Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. SUCCESVERHALEN
  4.  » 
  5. DIABETES 2 OMGEKEERD
  6.  » Henk kon zijn diabetes 2 stoppen

Henk kon zijn diabetes 2 stoppen

Henk (68) maakt verschrikkelijke dingen mee in zijn leven, waardoor hij maar bleef eten en alsmaar dikker werd. Ruim 20 jaar geleden kreeg hij diabetes 2 en hij werd steeds zieker en vermoeider. Afvalpogingen mislukten steeds, omdat hij zich dan nog slechter ging voelen. Tot hij de gezonde keto aanpak van TheNewFood tegenkomt. Al binnen twee weken kan hij stoppen met gliclazide en al snel valt hij heel veel kilo’s af.

Ik ging met Henk in gesprek over zijn strijd tegen de kilo’s en zijn diabetes. Zijn verhaal maakte veel indruk op me. Henk ging voor de volle 100% voor deze aanpak en dat heeft hem veel opgeleverd. Door diabetes 2 te stoppen heeft Henk zijn leven teruggekregen.  

Veel verdriet

“Mijn zoon overleed aan Leukemie en mijn andere zoon werd plotseling invalide. Dat zijn natuurlijk hele zware gebeurtenissen en iedereen gaat daar anders mee om. Ik ben een emotie-eter en die gebeurtenissen trok ik me verschrikkelijk aan. Ik kon dat niet afreageren dus ik ging hierdoor alleen maar meer en meer eten. Op een gegeven moment woog ik 122 kilo en dit is bij een lengte van 1.72 veel te zwaar. Ik was ook altijd moe.

Op een gegeven moment kon ik niet eens meer lopen. Ik kreeg zo een verschrikkelijke kramp in mijn benen door mijn gewicht. Toen bleek dat mijn bloedsuikers veel te hoog waren; ik had diabetes.  

Steeds meer medicatie

Ik moest beginnen met Metformine en de doseringen werden steeds hoger. Mijn waardes werden steeds slechter en op een gegeven moment kwam er Gliclazide bij. Ook daarvan moest ik steeds meer nemen. Ik kreeg ook cholesterolverlagers. De huisarts overwoog op een gegeven moment ook om de dosering daarvan te verhogen, omdat het maar niet beter werd. Ik kreeg iedere keer het advies om af te vallen.

Boterhammen en weinig vet

Ik heb verschillende diëtistes gehad. Meestal kreeg ik te horen dat ik vooral groenten, brood met mager beleg moest eten. Eén diëtiste wilde me aan de maaltijdvervangers en repen hebben. Daar ben ik niet eens aan begonnen, want dat was verschrikkelijk duur. Dat zag ik helemaal niet zitten. Uiteindelijk hielp het niet echt. En ik had altijd honger en voelde me moe en slap.  

Makkelijk afvallen

Ik kwam op een gegeven moment TheNewFood tegen op Facebook en dat trok meteen mijn aandacht! Ik las dat afvallen niet de oplossing is voor diabetes 2, maar het stoppen met eten van dingen die je bloedsuikers verhogen. Op die manier kun je snel medicatie afbouwen en dan gaat het afvallen ook veel makkelijker. Het klonk allemaal heel logisch. Ik las veel succesverhalen op de site van anderen. Dat wilde ik ook. 

Wij hebben de startgids besteld en begonnen met de weekmenu’s. Wij vonden het meteen al geweldig. Het eten is heerlijk en ik voelde me steeds verzadigd. Wat een verschil met al die diëten die ik heb gedaan.  Ons lievelingsontbijt zijn de pannenkoekjes, deze eten we vaak in het weekend en ook de andijviestamppot met spekjes is een grote favoriet. 

Weg met die pillen!

Mijn bloedsuikerwaardes daalden al direct. In de tweede week ben ik al gestopt met de Gliclazide. Op dit moment slik ik alleen nog maar 500 gram Metformine per dag en de praktijkondersteuner zei tijdens de laatste afspraak dat ik daar ook heel snel mee kan stoppen! Mijn cholesterolwaardes werden ook steeds beter en daardoor hoefde de dosering van de cholesterolverlagers ook niet meer verhoogd te worden.

Gelukkig stonden mijn praktijkondersteuner en diëtiste open voor deze aanpak. Mijn diëtiste heeft zelfs al eens een recept van TheNewFood uitgeprobeerd en vond het heerlijk. Het zou mooi zijn als iedereen met diabetes dit advies zou krijgen om volgens deze aanpak te gaan eten. Het levert zoveel gezondheidsvoordelen op, dit gun ik iedereen.

Een ander mens 

Ik ben nu anderhalf jaar verder en weeg nu 87 kilo. Ik ben er nog niet, maar het verschil is al enorm. Mijn broekmaat is van maat 58 naar maat 52 gegaan. Een overhemd kan ik nu in maat XL kopen terwijl dat eerst een maat met de meeste X-en was. Ik voel mezelf veel fitter dan eerst. Mijn vrouw en ik wandelen weer regelmatig zo’n 10 tot 15 kilometer. Dat ik dat ooit weer zou kunnen had ik nooit durven dromen! 

Regelmatig ga ik in de vroege morgen naar het bos om samen met mijn zoon de hond uit te laten. Mijn zoon in zijn scootmobiel en ik loop ernaast. We zijn al gauw drie kwartier onderweg en dat kost me geen enkele moeite!  Als de kleinkinderen hier zijn merk ook ik dat ik lekker met ze kan spelen. Ik heb weer energie om met mijn kleinzoon te gaan vissen. 

Eetbuien

Ik ben een emotie-eter. Voorheen at ik heel veel drop als ik het moeilijk had! Het was niet één dropje, maar ik at de zak helemaal leeg. Als ik nu merk dat ik door emotie wil eten, neem ik zo een heerlijke cracker uit de startgids. Dat helpt mij om niet terug te vallen, omdat het voor mij een heerlijke vervanger is! Of ik neem een extra blokje kaas of rookworst. 

Ik hoef verder ook helemaal geen koolhydraten meer te eten, ik mis het niet.  Vroeger dronk ik regelmatig bier en wijn, nu drink ik vaak thee en ik vind het nog lekker ook. Ik mis eigenlijk niets met deze manier van eten, het is heel makkelijk met al die lekker recepten.

Bij de huisarts zijn ze trots

De huisarts en de praktijkondersteuner zijn ook heel positief en enthousiast! De laatste keer dat ik bij de praktijkondersteuner was, zei ze dat ze zo ontzettend trots op me was! Ze gaf zelfs aan dat ze mij het liefst heel de dag op de praktijk zou willen houden. Dan kunnen andere patiënten zien hoeveel ik afgevallen ben, inmiddels 36 kilo! Mijn glucosewaardes liggen nu tussen de 5,6 en 6,5! Ik ga ze daar ook een startgids geven.

Samen sterker

Ook mijn vrouw doet mee, dat is toch wel erg fijn om het samen te doen. Zij is inmiddels 7 kilo afgevallen en zij blijft mooi op gewicht!  Ze voelt zich ook heel goed nu. Mijn dochter stimuleert ons er ook mee en is supertrots. Ze vroeg laatst aan mijn vrouw welke boekjes zij nog niet had van TheNewFood. Vervolgens kocht ze de boekjes die zij nog niet had voor haar verjaardag!

De vrouw van mijn broer had ik een tijd niet gezien. Die vroeg: “Wat is er met jou gebeurd joh?!” Ze was helemaal verbaasd toen ze zag dat ik zoveel afgevallen was en was benieuwd hoe ik dit bereikt had. Inmiddels is zij ook met de weekmenu’s aan de slag gegaan.

Het is niet moeilijk!

Het is echt een kwestie van beginnen en volhouden, want het is helemaal niet moeilijk! TheNewFood heeft me zo erg geholpen en dit gesprek waarin ik mijn verhaal mag doen, inspireert me alleen maar nog meer! Ik sta al een poos stil met mijn gewicht, maar ik heb nu nog meer zin om door te zetten en ook die laatste kilo’s kwijt te raken. Ik ben weer supergemotiveerd en ga het stappenplan uit de vastenspecial volgen. 

Wil jij ook jouw ervaring met deze aanpak delen? Laat het ons weten! Wij nemen persoonlijk contact met je op voor een interview. Laten we nog meer mensen inspireren om anders te gaan eten en weer slanker, energieker en gezonder te worden!  

Delen