Selecteer een pagina

JANNET BLOG 2 – Taart

Zangeres Jannet Bodewes (55) startte in 2020 met de aanpak van TheNewFood en viel 30 kilo af. Ook haar gezondheid verbeterde enorm. Sindsdien wil ze nooit meer anders. Naast zingen houdt ze erg van schrijven. Jannet vertelt wekelijks over haar slanke ketoleven.

METAMORFOSE

Terwijl mijn werk als zangeres zo goed als stillag tijdens de afgelopen jaren vanwege de maatregelen rondom het covid- virus, maakte ik wat meer uren bij de thuiszorg, als huishoudelijk ondersteuner. Al mijn cliënten zijn behoorlijk onder de indruk van mijn metamorfose. Een aantal is zelf ook begonnen met de startgids, na mijn enthousiaste verhalen.

Bij één cliënt, wonend in een zorgcentrum, mocht ik bijna vier maanden niet werken tijdens de lockdown. Aangezien ik in de eerste week van de lockdown begonnen ben met de aanpak van TheNewFood, was ik 16 kilo lichter toen ze mij voor het eerst weer zag. Ze was hoogst verbaasd, want het was al heel goed te zien aan me en ze wilde van alles weten.

TAART

Terwijl ik enthousiast aan het vertellen was, zag ik op een gegeven moment dat haar gezicht een beetje betrok, alsof ze teleurgesteld was. Ik vroeg of er iets aan de hand was. Ze liep naar de koelkast en haalde er 2 stukken taart uit tevoorschijn. Bijna verontschuldigend zei ze: “Ik was zo blij dat je eindelijk weer mocht komen, dat ik dat wel een reden vond om taart te halen. Nu ik je zie en je verhaal zo hoor, begrijp ik dat je waarschijnlijk geen taart wilt.“

Ik had natuurlijk moeten beamen dat ik inderdaad geen taart wilde maar ze keek er zo sneu bij, dat ik het gewoon niet over mijn hart kon verkrijgen. Deze hoogbejaarde (90+) dame had de afgelopen vier maanden voornamelijk alleen doorgebracht en was zo blij dat ik er weer was, dat ik haar taart gewoon niet kon afwijzen. Toen ik zei dat ik dit wel een uitzondering vond en wel een stukje taart wilde eten samen met haar, werd ze helemaal blij.

BUIKKRAMP

Na de eerste hap had ik al spijt! Wat een zoete troep! Hoe heb ik dit ooit lekker kunnen vinden? Ik kon gelijk al wel bedenken dat mijn lijf niet blij zou zijn met deze suikerbom. En inderdaad: amper een uur later – ik was net thuis gelukkig – kreeg ik buikkrampen en een misselijk gevoel. De hele avond was ik vriendjes met de wc-pot, ik sliep slecht en ik was de volgende dag ontzettend moe!

Ik had mijn les geleerd; dit nooit meer! Het is het gewoon echt niet waard. Tegenwoordig sla ik de taart en andere zoetigheden dus ook vriendelijk maar resoluut af. Lief bedoeld maar ik kan er niet tegen; ik krijg kramp en ik word misselijk. In het geval van deze cliënt had ik de traktatie niet zien aankomen en was het ook de eerste keer sinds ik keto/koolhydraatarm was gaan eten, dat ik in zo’n situatie terechtkwam.

BETER VOORBEREID

Tegenwoordig ga ik goed voorbereid naar plekken waar ik dit soort dingen kan verwachten. Ik heb altijd iets lekkers wat wel verantwoord is mee zodat ik anderen ook kan laten meegenieten. De eiercake (uit de startgids) bijvoorbeeld of een paar kleine botercakejes (uit de kerstspecial). Vóór het bakken druk ik er een paar besjes of frambozen in. We genieten er thuis ook graag van: heerlijk met een dot slagroom. Dit gebak laat zich heel goed invriezen en zo heb ik ze altijd voor het grijpen.

Bij mijn cliënten is zo’n keto-gebakje ook weer een opening om iets meer te vertellen over de aanpak van TheNewFood. En mijn cliënten weten inmiddels allemaal dat ‘normale traktaties’ aan mij niet besteed zijn.

Delen