Selecteer een pagina

BLOG 24 Levend bewijs…

Zangeres Jannet Bodewes (55) startte in 2020 met de aanpak van TheNewFood en viel 30 kilo af. Ook haar gezondheid verbeterde enorm. Sindsdien wil ze nooit meer anders. Naast zingen houdt ze erg van schrijven. Jannet vertelt wekelijks over haar slanke keto-leven.

MET DE BENENWAGEN

Ik heb een koorrepetitie in Sleen, zo’n 8 kilometer bij mij vandaan en besluit te gaan lopen. Ik ga ruim 2 uur voor aanvang op pad met de koorspullen en een flesje water in mijn rugzak. Als ik net weg ben, bedenk ik dat ik al 17 uur niet gegeten heb. Ik twijfel even om terug te gaan en een paar bifi- worstjes mee te nemen, voor de zekerheid, maar uiteindelijk doe ik het niet.

Het lopen gaat prima. Ondanks mijn nieuwe wandelschoenen die ik slechts een paar keer heb ingelopen op een veel kortere route. Het is de eerste keer dat ik zo’n afstand loop na mijn blessure (een frozen shoulder), maar ik heb er geen last van. Ook de achillespees die voordat ik deze manier van eten ontdekte chronisch ontstoken was, is nog steeds pijnloos.

BEWONDERING

De route is uiteindelijk 7,63 kilometer en ik ben ruim op tijd bij de repetitie. De koordames zijn onder de indruk: “Ben je echt helemaal vanaf Emmen komen lopen??” Veel dames kende mij al voordat ik hen kende, via mijn blogs bij TheNewFood. Ook Rian, die zelf vorig jaar haar blogs deelde over haal afvalreis, leerde ik zo kennen. Ze vroeg mij om een keer op te treden voor haar koor. Natuurlijk wilde ik dat!

Toen Rian mij voorstelde op het podium en daarbij vertelde hoe we elkaar via TheNewFood hebben leren kennen, riep er opeens iemand: “Oh, daar ken ik jullie van!! Ik lees al die blogjes…” En zij was niet de enige… Een aantal dames bleken mij zelfs te volgen op mijn eigen Facebook-pagina: het viel ze zelfs op dat ik dezelfde broek droeg als op de foto’s die ik een dag eerder had gepost. 😊 Ik kreeg veel complimenten.

LEVEND BEWIJS

Als ik in de pauze even zit met een kopje koffie, krijg ik veel vragen. Niet alleen over deze manier van eten, maar ook over dat ik lopend naar de repetitie ben gekomen. Zij zouden het niet kunnen… Ik vertel dat ik voordat ik met deze aanpak begon ook een conditie van nulkommaniks had. Dat ik me dood geneerde toen ik loopschoenen ging kopen en door de winkel moest hardlopen, wat ik nauwelijks kon. Maar ik heb doorgezet.

Het lukte me om steeds langer en verder te lopen. Ik ben blij dat ik deze dag ben komen lopen uit Emmen. Want ik ben het levende bewijs dat het echt mogelijk is om blijvend af te vallen, gezonder te worden én conditie op te bouwen. De reacties van de dames zijn erg enthousiast: “Jeetje wat geweldig! Het kan dus echt!!” Alleen van die nieuwe schoenen was niet slim; eenmaal thuis heb ik wel mooi een blaar op m’n kleine teen 😎 

Delen