Een beetje vreemd misschien, maar wel ontzettend lekker! Met eventueel nog een lekker toetje na, uit één van de STARTGIDSEN, de ONTBIJT&LUNCHSPECIAL of de VASTENSPECIAL, de fudgecake met slagroom of de flan, heb je zo een heerlijke complete maaltijd. Je kunt natuurlijk ook alleen soep nemen, eventueel een grotere portie.
VOOR 5 PORTIES ± 7 GRAM KOOLHYDRATEN PER PORTIE
DIT HEB JE NODIG VOOR 5 PORTIES
2 klontjes roomboter
100 gram plakjes bacon of ontbijtspek
4 hamburgers of beefburgers, in stukken (kies de burgers met de minste koolhydraten)
1 grote ui, in ringen
1 teentje knoflook, gehakt of geperst (of 1 theelepel gehakte knoflook uit de diepvries van Daregal)
1 bloemkool, in kleine roosjes (ongeveer 500 gram)
500 ml ongezoete amandelmelk
250 ml slagroom
2 kippenbouillonblokjes
200 gram jongbelegen kaas, geraspt (of cheddar, geraspt)
1 bol mozzarella, in stukjes (125 gram)
zout en zwarte peper naar smaak
1 klein kropje Romaine sla (of een paar bladeren ijsbergsla), fijngesneden
100 gram Amsterdamse uien, gehakt (soort met minste koolhydraten, zie TIP)
ZO MAAK JE HET
- Bak in een ruime droge koekenpan op niet te hoog vuur (in een aantal porties) de plakjes bacon bruin. Schep de gebakken plakjes bacon uit het bakvet en houd ze apart.
- Voeg de boter toe aan het bakvet en bak de stukken hamburgers tot het vlees net gaat kleuren. Voeg de uiringen toe en bak mee tot ze glazig zijn (maar niet bruin).
- Schep alles in een ruime pan, ook het vet. Voeg de knoflook en 2/3 van de bloemkool toe, schep even door en voeg amandelmelk, slagroom en de bouillonblokjes toe.
- Breng aan de kook en laat de bloemkool in 20 minuten koken. Snijd de achtergebleven bloemkool in kleine roosjes.
- Pureer de soep grof met de staafmixer of blender.
- Breng de soep weer aan de kook, voeg de achtergehouden fijngesneden bloemkoolroosjes toe, de mozzarella en twee derde van de geraspte kaas. Laat de soep nog even koken, terwijl je af en toe roert, tot alle kaas is gesmolten en de bloemkoolroosjes beetgaar zijn.
- Verkruimel de bacon, roer de helft door de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in kommen en verdeel er de Amsterdamse ui, de sla, de rest van de bacon en de rest van de kaas over.
TIP Amsterdamse uien van Kesbeke hebben weinig koolhydraten, omdat er geen suiker maar zoetstof is gebruikt.
Meer verrassende, snelle en makkelijk soeprecepten vind je in de SOEPSPECIAL
Suikervrije KETO limonadesiroop
Suikervrije limonadesiroop past met mate prima in een gezond koolhydraatarme/keto aanpak. Niet om de hele dag limonade te drinken, maar voor af en toe, of misschien om waterijsjes te maken, voor over een toetje of om te gebruiken in de keuken bij het koken....
Voorjaars-stamppotje met raapstelen
Ieder voorjaar kijk ik weer uit naar de raapsteeltjes. Wat een feest op je bord, zo'n zonnig 'knapperig' stamppotje! De kruidige smaak van de raapstelen is heerlijk in combinatie met de kruidenkaas. Eet je hem liever zonder vlees? Dan laat je het spek gewoon weg. Deze...
Appelcompote van courgette
Laat je verrassen door deze heerlijke frisse én verrassende veelzijdige 'appelcompote' (grove appelmoes met stukken)! Heerlijk met wat slagroom, op de eiercake als gebakje, in een pannenkoek (zie TIPS), in de yoghurt, of bij de warme maaltijd... Het is super simpel om...
Maak zelf cheesepops!
Cheesepops ken je misschien wel uit de supermarkt. Een heerlijke knapperige snack, gemaakt van puur alleen kaas. Helemaal gezond koolhydraatarm/keto dus! En je kunt ze heel gemakkelijk zelf maken! En het enige wat je nodig hebt... is kaas! En een oven...
Keto kaasfondue – gezellig & gezond
Feestelijk en gezellig kaasfonduen? Ook als je koolhydraatarm/keto eet dan kun je heerlijk genieten van kaasfondue. Uiteraard met een aantal aanpassingen. Zo bind je de fondue niet met maizena of meel en uiteraard vervang je het brood. Ik help je graag op weg met deze...
Super snelle keto-gehaktballetjes
Volgens mij is dit het aller- allereenvoudigste recept voor snelle gehaktballetjes. Binnen 12 minuten heb je ze op tafel staan en je hebt er maar één ingrediënt voor nodig! Je hoeft niets meer te kruiden of toe te voegen, de saucijzen leveren je kant-en-klaar...
Supersnelle pittige ketosaus
Laat je verrassen door dit heerlijke pittige en supersnelle sausje voor bij de barbecue, op een stokbroodje (lentespecial), of gewoon bij je maaltijd. Je maakt deze snelle saus met kimchi, dit zijn gefermenteerde groenten, naar Koreaans recept. Supergezond en lekker...
Aspergequiches met zalm of ham
Deze heerlijke quiches zijn supermakkelijk te maken. Je eet ze koud, bijvoorbeeld als lunch en ze zijn handig om mee te nemen. Ook lekker bij een kop soep of met een salade als diner. Je vult ze met asperges, gekookte eieren en gerookte zalm (zie de TIPS voor meer...
Koolhydraatarm eten Zó doe je dat!
Succesvolle aanpak met makkelijke koolhydraatarme menu’s en heerlijke recepten voor elke dag.
-
STARTGIDS Boek
€16,45 -
STARTGIDS DEEL 2 Boek
€16,45 -
STARTGIDS DEEL 3 BOEK
€16,45 -
VEGA-STARTGIDS Boek
€16,45 -
EENPANSPECIAL Boek
€16,45 -
OVENSPECIAL Boek
€16,45 -
ZOMERSPECIAL Boek
€16,45 -
ONTBIJT & LUNCHSPECIAL Boek
€16,45 -
SOEPSPECIAL Boek
€16,45 -
KERSTSPECIAL Boek
€16,45 -
STAMPPOTSPECIAL Boek
€16,45 -
VEGA-SPECIAL Boek
€16,45