Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. Blogs
  4.  » 
  5. Hetty van Dijk
  6.  » De vette waarheid

De vette waarheid

Na zeven weken startgids weekmenu’s voel ik mij een ander mens en heb meer energie dan de afgelopen 10 jaar! “Je contouren zijn veranderd”, riep de slager mij van de week achterna. Leuk dat hij ziet dat ik al 6 kilo kwijt ben.

Ik voel mij niet alleen lichter en gelukkig vanwege het afvallen, maar ook doordat ik een hoop verouderde kennis achter mij heb kunnen laten, waar ik mij als huisarts aan vast hield. En ik ga daarom – ondanks deze barre tijden – vol vertrouwen mijn toekomst tegemoet.

Artsen leren niets over voeding

Tijdens mijn opleiding tot arts, heel lang gelden, heb ik hooguit tien uur iets geleerd over voeding. Dat geldt trouwens nog steeds in de artsenopleiding en dat is een gemis, want we weten inmiddels dat voeding voor een groot deel onze gezondheid bepaalt. In mijn werkzame leven volgde ook ik meestal ‘braaf’ de standaardadviezen. Omdat we niet beter wisten. Zo leerden wij dat vooral vet de boosdoener was van overgewicht.

Jaar in jaar uit hoorden we: vet is ongezond. Van vet word je ziek en dik. En misschien dat jullie huisarts dat nog steeds denkt. Net als ik toen ik nog niet beter geïnformeerd was.  Ik kan jullie melden dat ik alle informatie op de website en de Facebook-pagina’s van TheNewFood goed en betrouwbaar vind. Overal worden bronnen genoemd en ik verzeker je dat ik die ook allemaal doorspit. Die luxe kan ik me veroorloven, omdat ik na mijn pensioen alle tijd van de wereld heb. Die tijd hebben hardwerkende artsen vaak niet….

Slagroom en eieren

Mijn ‘mindset’ ging dus rigoureus om en zo heb ik tegenwoordig slagroom in huis en volvette Griekse yoghurt en eet ik soms vier eieren per dag. Dat was wel even wennen, maar ik volg de adviezen in de startgids vrijwel letterlijk, omdat ik me daar het beste bij voel. En ik lees nog steeds met stijgende verbazing alle informatie op de website van TNF en ver daarbuiten.

Door al dat studeren weet ik nu heel zeker dat gezond koolhydraatarm eten, dus mét al dat vet, gezond is. En dat je met deze aanpak niet alleen diabetes kan omdraaien, maar ook hoge bloeddruk, migraine en nog een paar ongemakken. “Je krijgt je leven ervoor terug!”, appt Matty mij, en ik geloof haar. 

Groeten van Texel,
Hetty van Dijk

Lees meer ervaringen met deze aanpak...

Delen