Selecteer een pagina

BLOG 10 En doorrr

Rian (66) is getrouwd met Marja (64), moeder van 2 kinderen, oma van 3 kleinkinderen en koordirigent van beroep. Ze is 1.68 lang en na ‘een leven lang lijnen’ weegt ze bijna 107 kilo. Ze besluit het roer om te gooien en kiest voor TheNewFood. Rian deelt haar ervaringen in haar blogs.

DAG NEGENENTWINTIG DINSDAG

YES, YES, YES!!!!! Het is me gelukt! Vandaag ben ik onder de 100 kilo en ik weet zeker dat ik er NOOIT meer boven zal komen. 99,9 kilo, wat een onwijs gaaf gevoel is dit. Jaren en jaren was mijn gewicht boven de 100 en schommelde meestal zo tussen de 107 en de 110 kg. En dan nu eindelijk de magische grens voorbij. De dag kan voor mij niet meer stuk en mijn glimlach verdwijnt dan ook niet meer van mijn gezicht.

En doorrrr

Vandaag starten we met startgids deel 2. Meteen doorrr dus! Toevallig staat er een feestelijk ontbijt op het menu: chocolademousse. Dat vind ik zo’n traktatie. Ik ben dol op chocolade en werkte regelmatig wel een plak weg. Nu kan ik deze smaak toch ervaren, terwijl het nog verantwoord is ook. En het vult ook heel erg goed. Dat komt vast door de avocado. Ik maak gelijk een portie voor morgen.

Als we op het balkon zitten te genieten van onze mousse realiseer ik me dat ik vanmorgen geen foto heb gemaakt van de weegschaal. Zo door het dolle heen was ik dus. Het is ook nog steeds wennen deze nieuwe ‘rol’ van blogger. Overal foto’s van maken zit nog niet in mijn systeem.

Even bijpraten

Begin van de middag heb ik afgesproken met een vriendin om een terrasje te pakken. Maar ik heb geen zin om van het weekmenu af te wijken, dus ik neem de lunch mee. We hebben van die handige bakjes gekocht, waar je de sla, het vlees, de vis of de eieren apart in kan bewaren. Er zit ook een los sausbakje bij en… er kunnen koelelementen in. Zo blijft alles lang goed. 

We vinden een heerlijk bankje aan het water, waar ik mijn lunch opeet. Het is meteen al gezellig samen. Later op het terras neemt mijn vriendin een ijsje. Of ik dat niet erg vind, vraagt ze me. Nee, daar heb ik echt geen moeite mee, ik zit gewoon ook al lekker vol na mijn lunch.

Cola

’s Avonds kijk ik nog even op de Facebookpagina van The New Food. Het is zo leuk om al die reacties op mijn blog te zien, er is voor de lezers ook zoveel herkenning. Ik zie dat Matty een artikel over cola heeft gedeeld. Ik weet wel dat het beter zou zijn om helemaal geen cola light meer te drinken. Niet vanwege de koolhydraten, maar omdat cola light toch het afvallen kan vertragen. Maar oh, wat hunker ik nog naar mijn glas cola.

Ik denk dat dit ook te maken heeft met de cafeïne die erin zit. Ik drink nooit koffie en er is verder niets waardoor ik cafeïne binnen krijg.  Ik drink al járen de hele dag door cola light. Ik wilde vaak dat ik ook zo kon verlangen naar koffie of een borrel, zoals vele mensen. Maar beiden lust ik niet. Ik kom nu maar moeilijk aan voldoende vocht op een dag, het water drinken moet ik echt leren.

DAG DERTIG WOENSDAG

The Day after mijn HOERA ervaring van gisteren kan ik het niet laten om vanmorgen toch weer even op de weegschaal te gaan staan. Tot mijn verbazing zie ik dat ik nog eens 8 ons ben afgevallen. 99.1 kg dus. Er bestaat dus geen enkele twijfel meer dat mijn neergaande lijn zich zal voortzetten. Misschien ben ik hierdoor nog wel blijer dan gisteren. Ik wil eigenlijk niet elke dag wegen, maar dit had ik toch even nodig.

E-bikes

Vanmiddag gaan we op E-bikes uit. Gewone fietsen zou misschien beter passen bij onze nieuwe actieve leefstijl, maar na een gecompliceerde breuk van mijn staartbeen, lang geleden, kan ik moeilijk fietsen. Met een beetje ondersteuning van zo’n e-bike, is het echter wél te doen voor me. We willen de fietsen straks meenemen als we er met de camper op uitgaan.

We twijfelen tussen een E-Bike vouwfiets die zo de camper in kan of een gewone E-Bike die op een fietsendrager achter de camper komt. Marja heeft zich er behoorlijk goed in verdiept en we gaan vandaag wat fietsen uitproberen.

Tosti

Voor we weggaan lunchen we nog even. Vandaag staat de tosti op het menu. MMMmmmmmm wat is die ontzettend lekker! En weer zo voedzaam. We smullen er allebei van. Voor Marja is het net wat teveel, maar ik eet alles tot de laatste kruimel op. Ik besef weer hoe bijzonder het is dat je zo lekker en best veel kan eten en toch afvalt. Het is echt zo: ik eet mezelf gezond en slank! Op dit moment mijn lijfspreuk.

Kuiltjes

Het wordt een actieve middag. We komen weer een stap verder met het E-Bike verhaal. We zijn laat thuis, een beetje moe en nemen eerst even rust, daarna maak ik de nasi die vandaag op het menu staat. Ook al zo lekker! Mijn lichaam verandert nog steeds per dag. Ik zie hier en daar kuiltjes komen die er nooit zaten en mijn buik, maag en bovenbenen zijn slapper. Omdat ik zo zwaar was, stond alles altijd strak.

Ik maakte daar wel eens grapjes om. Wie kan nu zeggen dat zij op mijn leeftijd nog zo’n strak huidje heeft? Tja, dat was wel een voordeel van een heel groot nadeel! Ook in mijn gezicht begin je het al te zien. Zeker als ik moe ben. Ik ben me ervan bewust dat ik mijn lichaam beter moet verzorgen om mijn huid in goede conditie te houden. Ik heb daar ook echt plezier in. Het hoort er allemaal bij in dit proces.

DAG ÉÉNENDERTIG  DONDERDAG

Vandaag stond Marja weer even op de weegschaal. Ze was weer afgevallen. 55.2 kg. Oeps, nu komt ze wel bij een grens. Meer wil zij niet afvallen. Haar doel is immers geen gewichtsverlies, maar meer energie. We nemen dus contact met TheNewFood. We krijgen veel goede tips. Marja moet ook echt 25  koolhydraten per dag hebben, omdat ze een traagwerkende schildklier heeft. Daar mag ze niet onder zitten. Extra aardbeien dus!

MCT-olie

En omdat haar lijf nog steeds aan de vetten moet wennen, maar ze wel echt extra vet nodig heeft om niet af te vallen, krijgt ze het advies om MCT olie te gaan gebruiken. Ze moet het rustig opbouwen en het kan ook in de yoghurt met aardbeien. Marja vindt het een uitkomst. Mmmmm, ik word bijna jaloers. We volgen nog steeds allebei de menu’s van startgids 2, maar Marja mag hier dus nog wat extra’s aan toevoegen.

Koop gesloten

In de middag gaan we nog een aantal e-bikes proberen en dan zijn we eruit. Het worden 2 elektrische vouwfietsen die we met gemak in de camper mee kunnen nemen en die fietsen met het comfort van gewone E-bikes. Zo gaaf. We sluiten de koop en vieren onze aankoop op een gezellig terrasje. Ons colaatje drinken we genietend op.

Eenmaal thuis hebben we eigenlijk nog steeds geen behoefte aan eten en het gerecht van de dag past voor ons niet bij het warme weer. We duiken dus even in de zomerspecial en kiezen een heerlijke maaltijdsalade met kip. Fijn dat dat gewoon kan; een maaltijd wisselen met iets uit één van de andere boeken. We smullen ervan. Daarna neemt Marja nog een yoghurtje en beiden zijn we weer optimaal verzadigd.

DAG TWEEËNDERTIG VRIJDAG

Wie had ooit kunnen denken dat ik mijn dagelijkse drie boterhammen met pindakaas zo makkelijk zou kunnen verruilen voor een ander ontbijt? Nu eet ik ’s morgens heel gevarieerd en vaak hartig. En het bevalt me prima. Ik neem er ook echt de tijd voor om te ontbijten. Vandaag ontbijten we pas laat. Voor het eerst sinds lange tijd staat er vandaag niet zoveel bijzonders op ons programma. 

Rust

Heerlijk zo’n dag dat niets hoeft en alles kan. Omdat we zo laat ontbeten hebben we niet geluncht.  We willen toch nog even weg en nemen in onze nieuwe gekoelde lunchboxjes wat plakjes kipfilet, een eitje, een snacktomaatje en een stukje kaas mee. Je weet immers maar nooit of we hier behoefte aan krijgen. Natuurlijk was het maar een klein hapje, maar het bleek toch fijn dat we wat bij ons hadden.

Puree met jus

Inmiddels zijn we er aan gewend dat we eten als we zin hebben. Dit geeft een heel vrij gevoel. Voor mij geeft het ook veel rust dat mijn lichaam niet meer steeds om eten vraagt. Ons late diner bestaat uit bloemkoolpuree met vlees en jus. Ik gebruik kipfilet in stukjes en maak ipv jus een saus met de ingrediënten uit het recept, alleen zonder bouillon waardoor het wat compacter blijft. Het smaakt heerlijk over de bloemkoolpuree. 

We zitten nu in week 5 en dan wordt aangeraden geen tussendoortjes meer te nemen. Dat is op zich geen probleem, ik ben steeds verzadigd. Maar ik vind het soms wel ongezellig om niet even iets klaar te kunnen maken. Het zit dus puur tussen mijn oren.

Delen