Selecteer een pagina

BLOG 11 Verslaafd aan pizza

Zangeres Jannet Bodewes (55) startte in 2020 met de aanpak van TheNewFood en viel 30 kilo af. Ook haar gezondheid verbeterde enorm. Sindsdien wil ze nooit meer anders. Naast zingen houdt ze erg van schrijven. Jannet vertelt wekelijks over haar slanke keto leven.

VERSLAAFD AAN PIZZA

‘Vroeger’ aten wij elke week minstens één keer pizza. De pizzeria was altijd mijn favoriet als we kozen voor uit eten of laten bezorgen. Zelf pizza kopen of maken, deed ik ook regelmatig. Toen we begonnen met keto eten, vond ik dat wel even een dingetje. Want zo’n koolhydraatrijke pizza eten, was er natuurlijk niet meer bij. In die eerste weken had ik TheNewFood ook nog niet ontdekt.

PIZZA SCHRAPEN

Ik vond op internet een pizzabodem recept met amandelmeel. Dat leek me de moeite waard om te proberen. Toen ik het deeg gemaakt had, kwam ik er achter dat ik een deegroller moest gebruiken. Die had ik dus niet! Leermomentjes! De eerste: lees altijd eerst het hele recept en bereidingswijze door. De tweede: een glazen fles kan ook prima als deegroller gebruikt worden.

Helaas werd het, ondanks mijn prachtige geïmproviseerde deegroller, een plakkerige slappe toestand, die ik met geen mogelijkheid netjes van het bakpapier af kreeg. Uiteindelijk heb ik het met het bakpapier eronder in stukken gesneden hebben we die avond dus pizza van bakpapier geschraapt. De smaak was best oké trouwens, dus ik had wel goede hoop dat ik uiteindelijk een goede keto variant zou kunnen maken.

MISKOOP

Op een gegeven moment kwam er een advertentie voorbij waarin tegen een behoorlijke prijs kant-en-klaar keto pizzabodems aangeprezen werden. Na een tijdje wikken en wegen wilde ik het een kans geven. Het smaakte geen van ons lekker, dus de helft van die bodems zijn in de kliko belandt. Dat doe ik dus nooit meer!

Ik ben erg van de ‘geen eten verspillen’, maar dit vonden we echt niet te eten. Bovendien zaten er allerlei minder gezonde dingen in om het lang houdbaar te maken. En wat mij betreft, gaat deze manier van eten juist over puur en écht eten.

ZONDER BODEM

Gelukkig ontdekte we al snel TheNewFood. Niet alleen de boekjes, maar ook de vele adviezen op de site. Ook het artikel over ‘uit eten bij de pizzeria‘. Toen Sem weer pizza wilde eten hebben we toch een keer weer besteld; pizza’s met extra veel beleg! De bodems zouden we niet opeten. We hebben zitten smullen, eerlijk waar, maar het voelde toch ook een beetje raar om die bodem dan weg te gooien.

DE ULTIEME PIZZABODEM

Gelukkig ontdekte ik in de ovenspecial een hele simpele pizzabodem van kaas, waar we allemaal van genoten. Sem vindt deze pizzabodem zelfs lekkerder dan de normale bodem! Wij houden zelf wel van een beetje pittig, dus roer ik een mespuntje sambal door het beslag voor de bodem. Sinds die ontdekking aten we weer elke week lekker pizza. Helemaal ketoproof en zonder amandelmeel of ongezonde ingrediënten.

Toen later startgids 2 uitkwam kwamen er opties bij: pizzabodems van kipfilet of tonijn. Ik moet bekennen dat ik die nog steeds niet heb geprobeerd, al ben ik wel nieuwsgierig. Maar de pizzabodem uit de ovenspecial bevalt ons gewoon heel erg goed. Bovendien bedenk ik vaak op het laatste moment dat het weer ‘pizzatijd’ is en die bodem flans je heel snel in elkaar. Mmmm ik voel een pizza-avond aankomen…

Delen