Selecteer een pagina
  1. RECEPTEN
  2.  » Burgersaladebowl met burgersaus

Burgersaladebowl met burgersaus

Lekker makkelijk en de geheime burgersaus maakt deze saladebowl onweerstaanbaar! Kies jouw favoriete burger van bijvoorbeeld rundvlees, varken, lamsvlees, kip of zalm). Ook lekker met afgekoelde burgers, je kunt voor je lunch deze salade met de dressing er al door meenemen. 

Volg je de weekmenu’s uit de STARTGIDSEN dan past deze bowl heel goed in je menu in plaats van je diner of lunch van die dag. Maak eventueel wat extra saus, want hij is heerlijk bij veel gerechten! 

Dit is een recept uit de VASTENSPECIAL. In deze special vind je naast alles over vasten ook veel heerlijke snelle éénpersoonsgerechten, kleine gerechtjes en toetjes. Onder het recept vind je een overzicht van alle gerechten die in de VASTENSPECIAL staan. 

BURGERSALADEBOWL 1 PORTIE KH 4-6 PER PORTIE (± 6 gram koolhydraten)

DE BOWL (NODIG VOOR 1 PORTIE)
4 plakjes bacon (of ontbijtspek)
1 klont roomboter
2 beefburgers (of hamburger, kipburgers, zalmburger of lamsburger (met minste koolhydraten, zie TIP) 
100 gram ijsbergsla, gesneden (of andere salade)
2 hardgekookte eieren, in partjes
10 minitomaatjes (of tomaat in partjes)
3 plakjes echte cheddar, in reepjes gesneden (0,1 gr kh/100 gram, zie TIP), of 50 gram geraspte cheddar

BURGERSAUS (NODIG VOOR 1 RUIME PORTIE)
3 el mayonaise (zie TIP)
1 middelmaat zoetzure augurk (met zoetstof, zoals Kesbeke, zie TIP)
1 el vocht van de augurken (met zoetstof, zoals Kesbeke, zie TIP)
2 tl milde mosterd
1 tl milde paprikapoeder
zoetstof naar smaak
zwarte peper en zout naar smaak

ZO MAAK JE DE BURGERSALADEBOWL
1. Bak de plakjes bacon (of ontbijtspek) uit in een droge koekenpan, haal uit de pan en houd apart.
2. Voeg 1 klont roomboter toe aan het bakvet, bak hierin de burgers om en om bruin en gaar, snijd elke burger in zes tot acht stukken.
3. Schik in een kom/bowl 100 gram gesneden ijsbergsla, de partjes ei, tomaat, cheddar en de stukken burger.
4. Maal voor de burgersaus in een keukenmachine met hakmes, of in een hoge kom met staafmixer, de mayonaise, augurk, 1 el vocht van de augurken, mosterd en paprikapoeder tot een gladde hamburgersaus. Breng op smaak met een drupje zoetstof, zwarte peper en zout en eventueel nog wat milde paprikapoeder.
5. Schep de saus over de bowl. Verbrokkel de gebakken spek over de salade.
Saus over? Een restje saus eet je bij andere salades of vlees, over tonijn uit blik, over gekookte eieren enzovoort. Bewaar maximaal 6 dagen.

TIP Burgers Geschikte burgers: supermarktproducten, zoek op ‘ burger’.
TIP Cheddar Koop geen ‘nepcheddar’ of smeltkaas (hier lees je waarom). Geschikte cheddar: supermarktproducten, zoek op ‘cheddar’.
TIP Mayonaise Zelf maken (STARTGIDS) of kijk hier voor geschikte mayonaise: supermarktproducten, zoek op ‘mayonaise’.
TIP Augurken Geschikte augurken: supermarktproducten, zoek op ‘augurken’.
 

MEER HEERLIJKE ÉÉNPERSOONSGERECHTEN VIND JE IN DE VASTENSPECIAL!  HIERONDER ALLE RECEPTEN