Selecteer een pagina
  1. SUCCESVERHALEN
  2.  » 
  3. ZORGPROFESSIONALS
  4.  » Keto in de spreekkamer bij POH Joke

Keto in de spreekkamer bij POH Joke

Joke Postma, POH (praktijkondersteuner) bij huisartsenpraktijk Havelte, viel zelf in een jaar 25 kilo af met de aanpak van TheNewFood en is nu fitter en energieker dan ooit. Ze gunde ook al haar patiënten dit succes en inmiddels adviseren Joke en haar collega deze aanpak ook in de praktijk met veel succes aan hun patiënten!

Ervaring met koolhydraatarm eten

“In het verleden heb ik wel eens koolhydraatarm gegeten met de boeken van dr. Frank. Ik ben daar toen zo’n 20 kilo mee afgevallen maar vond het eten niet zo geweldig. Het was erg bewerkelijk, ik greep vaak naar hetzelfde en ik vond het eten op een gegeven moment saai. Steeds vaker en vaker greep ik daardoor weer naar ‘normaal eten’ met veel koolhydraten.

In de loop van de jaren daarna ben ik alles wat ik destijds was afgevallen weer aangekomen, plus de nodige extra kilo’s.  Ik probeerde wel op te letten en sprak met mijzelf af dat ik nooit boven de 100 kilo zou komen.” 

Geen treurige boterhammetjes meer

Op een dag zat ik tijdens de middagpauze aan mijn ‘treurige’ boterhammetjes, terwijl een collega een heerlijk ogende salade aan het eten was. Ik vroeg haar naar het recept en ze gaf aan sinds een week te eten volgens de weekmenu’s van TheNewFood. Het beviel haar erg goed. Ze hoefde niet zoveel af te vallen maar wilde vooral gezonder en energieker worden.

Geïnspireerd door haar ben ik op zoek gegaan naar wat de aanpak van TheNewFood inhield. Dat sprak me meteen aan. Ik heb direct de startgids als PDF besteld. Erg fijn, want die heb je direct in huis. Toen ik begon te lezen was ik direct enthousiast en besloot te overleggen met mijn dochter van 27, of ze ook mee wilde doen. Ook zij gaf direct een volmondig ‘JA!’. We besloten er samen voor te gaan.”

Anders dan andere koolhydraatarme diëten

“Ik had al lang niet op de weegschaal gestaan en bleek 110 kilo te wegen! Een grens overschreden dus en ik was nog gemotiveerder. Het viel al meteen op dat deze aanpak heel anders was. De menu’s zijn erg makkelijk te maken en alles is heerlijk. Ik merkte in de eerste week al dat ik me veel beter voelde: ik had meer energie en zat lekkerder in mijn vel. Ook was de vetbult in mijn nek, die ik al jaren had, ineens verdwenen.

Het afvallen liep ook lekker en uiteindelijk ben ik in een jaar tijd al 25 kilo afgevallen, terwijl ik heerlijk eet en nooit honger heb! Inmiddels stel ik zelf mijn menu samen met behulp van de vele opties in alle boekjes. Zelfs na een jaar koolhydraatarm/keto te eten, vind ik nog steeds dat ik erg gevarieerd eet. En alles koop je gewoon in de supermarkt. Ook patiënten zagen mijn veranderingen, ze vroegen hoe ik zoveel ben afgevallen.”

FOTO LINKS: Joke vóór ze begon met de startgidsen…
FOTO RECHTS: Joke nu, in haar spreekkamer met de posters van TheNewFood.

HET VERHAAL GAAT VERDER ONDER DE FOTO

POH

Dit gunden we iedereen

“Een half jaar na mijn start besloten Marije en ik dat we dit wilden doorgeven. Wij zien voornamelijk patiënten met diabetes en hart- en vaatziekten, soms ook met overgewicht. Zij zouden hier ook veel baat kunnen hebben. We gingen in gesprek met de huisartsen en ook zij waren enthousiast over het idee dat we dit als optie aan zouden bieden. Zodat bijvoorbeeld patiënten met diabetes 2 hun eigen gezondheid zouden kunnen veranderen. Het hielp natuurlijk dat wij zelf ook mooie resultaten hebben behaald.

We bestelden een informatiepakket bij TheNewFood. De posters hangen nu in de spreekkamer en de andere informatie en boekjes liggen hier ter inzage. De huisartsen staan helemaal achter ons en verwijzen patiënten naar ons. Ze laten de uitvoer en het adviseren aan ons over. Voor uitgebreid advies verwijzen we regelmatig naar de informatie en artikelen op de site van TheNewFood.”

Enthousiast!

“Patiënten reageren vaak enthousiast. Vaak zien ze de informatie boekjes en beginnen ze er zelf al over, of ze vragen hoe ik zelf die kilo’s ben kwijtgeraakt en dan willen ze zelf ook aan de slag. We zien mensen heel goed afvallen en alle bloedwaardes in snel tempo beter worden. Ook de cholesterolsamenstelling veranderd. Al zijn sommige patiënten niet meteen overtuigd dat meer vet eten gezond is.

Dat is niet zo raar: we hebben jarenlang ‘geleerd’ dat volle producten en verzadigde vetten vermeden moeten worden. En nu zeggen wij: maak je geen zorgen, deze voeding is júist heel gezond, dat is ook keer op keer bewezen. Ik verwijs hen dan graag naar de site van TheNewFood, waar onder meer veel onderzoeken en wetenschappelijke informatie te vinden is over deze aanpak en uitleg over LDL.”

Direct minder medicatie

“Met patiënten met diabetes die op controle komen gaan we nu vaak in gesprek. Zeker als de bloedsuikers te hoog zijn. Ik geef hen aan dat ze dan twee keuzes hebben: meer medicatie (pillen of insuline) of iets heel anders. Iets waarmee je zelfs van de medicatie af kunt komen. De meesten zijn erg geïnteresseerd. Met behulp van de posters kunnen we goed laten zien wat voeding doet met je bloedsuikers.

Als mensen besluiten te starten met de startgids, vraag ik ze altijd dit vooraf tegen me te zeggen. Dat is belangrijk want de bloedsuikers dalen vanaf dag één en ze hebben vrijwel direct minder medicatie nodig. Mensen zijn vaak daar vaak helemaal verbaasd over. Wie nog niet echt overtuigd is raden wij een continue glucose meter (freestyle libre) aan, zodat ze zelf kunnen zien hoe effectief deze aanpak is en hoe de bloedsuikers de hele dag stabiel blijven. Dit motiveert hen extra om ook te starten of door te gaan met deze aanpak. 

Afvallen is niet het belangrijkste

“Voor veel mensen is het onwijs fijn dat ze met deze aanpak eindelijk gemakkelijker gewicht verliezen, maar dat is natuurlijk niet alles. Dat vertel ik mijn patiënten ook altijd. Ondanks dat je misschien nog geen perfect BMI hebt, kun je al vele malen gezonder zijn geworden en dát is zoveel belangrijker. Dit geldt ook voor mijzelf: ik was al blij met de eerste 10 kilo, en toen met de eerste 20, en nu ben ik 25 kilo kwijt.

We zien wel wat er nog gaat komen, het meest belangrijke is: ik voel me zoveel beter en dat zie ik ook bij patiënten die op deze manier gaan eten! Ze behalen heel mooie resultaten en kunnen vaak al snel medicatie afbouwen. Ik ben blij dat we nu tools in handen hebben om mensen nog beter te kunnen helpen. Want dit gun je iedereen! ”

Wil jij ook starten?

Je kunt op een gezonde en effectieve manier starten met deze aanpak, net als de patiënten van Joke. Start hiervoor met de weekmenu’s in de STARTGIDS. Er is ook een kortingspakket met extra weekmenu’s.

Al binnen enkele weken zul je merken dat je je heel veel beter en energieker gaat voelen, je al veel gewicht kwijt bent en allerlei gezondheidsproblemen verminderen. Ook je bloeddruk normaliseert snel. Je lijf wordt snel weer gezonder en sterker. Juist nu zo belangrijk! 

HEB JE DIABETES 2? Je bloedsuikers zakken vrijwel direct, lees altijd eerst dit stappenplan en maak eventueel eerst een plan met je behandelaar.
HEB JE HOGE BLOEDDRUK? Hier vind je meer informatie.
HEB JE ANDERE GEZONDHEIDSPROBLEMEN? Kijk dan in dit overzicht wat voor jou de beste aanpak is.
BEN JIJ EEN ZORGPROFESSIONAL? Ga naar de speciale sectie op onze site, voor meer informatie en ondersteunende materialen (o.a. posters). 

Steeds meer zorgprofessionals adviseren koolhydraatarm

Er komen gelukkig steeds meer artsen, diabetesverpleegkundigen en diëtisten bij, die pleiten voor een koolhydraatarm/keto menu als onderdeel van een gezonde leefstijl. Ik vind dat een geweldige ontwikkeling en heb veel respect voor deze zorgprofessionals die het anders aan durven te pakken. Door in te zetten op méér energie, méér gezondheid en mínder medicatie! 

Lees hier hun succesverhalen. Zoek je een zorgprofessional die ook achter onze koolhydraatarme/keto aanpak staat? Je vindt ze op ons platform: koolhydraatarmnederland.nl. 

 

Verder lezen

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

BOEKEN Koolhydraatarm/keto eten 

Succesvolle praktische aanpak met makkelijke koolhydraatarme/KETO menu’s en heerlijke recepten voor elke dag.

BRONNEN BIJ DIT ARTIKEL

https://www.youtube.com/watch?v=xaTNJWU12aA&t=859s

https://www.nu.nl/gezondheid/5974597/gezonde-voeding-lijkt-sleutel-voor-het-indammen-van-chronische-ziekten.html

Delen