Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. SUCCESVERHALEN
  4.  » 
  5. DIABETES 2 OMGEKEERD
  6.  » Gertie (62) stopt diabetes 2

Gertie (62) stopt diabetes 2

Gertie (62) had al jarenlang diabetes 2, hoge bloeddruk, overgewicht, reuma en nog meer gezondheidsproblemen. Ze had elke dag pijn. Haar bloedsuikers werden steeds hoger en ze zou eigenlijk alweer meer medicatie moeten gebruiken. Maar Gertie besloot het heft in eigen handen te nemen en te gaan voor de aanpak van TheNewFood. Ze ging anders eten. Dat veranderde haar leven totaal.

Zit diabetes bij jou in de familie? 

“In mijn familie van vaders kant komt veel diabetes voor, zowel type 1 als 2. Ik verwachtte eigenlijk wel dat ik ooit diabetes zou krijgen, toch schrok ik er eerst wel van. Maar dan krijg je pillen voorgeschreven en “dan komt het wel goed” hoor je dan. Ook werd er gezegd dat ik beter wat kon afvallen. Maar ik bleef ondanks alle diëten die ik probeerde te zwaar: meestal boven de 110 kilo. Ik had steeds meer medicatie nodig.”

Hoe kwam je erbij om het anders aan te pakken? 

Via facebook kwam ik een post tegen van TheNewFood ‘Wie wordt te dik, wie krijgt diabetes 2?‘. Het beroemde “kwartje” viel. Dit was waar ik dus al die jaren naar zocht! De deskundige aanpak van TheNewFood sprak mij ook meteen aan. Ik heb veel gelezen op de website, ook over wat diabetes 2 doet met je lijf. En alle succesverhalen… Ik heb het overlegd met mijn diabetesverpleegkundige, die stond er helemaal achter.

Ik heb toen meteen de startgids besteld en ben begonnen. Voor extra steun heb ik me aangemeld voor de speciale Facebookgroep van TheNewFood ‘Samen diabetes 2 omkeren’. Een beter begin kon ik mijzelf niet wensen.

Merkte je direct verandering? 

Ik voelde mij direct al stukken beter. In die eerste week waren mijn waardes ook al veel lager. Ik viel in de eerste week direct al vier kilo af!  Het bleek super makkelijk vol te houden. Ik heb vanaf dag één nooit de koolhydraten gemist en nog steeds niet. De recepten uit de startgidsen en de andere boekjes van TheNewFood zijn zo overheerlijk. Wij genieten elke dag van het eten.

Wat betekent de Faceboekgroep “Samen diabetes 2 omkeren” voor je?

Ik was gewend mijn emoties weg te eten. Maar ik kon op lastige momenten gelukkig heel goed van mij afschrijven in de Facebookgroep. Daar kreeg ik alle steun van de andere leden, zo fijn. Ik kon daardoor die vreselijke schransneigingen loslaten. Dat werkte fantastisch! Ik heb nooit meer enige andere behoefte gehad naar troosteten of snacks. Ik ben ook blij met de medische begeleiding in de groep, dat geeft vertrouwen.

En hoe gaat het nu? 

Ik ben nu ruim 4 maanden bezig, Mijn bloedsuikers zijn laag en stabiel en mijn bloeddruk is weer gezond. Ik gebruik geen medicijnen meer behalve voor de reuma. Ik voel mij echt TOP: geen buikpijnen meer, geen jeuk of uitslag meer. Geen sufheid of  vermoeidheid meer en geen diarree meer. Ik kan mij beter bewegen en ik slaap beter. Ik weeg inmiddels 89,5 kilo en ik heb eindelijk eetrust.  

Jarenlang was ik dag en nacht bezig met eten, maar inmiddels sla ik het ontbijt over zonder enige moeite. Het geeft mij zelfs veel extra rust.  Ik heb echt mijn leven weer in eigen handen genomen. Ik ben nog dagelijks zó blij. Wat ook heel fijn is: mijn man doet vanaf het begin mee, ondanks dat hij slank is. Hij heeft mij hierin zeker gesteund en doet dit nog steeds.”    

Blijf je dit de rest van je leven doen? 

Absoluut! Dit is mijn levensstijl. En dat moet ook, want eens een diabeet altijd een diabeet. Ik bekijk het zo: als je een pinda-allergie hebt eet je ook geen pinda. Mijn lijf kan slecht met koolhydraten omgaan, dus eet ik ze vrijwel niet. En ik ben er echt enorm happy mee. Ik voel me zoveel beter en fitter. Door mijn reuma kan ik niet sporten maar 30 minuten wandelen en alles in en om het huis gaat nu iedere dag perfect.

Ik hoop ook echt dat er meer gelobbyd gaat worden in de politiek, zodat er meer bekendheid en kennis over deze manier van eten komt. De schijf van vijf is allang achterhaald en pillen genezen je niet, het zijn alleen onderdrukkers. Door de corona ben ik mij zeker meer bewust van het belang van gezond zijn, vandaar dat TheNewFood zeker gepromoot moet worden.

Hoe reageren anderen? 

Iedereen is blij voor me, ook mijn nieuwe huisarts, hij is er gelukkig bekend mee en is er positief over. De nieuwe diabetesverpleegkundige is nog steeds afwachtend, dat is wel jammer. De diabetesverpleegkundige die ik eerst had was wel direct enthousiast. Dat was erg bemoedigend!  Mensen die mij nu tegenkomen en die horen hoe ik dit heb bereikt, willen zelf ook starten met TheNewFood. Geweldig!

Wil jij ook jouw ervaring met deze aanpak delen? Laat het ons weten! Wij nemen persoonlijk contact met je op voor een interview. Laten we nog meer mensen inspireren om anders te gaan eten en weer slanker, energieker en gezonder te worden!  

Delen