Selecteer een pagina

JANNET BLOG 1 Een tengere vrouw

Zangeres Jannet Bodewes (55) startte in 2020 met de aanpak van TheNewFood en viel 30 kilo af. Ook haar gezondheid verbeterde enorm. Sindsdien wil ze nooit meer anders. Naast zingen houdt ze erg van schrijven. Jannet vertelt wekelijks over haar slanke keto leven.

DE SCHOOLARTS

Ik eet al bijna 2 jaar koolhydraatarm/keto en ik ben enorm enthousiast over deze manier van eten. Zo enthousiast, dat ik ook graag tijd steek in het bekend maken van deze aanpak. Meestal hoef ik daar ook totaal geen moeite voor te doen; er gebeurt regelmatig iets waardoor de deur wijd open staat en daar waar hij op een kiertje staat, help ik de deur even mee 😊

MEE MET MENEER MIEP

Een van de dingen die me zo spontaan overkwam, was toen mijn zoon Sem, ook wel bekend als Meneer Miep (vanwege ditlustikniet, datvinniknielekker, datzieterviesuit enz.), naar de schoolarts moest en er gevraagd werd of een van de ouders ook aanwezig wilde zijn. Nou moet je weten dat Meneer Miep geen grammetje vet te veel heeft en precies de bouw heeft van zijn vader.

Meneer Miep werd op alle fronten goedgekeurd. De vraag of hij rookte beantwoordde hij met: “Nee, want dat is hartstikke ongezond en als ik het wel doe, krijg ik ruzie met Kevin en dat wil ik niet!” Lang leve de invloed van de grote broer. 😊

DE GROEI CURVE

Tijdens het onderzoek/ gesprek kwam de welbekende curve op tafel met de prachtige gemiddelden waar bijna geen enkel kind aan voldoet. Meneer Miep zat met lengte aardig gemiddeld en met z’n gewicht daar een stuk onder, maar nog wel in het normale, volgens de grafiek. Die schoolarts bekijkt hem eens aandachtig en kijkt dan naar mij en zei: “Ach, hij is ook gewoon wat tengerder gebouwd….. NET ALS UZELF!!” 😊

EEN TENGERE VROUW

Terwijl ik serieus mijn lachen probeerde in te houden, deed Meneer Miep geen enkele moeite z’n lachen in te houden. De arts keek hem verbaasd aan. “Heb ik iets grappigs gezegd? “ “Ja, nogal”, antwoordde Sem, “mijn moeder was eerst helemaal niet tenger, maar ze is vorig jaar 30 kilo afgevallen”. De arts keer naar mij met een blik van verwondering en dat was mijn ’teken’.

“Ja”, vertelde ik, “Ik was echt veel te zwaar geworden door de jaren heen en heb vorig jaar ontdekt hoe ik door gezond koolhydraatarm/keto te eten, gewicht kon verliezen en daarbij ben ik veel gezonder geworden. Ik ben ruim 30 kilo afgevallen, ben veel fitter en heb ook nooit meer last van een opgeblazen gevoel of migraine.“

SCHIJF VAN VIJF??

Ik voelde dat ik op “gevaarlijk” terrein kwam….en ja, daar kwam het….. “ Maar uw zoon eet toch wel gewoon brood enzo? Want hij heeft echt wel koolhydraten nodig hoor!” “Ja, hij eet wel eens brood, maar niet veel en niet vaak en de avondmaaltijden eet hij gewoon koolhydraatarm met ons mee. Daarnaast heeft hij veel minder trek in snoep en chips…

Hij voelt zich fit, heeft een prima conditie, we lopen veel samen, hij is nooit ziek, dus ik denk dat hij prima en gevarieerd eet.“. De arts kon daar natuurlijk niet veel tegenin brengen en sloot af met de woorden dat ze zelf toch wel een voorstander van de schijf van vijf was, maar moest ook erkennen dat ze niet veel kennis had van koolhydraatarm/keto.

NOOIT MEER DE DEUR UIT ZONDER STARTGIDS

Ik probeerde nog uit te leggen dat je lichaam uit vetten zijn energie haalt als er geen koolhydraten voorradig zijn en dat koolhydraten dus helemaal niet nodig zijn. Ondertussen bedacht ik me: waarom heb ik nou geen startgids in m’n tas!. Daar wordt alles zo mooi duidelijk in uitgelegd. Ik besloot ter plekke dat ik vanaf nu altijd en overal de startgids mee naar toe neem!

Meneer Miep had op de weg terug naar huis vooral nog lol om het feit de arts mij tenger had genoemd 😊 Daar was ik stiekem zelf ook wel een beetje trots op, trouwens! 

Delen