Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. SUCCESVERHALEN
  4.  » 
  5. GEZONDHEIDSWINST BEHAALD
  6.  » Joyce (57) heeft geen migraine meer

Joyce (57) heeft geen migraine meer

Joyce (57) had al sinds haar zestiende last van hevige migraine-aanvallen. In de loop van de jaren kwamen de aanvallen steeds vaker en werden ze steeds erger. Medicatie hielp maar tijdelijk: ze had steeds meer nodig en het was altijd afwachten wanneer ze door haar medicatie heen zou breken en nieuwe aanvallen zou krijgen. Gelukkig ontdekte ze de gezonde koolhydraatarme/keto aanpak van TheNewFood en startte ze met de weekmenu’s. Vanaf dat moment heeft ze nooit meer een migraineaanval gehad. Ze is 18 kilo afgevallen en voelt zich weer geweldig.

 “Om eerlijk te zijn geloofde ik er niet echt in. Ik had al zoveel geprobeerd om van mijn migraine af te komen. Zoveel medicijnen, injecties en therapieën had ik al gehad. Maar dit eten werkte al vanaf dag één; ik had gewoon meteen al helemaal geen aanvallen meer!”

Migraine had een enorme invloed op mijn leven

“Mijn leven werd enorm beïnvloed door de migraine. Ik kon nergens meer naar toe zonder medicatie. Ik heb een eigen bedrijf waar ik het erg druk mee heb. En ook mijn sociale leven is erg belangrijk voor me. Ik kan enorm genieten van sociale contacten, maar had altijd die onzekerheid: krijg ik weer een migraine-aanval?! Het was afschuwelijk… De afgelopen vijftien jaar had ik wel 3 migraine-aanvallen per week. En dat met medicatie!  Ik wist nooit wanneer de aanvallen kwamen, dus controleerde ik continu of ik wel voldoende medicatie bij me had.” 

Ik heb heel veel verschillende medicatie geprobeerd

“Ja, ik heb onwijs veel medicatie geprobeerd, maar mijn lijf wende aan alle soorten medicatie. Uiteindelijk heb ik zeven jaar lang een medicijn geslikt waarmee ik redelijk kon functioneren, of nou ja, wat je functioneren noemt… Ik had erg veel last van de bijwerkingen van dit medicijn. Zo kon ik bijvoorbeeld amper de stoel nog uit komen. Ik voelde me écht een wrak al die tijd. En ook dan was het altijd afwachten: wanneer werkt het niet meer? Wanneer ga ik wéér meer aanvallen krijgen?

In 2016 kwam ik terecht in een experimentele behandeling en kreeg ik één keer in de maand een injectie. Deze injecties hielpen goed, ik kon stoppen met mijn andere medicatie. Maar na een paar maanden bleek dat ik hier ook steeds meer van nodig had. In 2019 kreeg ik weer een andere soort (Imovig), maar daar gebeurde hetzelfde mee. De toekomst bleef dus onzeker: hoeveel medicatie heb ik over vijf jaar nodig? En wat als straks niks meer werkt?”

Mijn fysiotherapeut stelde voor om koolhydraatarm te proberen

“Mijn fysiotherapeut vertelde me over een koolhydraatarme/keto aanpak. Hij dacht dat dit mij weleens zou kunnen helpen. Ik kreeg een boek van mijn fysiotherapeut, maar dat was veel te ingewikkeld. Ik kan goed koken, maar hou niet van moeilijk doen en berekenen en bijhouden. Ik was de hele dag bezig met eten, en dat wilde ik niet. Ik ben toen verder gaan speuren en kwam de boeken van TheNewFood tegen.

Ik heb ze direct besteld, en eten werd toen ook weer veel leuker! Ik heb ze zelfs mijn fysiotherapeut aangeraden, zodat hij ze andere cliënten kan laten zien. Hij heeft toen ook de hele serie besteld en is helemaal fan, haha! Het is heel goed vol te houden, met superlekker eten. En zó makkelijk. Met de startgids kan een klein kind hier een goed begin mee maken.”

Nadat ik ben begonnen, heb ik geen migraine-aanval meer gehad

“Ik begon op 2 januari 2020 met de STARTGIDS, dit was echt mijn laatste hoop. En gelukkig heb ik het een kans gegeven. Ik heb er geen moment spijt van gehad! Ik knapte binnen een week op en werd lichamelijk twintig jaar jonger. Ik heb, sinds ik koolhydraatarm/keto eet volgens de startgids, geen migraineaanvallen meer gehad.

Mijn leven is 180 graden gekeerd! Ik ga nu huppelend door het leven! Iets wat ik me nooit had kunnen voorstellen. Ik voelde me al zo lang naar, maar nu is daar eindelijk verandering in gekomen. Ik mis de sportschool, zelfs nu tijdens de lockdown. Om me te vermaken ga ik iedere dag een flink stuk wandelen, daar kan ik ook weer van genieten!”

Ik ging van maat 44 naar 38 en voel me weer fit en helder

“Ik heb een veel scherper en helderder hoofd. Door de migraine voelde ik me altijd ‘zompig’ in mijn hoofd. Ik kon me niet goed concentreren en veel dingen gingen langs me heen, ik nam dan medicatie om me weer scherp te voelen. Nu is dat helemaal anders. Hierdoor kan ik me beter concentreren op mijn werk en zijn sociale contacten ook veel leuker geworden: ik krijg alles weer helder en scherp mee. En ik heb bakken energie. Dat niet te vergeten!

Ik ben begonnen met deze aanpak, omdat ik mijn migraine onder controle wilde krijgen, maar ik geef toe: ik had ook wel wat kilootjes te verliezen. En ook dat is gelukt! Ik ben inmiddels 18 kilo kwijt en van maat 44 naar maat 38 gegaan. Ik zou nog wel 5 kilo kwijt willen, maar dat heeft geen haast, ik ben al heel blij dat ik nu weer slank ben en me zoveel beter voel.

Ook mijn familie heeft hier al veel mee bereikt

“Mijn broer en zijn zoon eten ook volledig koolhydraatarm/keto. Zijn zoon deed dat al, en toen ik begon met koolhydraatarm/keto eten, besloot mijn broer ook mee te gaan doen. Zij hebben ook al veel bereikt met deze aanpak! Mijn broer is flink afgevallen en heeft steeds minder astmaproblemen. En zijn zoon is van zijn huidproblemen afgekomen.

Ik probeer nog meer mensen in mijn omgeving te overtuigen van deze aanpak. Ik vind écht dat veel meer mensen dit zouden moeten doen. Ik wil nooit meer ander eten. Geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt! Dankzij deze manier van eten heb ik eindelijk een normaal leven!

Mijn hele kijk op eten is veranderd. Mijn dochter werkt op de IC en ziet daar nu vooral mensen met overgewicht en gezondheidsproblemen, zoals diabetes 2 en een hoge bloeddruk. Daar kun je dus gewoon vanaf komen als je op deze manier gaat eten. Hoe mooi is dat?”

Ik kan het iedereen aanraden

“Ik had ook veel last van allerlei andere kwalen; last van m’n gewrichten, altijd doodmoe, nou ja van alles eigenlijk. Iedereen zei dan: dat komt door de overgang. Sinds ik volgens TheNewFood eet, is dat allemaal weg. Ik ben er nu echt van overtuigd dat al die kwalen er niet maar ‘gewoon bijhoren’. Deze aanpak heeft mij een andere kijk op eten gegeven en weer een normaal klachtenvrij leven. 

Ik kan het iedereen aanraden. Doe het voor jezelf en voor je gezondheid. Je hoeft je niet dik, ziek en ellendig te voelen. Ik ben daarvan een levend voorbeeld. Ik voelde me iedere dag ziek en leefde met veel pijn, nu heb ik eindelijk weer plezier en voel ik me fitter dan ooit. Dit kan ook voor jou gelden, je hoeft alleen maar te starten! Het enige wat ik zelf jammer vind, is dat ik er niet veel eerder mee ben begonnen.” 

MEER OVER MIGRAINE EN DEZE AANPAK
Lees hier meer over migraine en gezond koolhydraatarm/keto eten.

 

BOEKEN Koolhydraatarm/keto eten 

Succesvolle praktische aanpak met makkelijke koolhydraatarme/KETO menu’s en heerlijke recepten voor elke dag.

Delen