Selecteer een pagina

BLOG 12 Meneer B wil pasta

Zangeres Jannet Bodewes (55) startte in 2020 met de aanpak van TheNewFood en viel 30 kilo af. Ook haar gezondheid verbeterde enorm. Sindsdien wil ze nooit meer anders. Naast zingen houdt ze erg van schrijven. Jannet vertelt wekelijks over haar slanke keto leven.

ELKE WEEK SLANKER

Toen ik begon met koolhydraatarm/keto eten werkte ik wat extra in de thuiszorg, omdat we vanwege lockdowns niet konden optreden. Veel van mijn cliënten zagen mij elke week een stukje slanker worden en ze leefden enorm met mij mee. Meneer en mevrouw B leek het niet op te vallen, tot mevrouw B na drie maanden ineens zei: “Jij bent behoorlijk afgevallen volgens mij.” En inderdaad: ik was op dat moment al 11 kilo kwijt.

GEEN LEVEN ZONDER KOOLHYDRATEN

Ik vertelde over mijn aanpak met heel weinig koolhydraten. Het leek meneer B maar niets: geen pasta, geen aardappelen, geen brood… allemaal dingen die hij erg graag eet en die hij niet kon missen. Ik vertelde eerlijk dat ik ook wel een beetje sceptisch was in het begin en dat ik ook niet verwacht had dat ik het vol zou houden, maar dat het boven verwachting goed te doen is.

Ik vertelde dat ik er aan begonnen was vanwege een collega, die hiermee 40 kilo afgevallen was. En dat ik al snel veel meer voordelen merkte: geen opgeblazen gevoel meer, meer energie en geen last meer van maagzuur. Alleen daarvoor al laat ik  graag wat dingen staan die ik altijd lekker vond. Daarnaast eet ik zo lekker uit de boekjes van TheNewFood dat ik eigenlijk niets mis.

IK WIL PASTA

Mevrouw B was direct erg geïnteresseerd, zeker nadat ik vertelde dat ik van dat opgeblazen gevoel af was. Want ook zij had altijd last van haar buik. Ze wilde het eigenlijk wel gaan proberen, maar dan wel samen. Overdag zou geen probleem zijn, want dan aten zij en haar man elk hun eigen maaltijden. Maar twee aparte warme maaltijden te bereiden, dat zag ze niet zitten. Hoopvol keek ze naar haar man.

Meneer B was ook onder de indruk van mijn verhaal. Hij kon zelf ook best wat kilo’s missen, maar was niet enthousiast te krijgen over het laten staan van brood, aardappelen en zeker niet van de pasta. Pasta was zijn lievelingseten! Dus nee, hij wilde geen koolhydraatarm avondeten. 

HEERLIJK!

De week daarna nam ik mijn ovenspecial mee. Ik stelde mevrouw B voor dat ze hem een poosje zou lenen. “Zoek gewoon iets uit wat je lekker lijkt en vertel hem gewoon niet dat het koolhydraatarm is.” raadde ik haar aan. “Ik weet zeker dat hij zijn geliefde koolhydraatrijke producten niet eens mist!” Samen bladeren we het boekje door en ze zag het helemaal zitten. Die avond ging ze meteen de preischotel met Franse kaas maken.

Drie dagen later kreeg ik een berichtje van haar: “Wat een heerlijke recepten! En weet je wat? Hij vindt het ook heerlijk en mist de aardappelen en pasta niet eens. Tenminste, dat denk ik, want ik hoor hem nergens over.” De keer daarna tref ik het stel niet thuis. De ovenspecial ligt op tafel met een briefje: “Dank voor het lenen! Heb inmiddels zelf een paar boekjes besteld.” Meneer B is blijkbaar ook om. 😊

Delen