Selecteer een pagina

BLOG 29 Samen 175 kilo lichter

ewZangeres Jannet Bodewes (55) startte in 2020 met de aanpak van TheNewFood en viel 35 kilo af. Ook haar gezondheid verbeterde enorm. Sindsdien wil ze nooit meer anders. Naast zingen houdt ze erg van schrijven. Jannet vertelt wekelijks over haar slanke keto-leven.

EEN NIEUWE BASSIST

Eerder dit jaar kwamen we zonder basgitarist te zitten, dus moesten we op zoek naar een vervanger… Net op dat moment werd op de Facebookpagina van TheNewFood het verhaal van Ed gedeeld. Ed is nu alweer een paar jaar geleden 40 kilo afgevallen met TheNewFood en in zijn succesverhaal vertelt hij dat hij basgitarist is. Ik trok de stoute schoenen aan en stuurde hem een bericht.  Ed was direct enthousiast!

Er volgt een kennismaking. Daarvoor had ik Ed al wel eens online gesproken via TheNewFood, maar ik had hem nog nooit live gezien. Ik vond het heel fijn ook weer eens iemand te ontmoeten die, net als wijzelf, zoveel te danken heeft aan de aanpak van TheNewFood. Het voelde gelijk goed en vertrouwd, nog voor we één noot samen gespeeld hadden. En zo kwam van het één het ander en inmiddels is Ed onze nieuwe basgitarist!

WANHOPIG

Tijdens één van onze eerste optredens samen, een paar weken geleden, spot ik Feonique en haar man Terrence in het publiek. Ik leerde Feonique zo’n 2 jaar geleden kennen, toen ze mij een wanhopig berichtje stuurde via de chat. Ik at toen zelf 7 maanden keto en was inmiddels 28 kilo kwijt. Elke week deelde ik mijn resultaten op mijn Facebookpagina, waar zij, als countryfan, ook meelas. 

Ze had alles al geprobeerd vertelde ze, maar niks werkte. Zou dit keto eten ook voor haar de oplossing kunnen zijn? Ja natuurlijk! Ik legde haar uit hoe het werkt en raadde haar de startgidsen aan. En zo zijn Feonique en Terrence op 1 december 2020 begonnen met de weekmenu’s. Acht maanden later waren ze allebei 50 kilo kwijt, weer super gezond en hadden ze allebei geen medicatie meer (hier lees je hun verhaal).

FOTOMOMENT

In de pauze loop ik samen met Ed naar Feonique en Terrence toe. Dit voelt toch wel heel bijzonder. Vier mensen die een compleet ander leven kregen door anders te gaan eten. Samen zijn we 175 kilo afgevallen én die kilo’s zijn er nu nog steeds af. Dat is misschien wel het meest bijzondere van deze aanpak. Dat het zo makkelijk is om op gewicht te blijven, terwijl je wel elke dag kunt genieten van heerlijk eten.

We staan midden in de zaal als we iemand een foto laten maken van ons vieren. De mensen om ons heen vangen ons gesprek over TheNewFood en onze persoonlijke successen op. Dat roept natuurlijk veel vragen op en er is ook veel bewondering en verbazing te merken. Ik krijg meteen een beetje een ‘TheNewFood-succes-feestje’ gevoel. Wat is dit leuk! 

Delen