Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. SUCCESVERHALEN
  4.  » 
  5. VEEL AFGEVALLEN
  6.  » Jhon valt moeiteloos 40 kilo af

Jhon valt moeiteloos 40 kilo af

RUIM 40 KILO AFGEVALLEN EN VEEL GEZONDER EN FITTER!

Jhon (64) werd steeds zwaarder en afvallen lukte hem maar niet. Tot hij bij Hartpatiënten Nederland een artikel tegenkwam over TheNewFood. Omdat hij steeds meer last kreeg van zijn gewicht wilde hij dit proberen. Jhon raakte zo ruim 40 kilo kwijt zonder ook maar een dag honger te hebben gehad. Onlangs stond Jhon zelf met zijn prachtige verhaal in het blad van Hartpatiënten Nederland! De link naar dat interview staat onderaan dit artikel. 

Een echte bourgondiër

“Ik woon samen met mijn vrouw Toos in het gezellige Noord-Brabant. Wij zijn de trotse grootouders van twee prachtige kleinkinderen. Vanaf het moment dat ik een kantoorjob kreeg bij defensie (rond 1996) worstelde ik met mijn gewicht. Het bourgondische leven was geen goede combinatie met het zittende bestaan.

Maar de gewichtstoename ging geleidelijk aan, je hebt het niet echt in de gaten en kijkt er wellicht ook onbewust een beetje van weg. Ik zweefde toentertijd altijd rond de 110 kilogram en ondervond daarbij geen fysieke problemen. Sinds 2015 ben ik met FLO (een soort van vervroegd pensioen) na jaren als beroepsmilitair gewerkt te hebben bij de Koninklijke Luchtmacht, vanaf toen ging het echt mis met mijn gewicht.

Verschillende afvalpogingen

“Na mijn “pensioen” ging het echter sneller. Ik hoefde geen sporttest meer te doen en ging lekker door met mijn bourgondische leefstijl. Een van mijn lijfspreuken was altijd, “Ik drink alleen bier als er voetbal op tv is.” En met het huidige drukke voetbalschema en een abonnement op ESPN is er dagelijks voetbal op tv en dan had ik daar ook graag een zak dry-roasted pinda’s bij. Eindresultaat maar liefst 131,5 kilogram!

In het verleden had ik al meerdere afvalpogingen ondernomen, zoals het ziekenhuis dieet, Modifast en Weightcare met slechts een tijdelijk of zelfs geen resultaat. Alsof het zo moest zijn, stond er op dat moment in de Hartbrug (een blad van de Hartstichting) een artikel, gewijd aan koolhydraat-arm eten van TheNewFood. “Als het daarin staat, dan moet het goed zijn.”, zei ik hoopvol tegen mijn vrouw.”

TheNewFood kwam op het juiste moment 

“In augustus 2021 besloten wij samen met onze dochter en schoonzoon de volgende zomer gezamenlijk met de kleinkinderen op vakantie te gaan naar Hongarije. Ik zei tegen mijn vrouw, “Dan ga ik nu echt wat aan mijn overgewicht doen, want ik wil dan wel graag gewoon overal aan mee kunnen doen. De vakantieplannen waren voor mij de trigger om het “probleem” nu eindelijk echt aan te pakken.

TheNewFood is voor mij de handreiking geweest die ik op dat moment nodig had. Het is in mijn beleving geen dieet maar een andere wijze van eten en leven. Vanaf de eerste dag dat we ermee begonnen zijn heb ik werkelijk geen dag honger gehad. Sterker nog, ik zei tegen mijn vrouw, “Weet je zeker dat ik dat allemaal mag eten?”, waarop ze dan zei, “Jazeker, je mag eten tot verzadiging.” Mijn vrouw at met mij mee.”

De dikke en de dunne

“We hebben toen ook foto’s gemaakt die ik op m’n computer heb opgeslagen in het mapje “De dikke en de dunne” omdat mijn vrouw het niet echt nodig had om af te vallen. De weegschaal heb ik weinig gebruikt. Ik stond er liever maar één keer per twee maanden op: het is veel leuker om te constateren dat je weer kilo’s bent kwijtgeraakt. Die weegschaal heb je ook niet nodig want je voelt je al snel stukken beter in je vel zitten.

Zelf heb ik de weekmenu’s in de beide startgidsen zo’n drie keer herhaald. Heel soms vervingen we gerechten door een ander gerecht uit één van de andere boeken, zoals aangegeven in de startgids. Het is ook prima te combineren met uit eten gaan. Zo was ik onlangs met de kleinkinderen naar een pannenkoekenhuis en daar hebben ze voor mij gewoon eieren gebakken met geroosterde gyros als topping.”

Ruim 40 kilo kwijt 

“Mijn streefgewicht was eerst 100 kilogram. Het ging echter zo goed dat ik het streefgewicht heb bijgesteld naar 90 kilogram en eind mei was het zover. Ik had de 90 kilo bereikt. Met mijn lengte van 1.78 zou ik eigenlijk nog een kilo of 10 kwijt moeten, maar ik vind het nu wel genoeg. Nou ja, ik wil nog naar de 88 kg om een buffertje te hebben naar de 90 kilo want dat is voor mij nu het maximum.

Sommige mensen denken dat ik met het bereiken van mijn streefgewicht ook stop met het programma van TheNewFood. Geen haar op mijn hoofd die daaraan denkt. De boeken van TheNewFood staan boordevol goede en smakelijke gerechten en bovendien voelen mijn vrouw en ik  ons prima bij deze aanpak en zijn wij helemaal gewend aan deze nieuwe leefstijl en manier van eten.”

Moeiteloos gewicht verliezen

“Eigenlijk is het onbeschrijfelijk hoe ik mij nu voel. Ik voel me gezonder en fitter. En natuurlijk een stuk mobieler; ik heb geen instappers meer nodig want ik kan mijn eigen veters weer strikken! Het meest verrassend is, dat het zonder enige moeite is gelukt. Zo heb ik geen extra inspanningen (fitness, sporten o.i.d.) gedaan om het streefgewicht te bereiken.

Mijn vrouw moest in de winkel wel even zoeken naar de juiste ingrediënten en etenswaren door op de verpakkingen naar het aantal koolhydraten te kijken, maar daar was ze snel aan gewend. Ik heb nooit het idee gehad dat ik een dieet volgde. Het voelde meer als een andere levensstijl. Bij een dieet mag je zoveel niet. Nu mocht ik bijvoorbeeld gewoon een halve worst eten, of een steak. Gewoon heerlijk eten.”

Interview hartstichting

“Onlangs heeft Hartpatiënten Nederland mij geïnterviewd en zo stond ik met mijn eigen verhaal in hun blad en op hun site. Ik ben er heel erg trots op en ik ben blij dat ik zo ook weer anderen op weg kan helpen! Iedereen die wil afvallen of een gezondere levensstijl wil nastreven zeg ik:  Bestel de boeken/recepten van TheNewFood, niet nadenken, gewoon doen. Succes gegarandeerd!”

Het interview met Hartpatiënten Nederland is hier te downloaden

 

Wil jij ook jouw ervaring met deze aanpak delen? Laat het ons weten! Wij nemen persoonlijk contact met je op voor een interview. Laten we nog meer mensen inspireren om anders te gaan eten en weer slanker, energieker en gezonder te worden!  

OVERZICHT ALLE ARTIKELEN

 Je kunt hier ook zoeken op de site:

Delen