Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. NIEUWS
  4.  » Opmerkelijk nieuws over keto

Opmerkelijk nieuws over keto

Eens in de zoveel tijd is het weer raak en komt koolhydraatarm/keto eten negatief in het nieuws. Zomaar, uit het niets… En ondanks alle positieve ervaringen, is dat voor sommige mensen toch even schrikken. Misschien maakt het je misschien toch aan het twijfelen. Ik ontvang dan ook vaak meteen verontruste berichtjes: “Klopt dit nieuws? Is keto echt wel gezond?”

Mijn belofte

In 2003 besloot ik zoveel mogelijk mensen te willen helpen met ook weer slanker en gezonder worden. En die missie neem ik (met mijn team) heel serieus. TheNewFood baseert haar adviezen op de nieuwste inzichten en kennis op keto-gebied. Wij volgen serieuze wetenschappelijke onderzoeken en adviezen van artsen over de hele wereld die zijn gespecialiseerd in deze aanpak en waar wij vaak ook mee samenwerken.

Onze eigen ervaring in de praktijk en wat wij terughoren van mensen over hoe ze hun gezondheid hebben verbeterd, nemen we natuurlijk ook mee. Al deze informatie delen wij dan weer via onze kanalen. Altijd naar waarheid. Ik durf je dan ook dit te beloven: mochten wij ooit ontdekken dat een gezonde keto aanpak geen goed idee is, dan delen we dat ook. Want wij willen mensen helpen beter te worden en niet zieker.

Een korreltje zout

Misschien denk je nu: dat kan Matty wel beloven, maar waar komt dat nieuws dan vandaan? Dat moet érgens vandaan komen toch? Dat snap ik; jij wilt gewoon precies weten hoe het zit! Ik raad je aan om altijd heel kritisch te kijken naar wat er wordt beweerd. Gaat het om een onderzoek? Wie was dan de opdrachtgever? Waar kwam het geld vandaan? Wat werd onderzocht? Ga eventueel zelf op zoek naar meer informatie…

En vraag je ook eens af: de spectaculaire resultaten die behaald worden met gezond keto (minder overgewicht, meer energie, meer gezondheid, minder medicatie etc. etc.), waarom lees je daar eigenlijk nooit iets over in het nieuws? Stel je die koppen eens voor: NA JAREN VAN CHRONISCHE ZIEKTE NU GEEN MEDICATIE MEER NODIG … Waarom staat dát eigenlijk niet elke dag in de krant?

Waarom gebeurt het eigenlijk?

Wie zal het zeggen… Je zou wel de vraag kunnen stellen: wie heeft er belang bij mensen die slanker en gezonder worden? Zónder pillen, spuiten of medische ingrepen? Wie heeft er belang bij mensen die 90% van de supermarkt overslaan en (bijna) alle medicatie kunnen stoppen? Mensen die weer in hun eigen kracht geloven? Of misschien is de vraag: wie heeft er geen belang bij? Daar kun jij je vast wel iets bij voorstellen.

Als iedereen weer gezond koolhydraatarm/keto gaat eten, dus weer eten waar we voor gemaakt zijn, dan worden én blijven mensen slanker en gezonder. Dan zouden er heel veel minder mensen chronisch ziek zijn. Dan zouden veel mensen weer bruisen van energie en de eigen kracht terugvinden… Wist je trouwens dat vrijwel alle onderzoeken naar ziekte en voeding worden gefinancierd door de farmaceutische industrie?

Coca Cola kocht voor miljoenen wetenschappers om

Zo werd nog niet eens zo lang geleden bekend dat Coca cola miljoenen heeft uitgegeven om de feiten te verdraaien over de gevolgen van suiker. En zij zijn niet de enige. Er zijn veel meer grote en kleine schandalen bekend waarbij wetenschappers de uitkomst van onderzoeken beïnvloeden of anders voorstellen. Ook vandaag de dag. Kijk daarom ook altijd kritisch naar onderzoeken.

En wat denk je hiervan; in 2017 ontving ik persoonlijk zelfs een aantal ‘dreigmailtjes’ van een professor. Hij zou TheNewFood ‘kapot maken’. Deze zelfde professor kwam in die tijd regelmatig in het nieuws met zijn beweringen dat we niet zonder brood kunnen leven. Hij schreef ook regelmatig positieve berichten over suiker en koolhydraten, o.a. voor het ‘kenniscentrum suiker’, wat ooit werd opgericht door de suikerindustrie zelf!

Vertrouw op jezelf

Neem dit van mij aan: we zullen steeds meer tegengeluid gaan horen. Hoe meer puur koolhydraatarm/keto eten hét antwoord blijkt te zijn op overgewicht, diabetes type 2 en andere ‘welvaartsziektes’, hoe groter de kans dat andere belanghebbende partijen (die bang zijn geld/klanten te verliezen) gaan proberen dit onderuit te halen. Houd daar rekening mee en laat het je vooral niet onzeker maken over deze aanpak.

Laat je niet gek maken! Gezond koolhydraatarm/keto eten gaat over stoppen met bewerkt eten en weer terug naar écht en puur eten. Voeding waar ons lijf voor gemaakt is, zoals we vroeger aten! Je komt niets tekort, integendeel. Je gaat je lichaam eindelijk weer ‘echt voeden’. Vertrouw op wat je merkt, ziet en voelt in je lijf. Kijk naar alle gezondheidsverbeteringen, naar wat het jou en zoveel anderen allemaal oplevert.

Het is jouw lijf, niet dat van bladenmakers, journalisten of programmamakers op tv. En ook niet van artsen, wetenschappers, ‘afval-experts’ of het voedingscentrum. Het is jouw lijf! Zorg er goed voor.

OVERZICHT ALLE ARTIKELEN

 Je kunt hier ook zoeken op de site:

Delen