in bed. Nu kan ik de volgende dag gewoon weer lekker aan de slag. Dat geeft me veel vrijheid en onafhankelijkheid terug.

Dit is het is het mooiste cadeau dat ik mezelf had kunnen geven. Sinds ik hiermee ben begonnen, is er zoveel in positieve zin voor me veranderd! Ik weet nu wel beter, dan dat mijn leven niet leuk genoeg zou zijn zonder koolhydraten! Ik ben heerlijk slank, veel gezonder en geniet weer.”

Wat vind je arts van je transformatie?

“Mijn huisarts is erg enthousiast over de resultaten. Die praktijk staat zeker positief tegenover koolhydraatarm eten. De artsen en fysiotherapeut die mij behandelen voor hEDS zijn onder de indruk van de resultaten die ik heb bereikt en adviseren me om vooral zo door te gaan.”

Wat wil je anderen meegeven?

“Koolhydraatarm eten is de beste keus die ik kon maken. Ik zou willen dat ik hier twintig jaar geleden al weet van had gehad. Mijn dagen van vroeger en nu zijn niet te vergelijken, ik voel me zoveel beter. En ik geloof dat dit voor iedereen zo kan zijn. Ik gun het iedereen. Het eten is heerlijk. Ga er gewoon voor! 

Tot slot wil ik TheNewFood heel erg bedanken voor alles, voor de boekjes met lekkere recepten en voor alle steun! Ik hoop dat jullie nog heel veel mensen kunnen en mogen helpen op de manier waarop jullie mij ook hebben geholpen.”

Jannet (54) valt eindelijk echt af

Zangeres Jannet Bodewes (54) woog 102 kilo, had al tijden last van een chronisch ontstoken achillespees, was altijd moe en had veel darmproblemen. "Ik voelde me voortdurend opgeblazen en had enorme energiedips." De optredens met haar band vielen haar steeds zwaarder....

Yvonne voelt zich herboren

Jarenlang kampte Yvonne (50) met ernstige gezondheidsproblemen, veel overgewicht en was ze altijd extreem moe. Ze was ten einde raad. Eke poging om af te vallen mislukte en zo kwam ze steeds dieper in een dal terecht. Gelukkig kreeg ze uiteindelijk van kennissen de...

Bijna 50 kilo lichter en minder last van lipoedeem

Judy (48 jaar) stuurde ons een enthousiast bericht. "Ik ben in september 2019 begonnen met TheNewFood en nu, een jaar later, ben ik 47 kilo lichter en ik kan weer veel meer. Ik kan niet uitleggen hoe dankbaar ik ben!" Judy wil graag haar verhaal delen om ook anderen...

Van hartpatiënt naar kerngezond

Ed (59) kwam drie jaar geleden met spoed in het ziekenhuis terecht vanwege zijn hart. Het zag er niet zo best uit: vernauwingen en  hypercholesterolemie waren aandoeningen waaraan zijn vader en de familieleden van vaderskant bijna allemaal voor hun vijftigste jaar...

Afname ME/CVS-klachten door keto

Monique (54) leeft al dertig jaar met ME/CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom). Dit heeft haar leven enorm beïnvloed: dat kwam dertig jaar geleden vrijwel helemaal stil te liggen. Ze had continu het gevoel tegen een griep te moeten vechten. Ze moest zelfs stoppen met...

Geen endometrioseklachten meer!

Laura (28) had vanaf haar eerste menstruatie op haar veertiende al veel menstruatieklachten. Dit resulteerde in veel bezoekjes aan de dokter en veel beperkingen in haar dagelijks leven. Niets bleek te helpen, medicatie en ook een operatie had niet het gewenste effect....

Joyce (57) heeft geen migraine meer

Joyce (57) had al sinds haar zestiende last van hevige migraine-aanvallen. In de loop van de jaren kwamen de aanvallen steeds vaker en werden ze steeds erger. Medicatie hielp maar tijdelijk: ze had steeds meer nodig en het was altijd afwachten wanneer ze door haar...

Weer sterk en energiek na kanker

Tina (54) kreeg een aantal jaren geleden de diagnose darmkanker, nadat ze al een hele tijd rondliep met veel lichamelijke klachten. Na de behandelingen startte haar zoektocht naar écht gezond eten en zo begon ze met onze gezonde koolhydraatarme/keto aanpak. Inmiddels...

Wil jij ook jouw ervaring met deze aanpak delen? Laat het ons weten! Wij nemen persoonlijk contact met je op voor een interview. Laten we nog meer mensen inspireren om anders te gaan eten en weer slanker, energieker en gezonder te worden!